Ett sms från mamma gav mig en insikt

Häromdagen skrev jag ett inlägg om att jag har ”dragit på mig” en viktfixering igen. Jag har inte vägt mig nu på några dagar men en sådan känsla släpper ogärna i brådrasket så jag får nog ta det lite steg för steg. Och försöka äta ganska basic mat som i våras och inte krångla till det så fasligt som jag har gjort på sistone. Då blir ju också matfixeringen ganska extrem. Era kommentarer var hursomhelst otroligt hjälpsamma, tack! Eftersom jag har mått lite dåligt över det här så funderar jag på att inte publicera någon vikt här (jag vet ju ändå att jag inte har gått ner men heller inte upp!) i morgon men vi får se hur andan faller på.

Nåväl, till poängen. Min mamma läser min blogg och skickade ett sms i all sin enkelhet om att jag skulle tänka på allt jag hade åstadkommit för mig själv senaste året. Alltså, finns det något bättre än fina sms från de personer som står en närmast? Hennes sms fick mig att fundera på var jag är nu jämfört med förra hösten. Den funderingen satte allt i perspektiv. Jag kan uppleva att man ofta är så ingrottad i sitt eget perspektiv, man befinner sig ju liksom i sitt eget huvud. Det kan vara svårt att sätta saker i perspektiv.

Sedan förra hösten har vi flyttat från en etta till en trea, börjat hålla det mycket mer städat hemma (vilket förbättrar både den fysiska och psykiska hälsan, åtminstone för mig). Jag har slutat ha sådana onödiga mängder saker och hela tiden köpa mängder av saker på loppis osv (mycket mindre än förut). Mycket mindre ont i kroppen tack vare styrketräningen. Jag har sedan förra hösten gått ner ca 13 kilo. Hela tiden tränat och promenerat regelbundet! Sagt upp mig från halvtidsjobbet på bibblan och i stället jobbar jag nu på ett sätt som jag alltid har drömt om, och allt jobb handlar om att skriva och vara kreativ. Jag kan ha storlek L i stället för XL för första gången på många år. Jag har lärt mig laga mat (åtminstone på recept och åtminstone hyfsat, någon måtta får det ju vara!). Jag är mycket bättre på att vårda mina vänner efter ett aktivt beslut om att inte glömma dem. Har börjat sköta om min hy också. Och börjat med matlag. Har mycket mer ordning på saker än förut.

Med andra ord – att jag inte har gått ner i vikt förutom något kilo sen i maj är egentligen inte hela världen. Tvärtom, en insikt i den här livsstilsförändringen får nog bli att allt inte alltid kan hända på samma gång och att allt får falla på plats i lugn och ro. Jag har inte gått upp i vikt och det är en oerhörd bedrift för mig!

Vad tänker ni om det här, är ni bra på att se saker hos er själva i större perspektiv och stanna upp och vara stolta ibland?

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Ett sms från mamma gav mig en insikt

 1. Jessica skriver:

  När man ser det så har det ju verkligen hänt mycket för dig på ett år! Själv tycker jag att jag sitter helt fast. Kämpar för att hitta ett nytt jobb, men självförtroendet är nog rätt kasst, och jag kommer ingen stans.

  Ville egentligen bara tipsa om boken Food Pharmacy av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, om du inte har läst den redan. Jag har kommit halvvägs och är helt såld! Den fokuserar på kosten endast utifrån ett hälsoperspektiv, både psykiskt och fysiskt och är så peppande. Man blir sugen på att käka grönkål och gurkmeja bara för att mata de goda bakterierna i tarmen =)

  • Jessica Johansson skriver:

   Ja det har hänt en del 🙂
   Vad tråkigt att du känner att du är fast, självklart ska du söka nytt jobb om det är vad du vill. Jag håller tummarna!
   Åh ska kolla upp den boken, tack! Gurkmeja och grönkål låter lovande (obs ej ironi).

 2. Marie skriver:

  Vilken fin och omtänksam mamma du har!

 3. Lotta skriver:

  Mycket kloka tankar!! Och absolut ska du vara stolt!

 4. Marina skriver:

  Du kanske snart är redo att släppa vågen och bara jobba med måttbandet? Kroppen strävar alltid efter att vara i jämnvikt, och jag tror att ibland måste vi låta den vara där ett tag så kan vi sparka iväg den en bit till sedan!. Du har goda vanor nu, om du fortsätter med dem så KOMMER du att gå ner i vikt, långsamt och hållbart. Du är grym, fortsätt så!

  • Jessica Johansson skriver:

   Hej Marina! Jag tror inte jag är redo för det ännu men förhoppningsvis i framtiden. Och du har rätt i det där med jämnvikt, det är nog ganska bra egentligen! 🙂 Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s