Projekt: Äta upp maten som faktiskt finns hemma

Idag kör vi en peppig bild. Inser när jag ser den att jag måste färga ögonbrynen (jag passar i så mörka på bilden) och klippa mig igen ASAP!

Någon läser rubriken och tänker: Ännu ett överambitiöst projekt som jag kommer tröttna på efter några veckor?

Nä, faktiskt inte, man lär ju så länge man lever och jag försöker lära mig att ligga på en lite mer lagom ambitionsnivå. Det här är därför ett projekt som får ta sin lilla tid och som jag inte kommer följa hela tiden. Men planen är hursomhelst att börja planera nya recept jag ska prova lite utifrån vad som faktiskt finns hemma och sakta men säkert äta upp de matvaror som finns i skafferiet, i stället för att fortsätta fylla på med massa nytt och konstigt, hehe. Jag kommer att köpa kompletterande ingredienser när det behövs och jag kommer inte att följa det här hela tiden men ändå att liksom inspireras vad vi faktiskt har hemma och ha det som utgångspunkt.

Det går att se det här ur en tråkig synvinkel, eller att se det som ett roligt projekt som kan skapa kreativitet i matlagningen. Jag var i kväll lärare på Forsbergs kvällskurs tillsammans med en designer och hon och hennes man ska precis påbörja samma projekt. Kanske vill fler också se det här som en utmaning? Så kan vi tipsa varandra om bra knep vi kommer på osv!

Exempel på matvaror som vill bli uppätna hos oss:

Alla upptänkliga sorters linser: gröna, svarta, röda (fast röda äter jag ganska ofta faktiskt)
Bönor och åter bönor
Frysta torskfiléer, fryst broccoli, fryst hackad grönkål, ärtor osv
En del rotsaker och rödbetor och polkabetor och potatis och sådant
Kiwi, lime, frysta bär (ok de går ju åt jämt men ändå)

Strategi:

Om jag vet med mig att jag ska laga mat en dag så utgår jag från en ingrediens som finns hemma och googlar fram något gott recept som innehåller den och så kan jag kompletteringshandla de ingredienser som saknas. Ibland gör jag kanske inte det här på flera dagar, andra gånger kanske jag gör det flera dagar i sträck. Ja, ni fattar. Inget tvång, ingen press eller stress men bara sakta men säkert äta upp maten som faktiskt redan finns hemma. Och så berättar jag här lite då och då om hur det går!

Kul va? Någon mer som blir sugen på ett sådant här projekt?

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Projekt: Äta upp maten som faktiskt finns hemma

  1. Katarina skriver:

    Att behöva äta ur frysen är något vi gör regelbundet här hemma. Det är så lätt att bara handla nytt hela tiden. Dock brukar det bli otroligt goda rätter av det så det är ingen uppoffring. 🙂 Och självklart kompletterar vi med färskvaror!

  2. Madde skriver:

    Det bör ju ske regelbundet, men lättare sagt än gjort. Från den 12 december och året ut kommer det ske hos oss förutom att vi handlar hem en julbordskasse 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s