Mandelpanerad torsk, litteraturgäris och jobb vid köksbord

Jag börjar äntligen bli frisk igen så då kan jag nog leverera en roligare decemberdagbok under återstoden av månaden. Till exempel dagens outfit nästan varje dag och sånt. Fast jag hoppas att ni har gillat den hittills också förstås! Och även om jag älskar varje dag i mitt liv just nu så händer det ju liksom inte megastora saker varje dag, så är det ju för alla.

I morgon ska jag börja promenera en timme om dagen igen och så satsar jag på att styrketräna på lördag. Det är onödigt att köra på för hårt tycker jag. Och det går ju emot min filosofi. Hursomhelst! Dagen började idag med att jag mest tog det lugnt, jag gillar ju långa och lugna morgnar. Ofta dricker jag två (små) koppar svart kaffe, äter gröt eller frozen banana yoghurt (eller ibland provar jag andra frukostar), tittar på någon serie på datorn eller något på SVT Play osv. Morgnar är det bästa jag vet.

När allt det var klart flyttade jag datorn till köksbordet, det var nämligen dags för copyjobb! Jag har blivit en riktig mästare på att jobba hemifrån den här hösten faktiskt. Den möjligheten är ju något jag har drömt om innan och som har gått i uppfyllelse nu i höst. Bara en sådan sak som att faktiskt byta plats från soffan till köksbordet kan göra väldigt stor skillnad. Och så är jag noga med att pausa, rulla axlarna och sådant för att hålla igång kroppen. Jag jobbade på tills det var dags för lunch. Då åt jag resterna från gårdagens mandelpanerade torsk med potatis och broccolipuré. Så god och enkel rätt, här hittade jag receptet. Man ska inte underskatta vanlig hederlig mat tycker jag. Man blir lagom mätt och står sig bättre, vilket gör det lättare att inte småäta. Åtminstone för mig! Sedan kan man ju mixa upp med mer trendig mat och sallader och sådant förstås.

Efter lunchen jobbade jag vidare ett tag, sedan tog jag och Jens en lite lugnare promenad och hämtade en affisch från Galago, en prenumerationspremie. Lovar att visa bild sedan när jag väl har skaffat ram (behöver sååå många stora ramar just nu, haha!). Efter promenaden vet jag inte riktigt vad jag hade för mig, sådan där mellantid går ofta åt till att läsa bloggar och kolla mina sociala medier. I morse under min morgonstund startade jag förresten en facebookgrupp, en systergrupp till Streetgäris. Denna heter Litteraturgäris. Ansökningarna har STRÖMMAT in under dagen och det är redan över 400 medlemmar på bara en dag! Gå med om du gillar att läsa, vettja!

Senare åkte jag och Jens till vår fina vän i Farsta för att äta middag där. Hon bjöd på lammstek i god sås. Hon har supermysigt hem och är så varm och härlig så man blir alldeles lugn och trött efter ett tag där (på ett positivt sätt). ❤ Jag fick dessutom två fantastiskt fina färgglada påslakan som kommer passa perfekt hos oss. Är ju väldigt selektiv med vad som kommer in i hemmet numera eftersom jag aldrig vill att det ska bli sådär övermycket saker som i förra lägenheten. Men dessa var verkligen härliga!

Efter middagen åkte vi hem och typ alla transportmedel var försenade osv så det blev lite av ett projekt. När vi äntligen kom hem fortsatte jag att förundras hur många som vill gå med i Litteraturgäris och sen vips var kvällen slut! Och inte har jag vägt mig idag och inte ätit för mycket mellanmål, på förmiddagen åt jag en clementin och på eftermiddagen mellis som vanligt. Bra va! Det hjälper visst att skriva så här dag för dag på något sätt, alltså ur aspekten att inte äta för mycket.

Hur har ni haft det idag?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Mandelpanerad torsk, litteraturgäris och jobb vid köksbord

 1. Ann skriver:

  Grattis heja på med mellanmålen 🙂 det kommer gå bra som du säger man måste vänja sig av men samtidigt för jag hade problem med det förut. Äta sig mätt på protein och ej sallad och tillbehör. Det funkar för mig. Jag äter ett mellanmål, det är typ kvällsmål för jag kan ej somna hungrig. Annars äter jag mig mätt på frukost till lunch från lunch till middag. Jag äter mest protein pluss sallad fet sås. Ägg omelette till frukost. Kvällsmål en mörk skiva bröd med ost på. Hra just nu mens från H- vete så känner mig svullen och knappt aptit men kämpar på.

 2. Camilla skriver:

  Sockertorsk ena dagen och mandelpanerad torsk den andra 🙂

 3. Agneta skriver:

  Hej,hon menade nog inget dumt, skämtade om två rubriker,eller?

 4. lotta skriver:

  Broccolipure och mandeltorsk låter jättegott. Tack för ett bra tips, det ska jag testa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s