Den fjärde decemberdagboken

Idag har jag haft sjukdag med olika strumpor (och en kudde i knät hehe, sådär fin klänning har jag tyvärr inte och inte så stor mage längre). Därför vet jag inte hur inspirerande just dagens dagbok blir men jag har haft en fin dag i det lilla! Och maten har gått bra, apropå mellanmål och så som jag skrev om i morse. Det här är första dagen på mycket länge som jag inte äter för mycket mellanmål. Lite längre ner i inlägget berättar jag lite mer om dagens mat.

Jag älskar ju att vara hemma (om än inte sjuk) så det är lätt för mig att njuta av att hinna göra småsaker på min eviga att-göra-lista osv. Fast egentligen skulle jag ha hälsat på mina fina föräldrar i kväll och det var tråkigt att missa. Men det finns ju fler dagar som tur är!

Dagen har innehållit typ:

Att lyssna enorma mängder gånger på Silver av Kent. Jag snöar gärna in på låtar periodvis!
Att planera mat och träning för första halvan av kommande vecka
Att skapa min att-göra-lista för hela nästa vecka (jag gör den för hand i min skrivbok – just nu den guldglittriga på bilden ovan – och stryker efterhand, så skönt!)
Att lyssna på ett gäng podcast-avsnitt, bl a Lunch med Montelius, och några till
Att rita
Att scanna teckningar, jag publicerar ju en varje dag på min fb-sida En miljon ledsna flickor så det gäller att scanna ikapp emellanåt.
Att prata och se Min sanning med Åsa Linderborg.
osv osv osv. Jobbat lite också. Man hinner mycket på en dag hemma!

jessica_johansson_ritar

Teckningar på vänt för att scannas.

jessica_johansson_ritar

Jag älskar att vara aktiv i fb-grupper, idag lade jag upp denna nya teckning av mig i gruppen Växtgäris och fick massa likes, sådant muntrar upp vilken söndag som helst!

Så här har jag ätit idag. Motionerat har jag inte gjort av förklarliga skäl:

Frukost: Frozen banana yoghurt
Mellanmål på fm: Inget!
Lunch: Rester från gårdagens middag: Parmesanköttbullar med grönsaker i ugn + röda linser
Mellanmål på em: Kvarg med bär och lite frön (pumpakärnor, havrekärnor, gojibär) + kanel
Middag: Rotsaker i ugn med morotstzatziki och en bit kycklingfilé (förlåt att jag inte har bilder på maten, jag fotade allt men alla bilder blev så mörka och lampljus-aktiga!).
På kvällen: Ett äpple

Nu är jag så hungrig så jag snart får dåndimpen så jag ska bara gå och lägga mig! Det är ju bara en omställning på ett par-tre dagar innan kroppen är avvand med kvällsmål igen. Det gäller bara att bestämma sig tänker jag. I morgon har jag massa göromål som måste göras även om jag inte är helt kry så sömn är nog bästa botemedlet!

Hur har ni haft det idag?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Den fjärde decemberdagboken

 1. sofia skriver:

  För mig fungerar det inte alls att gå hungrig, det är bantning för mig, och det innebär bara att min reptilhjärna tar över och jag kommer att överäta mat. Jag har provat en massa bantningskurer där jag gått hungrig och det har ju fungerat i några veckor ibland månader när jag varit superdupermotiverad, men jag har alltid gått upp varenda kilo och mer därtill när jag börjar äta ”normalt” igen.

  För mig fungerar det bara att hitta rätt typ av mat så att jag blir mätt och belåten och så att min beroendehjärna får lugn och ro. Då får jag ett ”normalt” förhållande till mat. I kombination att jag jobbar med mig själv och mina känslor företås.

  • Jessica Johansson skriver:

   Jag håller med och jag tänker inte gå hungrig. Förutom ett par-tre dagar eftersom jag ju måste sluta äta så mycket mellanmål. Annars är jag inte heller konstruktiv, då kämpar jag utan att få något resultat på vågen och det känns inte så bra. Så jag äter bra och mättande mat men inte i överdrivna mängder. Jag vet att många läsare är nyfikna så om du vill (fast du kanske har gjort det tidigare för längesen?) får du gärna exemplifiera med hur två-tre typiska matdagar ser ut för dig med fibrer osv. Även jag behöver alltid sådan inspiration!

 2. Nanna skriver:

  Nu kommer detta att bli flummigt. Och kanske inte helt korrekt.

  Men

  Jag har hör någon gång att det inte går att gå ner i vikt enbart genom att äta mindre (och fortfarande inom det normala, för självklart går man ner om man äter typ en morot om dagen i två veckor dvs extremt lite) För det som händer då är att först går man ner ”lättare” men plötsligt kommer viktnedgången stanna av för att kroppen tror det blivit svält i landet och sparar påfettreserverna och då är man tvungen att ….ja jag minns inte….kanske äta på ett annat vis??? Nä jag minns verkligen inte och jag kommer inte ihåg var jag hörde/löste det heller. Men är detnågon annan som hört något sånt? Kanske måste man prata med en dietist ändå?

  • sofia skriver:

   Jo precis så är det. Går man hungrig så ställer kroppen in sig på svält. Har man bantat mycket så sabbar man också ämnesomsättningen. Kroppen måste få tillräckligt med fett och protein för att inte gå in på svält.

  • Jessica Johansson skriver:

   Så är det ju absolut, man får inte ligga under svältgränsen! Så lite äter jag aldrig, så det är no worries. 🙂 Om du känner dig osäker på dina kunskaper kring kost så tycker jag absolut att du ska prata med en dietist, det kanske är jättebra ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s