5 små men inspirerande tips

palettblad

1. Palettblad

Så himla härlig lila växt som finns i massa olika sorter. Den växer dessutom fort som tusan även för en med väldigt ljusgröna fingrar som jag. Och om man glömmer att vattna den och bladen är helt ledsna så bara – tjoff! – så blir den ståtlig igen när man vattnar. Jag ska våga ta sticklingar också tänkte jag. Om den inte finns i blomsteraffären så brukar sticklingar säljas ibland på instagram eller tradera har jag förstått.

2. Tung hiphop

Dagar när jag känner mig omotiverad till att röra på mig eller gå iväg och träna, så sätter jag på en riktigt tung hiphoplåt på hög volym i hörlurarna och det hjälper prick varje gång! Magiskt men sant. Till exempel Beast with it med Prodigy – ej att förväxla med typ ”rock”gruppen Prodigy :O

3. Frida Hyvönens nya skiva

Jag har aldrig riktigt upptäckt Frida Hyvönen tidigare men nu är jag helt SÅLD på hennes starka, vackra, magiska, poetiska nya skiva ”Kvinnor och barn”. Lyssna till exempel på låten Sjön och känn hur goosebumpsen på dina armar lever loppan!

konversation

4. Podcasten Konversation 

Hur jag har kunnat missa den här podcasten så länge är smått obegripligt men förra veckan upptäckte jag den åtminstone äntligen. Den funkar så att två kreativa människor blir ”ihoptussade” i en studio (utan programledare) och får styra samtalet själva. Det är otroligt intressant och så många starka namn. Vad sägs till exempel om Sara Stridsberg + Kerstin Ekman, Karolina Ramqvist + Barbro Lindgren, Sandra Beijer + Tone Schunnesson, Sigge Eklund + Ruben Östlund (och det fortsätter i samma anda). Finns där poddar finns.

5. Drick kaffe ur små koppar i stället för stora

Jag har alltid druckit kaffe ur så stora och proppfulla kaffekoppar. Då har det blivit så att jag dricker typ halva och sen är kaffet äckligt och kallt. Sedan kom jag på att jag lika gärna kan dricka två koppar ur en liten kopp på morgonen och på så sätt få helt ljuvligt och varmt kaffe och njuta av varje droppe i stället. Mini-lifehack liksom!

Har ni något litet men inspirerande tips på typ vadsomhelst?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 5 små men inspirerande tips

  1. Marie skriver:

    Ligg på spikmatta i 10 till 15 minuter när du har ångest. Läs en bok samtidigt. Funkar i stället för sömntabletter till natten också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s