Fokus inför nästa vägning

Jag blev faktiskt ganska besviken ändå, att vågen inte visade minus i fredags. Så nu försöker jag köra lite extra fokus inför nästa vägning, som äger rum inte nu på fredag men nästa. Och hur kör jag fokus?

Jo, jag försöker att äta lite mindre frön, sköta träning och promenader och äta bra vanlig redig mat. Svårare än så är det ju egentligen inte. Att äta minimalt lite funkar inte för mig, jag tröttnar efter någon dag. Efter att jag körde en tio veckor lång pulverdiet typ 2007 eller när det kan ha varit så är jag allergisk mot att späka min kropp på det sättet (pulverdieten? Den var vidrig men jag gick ner kanske 18 kilo och höll det något halvår, sen gick jag upp allt och lite till).

Det handlar så mycket om att inte bli helt manisk eller hysterisk för mig, för då går jag inte heller ner. I stället går jag och obsessar kring mat mer än vanligt. Det är inte bra. Men bara det där lilla extra fokuset tänker jag kan göra skillnad inför nästa vägning. Och gör det inte det, ja, då fortsätter jag ändå så klart. Skam den som ger sig osv!

Hur går det för er?

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fokus inför nästa vägning

 1. cecilia skriver:

  Låter bra med lite extra fokus utan att överdriva! Här går det sådär, har faktiskt gått upp lite i vikt de senaste månaderna och är inte alls nöjd med det. Har haft jobbigt på jobbplanet och lite annat privat, och det gör gärna att jag missar fokus på hälsa och vill ”trösta” mig med onyttigheter hit och dit. Och det sätter ju sina ”spår” tyvärr. Men nu är jag på banan igen, vill och ska inte liksom banna mig själv för mycket utan nu har det hänt och jag får försöka se till att det inte händer igen utan att jag har en bättre strategi nästa gång det blir motigt i livet för det blir det ju då och då. Man blir ju som bekant ännu mindre glad och uppåt när man dessutom går upp i vikt. Men i alla fall – tillbaka på banan igen men igen viktnedgång ännu, det tar ganska lång tid och under tiden är det en utmaning att äta normalt och inte ge sig på någon bantning eller liknande. Din blogg är jätteinspirerande, tack!

 2. Nanna skriver:

  Ibland på tv-shower ser man att experter, kanske är det läkare????, som mäter kroppens olika delar tex fett, muskler vatten och sånt. Har du gjort någon sån kontroll någon gång? Det har inte jag och jag har verkligen inte en aning om var man kan göra sånt eller om det är förnuftig information att ha.

  • Jessica Johansson skriver:

   Ja jag har gjort sådana en gång per år då jag går och kollar en annan sak på KS varje år sen tonåren. Det är lite kul att se hur muskelmassan ökar och fettet minskar även om det inte alltid syns på vågen 🙂

  • Nanna skriver:

   Åh vad kul! Men hur känns det? (I mitt huvud får jag en bild typ mammografi…fast helkropps är man plattas ihop och så får dom fram det. Ha ha..jag förstår att det inte är så). Men tycker du det stämmer det resultat du får med hur du känner dig?

   • Jessica Johansson skriver:

    Haha vi kanske inte menar samma? 😀 det jag har gjort är bara en speciell våg som man ställer sig barfota på och så håller man i två metallaktiga handtag och så tar det några sekunder och sen kommer det ut ett litet kvitto med bmi, fettprocent, muskelmassa osv. Om jag tränar och sköter mig så får jag direkt högre muskelmassa och mindre fettprocent. Jag tror att många vårdcentraler har sådan våg, så du kan säkert be att få väga dig på en sådan. Om det nu är det du menade! 🙂

  • Nanna skriver:

   Åh är det så enkelt. Det låter ju genomförbart. (Det andra var nog mest min fantasi som drog iväg lite. Mycket.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s