Gilmore girls <3 (inga spoilers, jag lovar)

Jag är inte ensam om att ha väntat mig halvt fördärvad på nypremiären av Gilmore girls och igår var den äntligen här! Egentligen skulle jag ha gått på en rolig grej som den fina fb-gruppen Streetgäris ordnade. Nämligen att tillsammans se första avsnittet av Gilmore girls med popcorn, te och filtar. Tyvärr fick jag andra planer igår kväll, vi var i stället och hälsade på vänner. Men i morse gjorde jag i ordning mitt kaffe och frozen banana yoghurt till frukost och började kolla en stund innan det var dags för styrketräning (jag har ju bestämt mig för att bli supernoga med att styrketräna tre gånger i veckan så inte ens Gilmore kunde hålla mig borta från det).

Hela min tonårstid kantades av Gilmore girls, det var nog min absoluta favoritserie. Senare såg jag om hela serien för kanske 8 år sedan då jag köpte alla säsonger på dvd. Senare gjorde jag mig av med dvd:erna (känns inte som att man har mycket nytta av sådana längre) och nu under hösten valde jag att inte se om hela serien igen. Däremot minns jag fortfarande alla karaktärer med värme och det var nästan overkligt att möta dem igen i morse i Stars Hollow. Jag älskar just de snabba dialogerna som är fulla av populärkulturella referenser. Jag älskar stämningen av att jag som tittar nästan känner karaktärerna litegrann. Sedan har ju flera påpekat det overkliga i att de äter onyttig mat hela tiden och ändå är så smala men ändå.

Även om jag senare har hört kritik mot karaktären Sookie, att hon är tjock och hela tiden glad och trevlig, det spelade ingen roll för mig som tonåring. Jag älskade henne för att hon var tjock och fick vara en egen karaktär utan att hennes vikt var i fokus. Det var någonting helt nytt för mig då.

Av den timme jag hittills sett av första avsnittet på nya säsongen är jag alltså inte besviken. Den är precis lika härlig som jag minns den! Jag hade någon tanke om att hålla lite på avsnitten, portionera ut dem med lite tid emellan för att serien skulle vara längre men nä. Så kommer det nog inte bli. Däremot har jag väldigt mycket att göra nu kommande vecka så jag kanske lyckas dra ut på det så att jag har sett alla avsnitt först om en vecka (och inte på en dag som det nog hade blivit annars).

Vad tänker ni om Gilmore och hur är er relation till serien?

Annonser
Det här inlägget postades i Kultur. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gilmore girls <3 (inga spoilers, jag lovar)

  1. m skriver:

    Älskar den! Vill typ bo i Stars Hollow. Har inte sett något av de nya avsnitten än. Är liksom rädd att inte lyckas ta in varenda sekund, så jag väntar på rätt tillfälle. Håller med om din känsla gällande Sookie. Jag tycker att det mest är fint att det ju trots allt är helt okommenterat (om jag minns rätt) att hon är så pass rund, även om hon kanske har en typisk ”tjock på tv”-karaktär. Hon är bara fin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s