50 frågor om allt och inget

Jag älskar ju internätliga enkäter som ni vet, old habits die hard och den här grejen har jag älskat sedan tidiga tonåren då jag hade en flitigt uppdaterad och oerhört pretentiös skunkdagbok. Hittade hursomhelst en rolig med 50 frågor hos Sandra Beijer som i sin tur hade hittat den hos Hannapee. Eftersom bloggfantasin tryter en smula just nu så passar ju det här perfekt.

1. Vem litar du på?
Min familj till 100 procent.

2. Vart skulle du vilja vara just nu?
Alltså jag brukar ju inte längta till varma ställen men just nu är det halt ute och hala gator är mina svurna fiender, så jag skulle vilja vara på ett ställe som var kanske 16 grader (så att man slipper svettas) och inte halt. Förutom det hala trivs jag ganska bra där jag är!

3. Favoritstad?
Stockholm, Rom och Berlin. Och New York, så klart. Men mest Stockholm.

4. Vilket är ditt favoritnummer?
Jag har nog inget. Jag ogillar siffror ganska mycket men är desto mer förtjust i ord. Och när det gäller ord gillar jag snirkliga gammaldags ord och namn som Lydia, Sigrid, gredelin, syrenberså och parasoll.

5. Vad var det senaste du åt?
Parmesanköttbullar med ugnsrostade grönsaker, röda linser och en riven morot till (dvs min lunch idag!).

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då?
Turkos, tror jag!

7. Hur är vädret just nu?
Det är kallt men ljust och klart.

8. Vem var den senaste personen du pratade i telefon med?
Jag har inte pratat i telefon idag. Igår kväll var jag lärare för Forsbergs kvällskurs och då ringde jag Jens på vägen hem och frågade om jag skulle köpa något på vägen. Så det var nog senaste.

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet?
Skägg och ögon tror jag. Men alltså helt ärligt så tittar jag inte på boys längre sen jag och Jens blev tillsammans för 6,5 år sen. Obs sant! Inget intresse alls.

10. Vad har du för skostorlek?
38.

11. Favorit tv-program?
Jag älskar teveserier som Gilmore girls, Girls osv, här tipsar jag om 11 bra teveserier! Annars gillar jag just nu Parisa Amiris talkshow som finns på SVT Play.

12. Har du några syskon?
En syster som är fyra och ett halvt år yngre än mig och världens coolaste, smartaste, bästa person.

13. Längd?
161,6 cm för att vara onödigt specifik, hihi.

14. Hårfärg?
Hmm, därom tvistar de lärde (eller jag hoppas nog att de har bättre saker för sig när jag tänker efter). Jag har slingat håret ljusblont sen jag var kanske 16-ish. Men jag har nog en lite mörkare blond variant egentligen, vilket syns nu när jag inte har varit hos frisören på typ ett halvår nästan (jag vet, det är för länge, jag kommer få skäll när jag väl visar min nuna där!).

15. Ögonfärg?
Någon slags blå-grön-aktig tror jag.

16. Använder du kontaktlinser?
Nope! Jag skelar men det kan inte åtgärdas med glasögon/linser.

17. Favorithögtid?
Jag tycker inte särskilt mycket om högtider. Nyårsafton och midsommar firar jag nästan aldrig. Födelsedagar gillar jag nog mest, och då i form av en mysig och lugn middag (både andras och min egen). No party girl.

18. Favoritmånad?
September! ❤

19. Har du gråtit någon gång utan anledning?
Ja. Massor. Och ofta!

20. Vilken var den senaste filmen du såg?
Jag tänker så det knakar, tittar inte supermycket på film eftersom många är så dåliga. Men jo, om dokumentärer räknas så såg jag och Jens en Iggy Pop-dokumentär på Bio rio i lördags. Vi gick tidigare för att den var lite tråkig men jag älskar ju Iggy Pop.

21. Favoritdag på året?
Sedan drömlivet började i mitten av september tycker jag om alla veckodagar!

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt?
Det vet jag inte, men jag slipper tänka på det. Har nog alltid varit väldigt conscious kring mitt utseende och min runda kropp dock så det har säkert påverkat.

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)?
Haha, nej gud.

24. Kramar eller kyssar?
Jag älskar kramar faktiskt. De skapar en sådan känsla av trygghet liksom.

25. Choklad eller vanilj?
Choklad så klart.

26. Har du tatueringar?
Inte en enda och jag kommer med 99 procent säkerhet aldrig att tatuera mig eftersom jag knappt har tänkt tanken. Men om jag skulle tatuera mig skulle det säkert bli någon serieaktig illustration á la Esters rester.

