Våra prints och tavlor i vardagsrummet

tavelvägg

Jag tänkte berätta lite om våra prints och tavlor i vardagsrummet. Sandra Beijer skriver ibland om sina prints och jag tycker det är så otroligt inspirerande pga konst är det bästa jag vet i hela världen. Så jag vill ju inte vara sämre (ja, jag vet att det blir en del Beijer här, vad kan jag säga, jag är en fangirl, hihi!).

tavelvägg

Vi börjar med en egen liten vägg precis när man kommer in i vardagsrummet.  Där hittar vi ett print föreställande David Bowie som Ziggy Stardust. Jag skrev en gång om min relation till Bowie, ett ganska fint inlägg. Jag köpte det printet på en spontanpromenad jag och Jens gjorde tidigare i höstas på Söder. Vi gick förbi en popup-store och jag fick syn på det här printet. Det var förstås oemotståndligt. Får se om jag ramar in det eller behåller det i pappersklämmor.

Bredvid hittar vi ett litet kort som jag köpte på en designmarknad på Färgfabriken i våras. Det är en illustration föreställande en enslig båt, berg och sådant. Den pyttelilla tavlan är en ram från H&M Home med en liten teckning som Jens har gjort.

tavelvägg

Nu befinner vi oss på tavelväggen ovanför soffan. Högst upp är ett litet collage jag själv knåpat ihop. Det är ett fint foto föreställande Patti Smith, dito föreställande Djuna Barnes och ett Charles Bukowski-citat. Allt skrev jag ut från internet för evigheter sedan och satte helt enkelt ihop så här snitsigt.

Nere till vänster hittar vi ett litet vykort av beyoncebjorck (som jag ju så ofta tipsar om). På kortet står det typ ”Ååååh! Jag vet preciiiiis hur det är att vara du!” Och det inramade kortet nere till höger är ett vykort som fanns att ta på Konstfacks slututställning i våras, av konstnären Nathalie Ruejas. Det föreställer en figur  med håret uppstående och så flyger svarta fåglar omkring.

tavelvägg

Vi tittar vidare på tavelväggen ovanför soffan. Högst upp till vänster har vi en illustration av en av mina favoritserieskapare, Lisa Ewald. Det är lite collagestil och så står det: ”Tog upp handen ur fickan, hittade en knuten näve”. Jag rev ut den ur ett nummer av Galago en gång och ramade in. Ibland behöver det inte vara svårare än så.

Under den är ett print som jag önskade mig och fick i födelsedagspresent i år. Flickan med ögonmasken. Så fin och uttrycksfull tycker jag. Det är gjort av konstnären Emily Winfield Martin.

Den stora affischen är av en instagram-favorit för mig, Anna Grundberg. Även den här är väldigt Jessica-aktig, jag älskar ju illustrationer av damer som ni kanske känner till (eftersom jag själv ritar sådana mest hela tiden!). Hon gör även helt otroligt söta små skulpturer, jag har en kanin och  när hon får in fler damer med håret i knut så ska jag försöka köpa en sådan också.

tavelvägg

Högst upp här är en gammal målning av Jens, som jag tycker mycket om och fick i present av honom när vi precis hade blivit tillsammans. Den kontrasterar så fint mot de andra bilderna på tavelväggen också.

tavelvägg

Högst upp är ett print av Alice i underlandet med typ gammal ordbokstext i bakgrunden, typisk Etsy-grej ni vet? Jag bytte till mig den en gång via bytesgruppen i den här fina guldramen. Jag gillar (som ni märker) ganska naiva illustrationer.

Under den finns ännu en fin illustration föreställande ett träd med färgglada fåglar i. Den här är jag nog minst förtjust i på tavelväggen men den passar ganska bra där ändå. Den köpte jag också på Färgfabrikens designmarknad i våras. Högst upp är ett gammalt fotografi som jag snubblade över på nätet någon gång, kvinnans ben försvinner liksom i en dimma. Väldigt fin. Och längst till höger ännu ett vykort av Charlotta Björck.

tavelvägg

Här är mitt favoritprint på den här tavelväggen! Esters rester och Jasmine Berge har gjort den här skapelsen som jag köpte på Seriefestivalen i våras. Den är, enligt mig, helt fantastisk. Om jag kunde skapa så här balla illustrationer med den här fingertoppskänslan – ja, det är en dröm!

tavelvägg

På ena sidan av ett av vardagsrummets fönster har vi satt upp en annan målning av Jens.

tavelvägg

Här är ett print av Linna Johansson, ”September” heter det lämpligt nog eftersom det nog är min favoritmånad på året. Jag har fäst det i sådana tavel-trä-lister från Lagerhaus. Så småningom ska vi ha en vit golvstringhylla här och då får ”September” flytta någon annanstans i hemmet.

tavelvägg

Ovanför sideboardet i teak satte jag och min syster upp de här affischerna förra veckan. En affisch av nämnda Lisa Ewald och en fjärilsaffisch från Urban outfitters. Jag ska köpa svarta ramar till båda. De är lite häftmasse-slitna men det gör inte så mycket. Det blir nog fint att rama in dem så att de kommer till sin rätt.

tavelvägg

På sideboardet står en väldigt liten tavla lutad, som jag och Jens köpte i en liten butik i Berlin, Friedrichshain. Det står inte vem konstnären är men visst är den fin?

tavelvägg

På sideboardet står just nu även den här fina, typ en sida ur någon gammal bok tror jag? Sorry för att elefantörat mår så dåligt på bilden, den mår bättre nu!

tavelvägg

 

I ett fönster står den här lilla målningen av Jens. Gammal också, men fin. Konst och poesi på samma gång, liksom!

tavelvägg

Det här är den enda bilden jag inte tog nu i dagarna och när jag såg den blev jag alldeles nostalgisk eftersom träden hade blad när den här togs. Vi hade även vårt gamla köksbord ser jag nu, det gör mig däremot inte nostalgisk. Ok! Högst upp, en teckning av mig som jag tror att kanske bara jag gillar (och då passar det ju bra att ha den uppsatt hemma), det står ”Jag bits” på den.

Under ett print av en konstnär som heter Mikaela Rydén, jag bytte till mig den av henne mot en av mina teckningar! Längst ner en gammal illustration från ett projekt jag gjorde när jag gick på Forsbergs, det var typ ett manusprojekt. Illustrationen är gjord av designeleven jag samarbetade med, Thea Hamrén. Den här bilden är det enda jag har kvar av det projektet. Den är skrynklig efter åratal i olika mappar och lådor. Men jag satte den i en ram ändå och då syns ju inte det skrynkliga så mycket.

*

Jag vill också säga TACK för ert fantastiska stöd idag. Tack vare kommentarerna och ett streetdance-pass på kvällen känner jag mig betydligt mer peppad och mindre full av tvivel nu än vad jag gjorde i morse. Jag lär återkomma till ämnet och ska även svara på alla kommentarer. Ni anar inte hur mycket det betyder för mig med era kommentarer, åsikter, tankar, tips, att ni tipsar andra om min blogg osv. Sådant är ovärdeligt!

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, inspiration, Kultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s