Nu gör jag mig av med minst två saker i veckan


Ett axplock av sakerna jag har rensat bort på sistone.

Något jag skrivit om ibland här i bloggen (bland annat här ger jag massa bra tips) är att jag är väldigt bra på att rensa. Alltså, bra på att skaffa saker men också bra på att göra mig av med saker. Jag pågår med en konstant rensning och periodvis intensifieras rensandet och då är jag mer metodisk typ. När det gäller böcker är jag helt stenhård numera, eftersom vi har sådana mängder av böcker och eftersom de tenderar att bli fler… Då gäller det också att rensa i samma takt. Senaste tre åren har vi rensat bort ca 500 böcker, massor innan vi flyttade förra hösten men även innan och efter. Jag älskar att ha mängder av böcker men vill hela tiden hålla bokhyllan inspirerande och oavsett om det är en bok av Strindberg, Kafka eller en helt ny bok så ryker den om andan faller på (här har jag beskrivit hur jag tänker när jag rensar böcker och här tipsar jag om kreativa sätt att göra sig av med sina böcker).

Nu i höst har jag rensat rum för rum, och försökt vara så hård som möjligt. Jag vill inte ha ett förråd med saker som ”man kanske vill använda någon gång” eller skåp fulla av vaser som jag ändå aldrig kommer använda. Prick allt jag äger ska vara sådant jag verkligen vill ha, för vad är poängen med motsatsen? Just nu har jag sedan någon månad tillbaka kört en grej att jag ska göra mig av med minst två saker i veckan. Alltså minst två saker ska lämna hemmet. Antingen byter jag bort dem mot sådant jag hellre vill ha (eftersträvar ju absolut inte minimalism direkt), eller så säljer jag dem i lokala grupper på Facebook eller så skänker jag dem till Stockholms Stadsmission. Det är befriande att veta att oavsett vad så försvinner minst två saker av de jag har rensat varje vecka, men oftast blir det fler.

Jag ämnar sluta med projektet när jag inte känner att jag har något mer att rensa just då (ok, förutom böcker för där rensas det ju verkligen kontinuerligt). Härlig grej va? Hoppas fler vågar prova, det är så underbart att liksom våga komma igång med rensandet och koppla bort affektionsvärden och annat. Det är en frihet i sinnet!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu gör jag mig av med minst två saker i veckan

  1. HEJ!
    Jag har inga böcker alls längre. De jag vill läsa finns på bibblan och om inte så köper bibblan in det jag önskar. Nu ser jag min walk in closet som ett bibliotek som gör mig glad.
    Trevlig söndag och tack för en rackarn’s fin blogg. Du inspirerar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s