27. Vad lyssnar du på just nu?
Just nu lyssnar jag för ovanlighetens skull inte på någonting men i morse på väg till Forsbergs lyssnade jag på en kentlåt, en Frida Hyvönen-låt, en tung hiphop-låt av Prodigy och sedan fortsatte jag lyssna på ett avsnitt av förstagångenpodden som jag började lyssna på igår. Plus att jag har lyssnat på flera andra podcastavsnitt idag, t ex ett till av förstagångenpodden och ett av bok-podden Mellan raderna.

28. Är du kär i någon kändis?
Jag har alltid varit lite kär i Johnny Depp (fast det dämpades lite med hela misshandelsgrejen + att han har blivit ganska ful). Men i tonåren var han min stora Hollywood-actor-kärlek.

29. Vilka böcker läser du just nu?
De polyglotta älskarna av Lina Wolff (som ju faktiskt fick Augustpriset i skönlitteratur häromdagen!).

30. Piercingar?
Nej.

31. Favoritfilmer?
Jag älskar på riktigt Fanny och Alexander, varenda sekund av den. Och den italienska Livet är underbart. Och Wes Andersons filmer är väldigt bra. Jag har tipsat om filmer massa gånger här i bloggen men nu när jag googlade hittade jag ingen bra länk. Men ja, där är några.

32. Favoritsport?
Jag _hatar_ sport i alla dess former, inklusive VM och EM. Skrev till och med ett blogginlägg om det en gång.

33. Vad gör du just nu?
Sitter med benen i kors i soffan och bloggar. Sedan ska jag iväg på en fika.

34. Smöriga, naturella eller saltade popcorn?
Saltade, dock äter jag inte poppisar längre, förut åt jag det jämt inklusive i viktnedgångsperioder! Massor.

35. Hundar eller katter?
Katter. ❤

36. Favoritblomma?
Sådana som inte har blommor. Alltså gröna växter. T ex monstera, palettblad, elefantöra, kaktus, murgröna.

37. Har du blivit påkommen med att göra något du inte får göra?
Säkert! Men nu kommer jag inte på något.

38. Har du en bästa kompis av det motsatta könet?
Nej jag har typ aldrig haft en killkompis faktiskt? Vet att det låter sjukt men jag har alltid varit väldigt tjejig och gillat traditionellt tjejiga saker som dockor, sitta länge och fika, äta lunch tillsammans, rita, läsa, skriva. Gillar inte äventyr, spex eller att umgås i fysiska aktiviteter (förutom ev promenader). När jag var liten på 90-talet så var allt väldigt uppdelat i tjejigt och killigt och då blev det aldrig att jag ville göra det killarna ville göra. Jag hoppas att det är annorlunda för dagens småttingar. Men Jens är ju min bästa vän och min kärlek på samma gång och han är kille!

39. Har du älskat någon någon gång?
Ja, absolut!

40. Vem vill du träffa just nu?
Min vän Karin i Sandviken. ❤

41. Är du fortfarande vän med folk från skolan?
Ja, knappt någon från gymnasiet tror jag men flera från högstadiet och flera från litteraturvetenskapen på universitetet!

42. Hur imponerar man på dig om man är kille?
Man är poetisk utan att vara pretentiös, står ut med min intensitet, älskar att prata massor om böcker. 

43. Gillar du att flyga flygplan?
Jag har inget emot flygplan men inte för långa resor för då blir jag rastlös och får krypningar i benen.

44. Höger- eller vänsterhänt?
Vänsterhänt.

45. Hur många kuddar sover du med?
En tunn liten sak. På mage, med ena armen liksom under kudden.

46. Saknar du någon?
Jag saknar flera av mina vänner.

47. Lyssnar på radio?
Nope, men poddar, ja, jämt. Folk tror nog att jag överdriver när jag säger jämt men jag menar jämt, hihi.

48. Bästa beslutet du har gjort i år?
Att våga börja på copyjobbet på 50 procent trots att det inte är en anställning, och säga upp mig från bibblan. Saknar kollegorna där och ska dit och fika om några veckor men drömlivet passar mig otroligt mycket bättre!

49. Sämsta beslutet i år?
Jag kommer inte på något dåligt beslut jag har tagit i år men det finns säkert massor? Eller? Kanske inte?

50. Din senaste nerladdade app?
Canva.

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 50 frågor om allt och inget

  1. Agneta skriver:

    Kan du något annat språk? Vad gör du på ditt jobb?

    • Jessica Johansson skriver:

      Ja, engelska och italienska och lite franska 🙂 mitt jobb på 50 procent som copy handlar om att hjälpa min chefs kunder med marknadsföring i sociala medier, ibland skapa digital strategi osv och att skapa redaktionellt innehåll. Utöver det har jag bloggen som ett jobb. Och så är jag lärare ibland på Forsbergs dagskola i olika former av skrivande. Och lärare i Forsbergs distanskurs i copywriting. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s