Utdrag ur min resedagbok från Rom 2005

Jag hittade en supergammal resedagbok från när jag bodde i Rom ett halvår 2005. Mitt sätt att skriva blogg på den tiden var verkligen annorlunda från hur jag skriver blogg idag om man säger så. Det har snart (i januari) gått 12 år sedan jag åkte dit (!) så jag var bara en liten plutt på 19 vårar på den tiden. Jag fyllde 20 medan jag var där. En annan dag ska jag kanske gå ner i källarförrådet och rota fram gamla bilder men det här blir ett bildlöst inlägg, för ovanlighetens skull. Håller tummarna för att utdragen ur resedagboken är tillräckligt knäppa/underhållande. Obs att det här var innan wifi så jag skrev dem på diverse sunkiga internetkaféer (!) runtom i Rom.

FÖRSTA UTDRAGET, APRIL 2005

Hej allihopa.

ÅÅH det är superfint väder i Rom, en strålande sol har med vänliga avsikter förtrollat mitt ansikte till ett rött tingest, som förhoppningsvis imorgon har förvandlats till… mindre vitt! Vi hoppas alla i Rom att regnet har dött forevah!

Anyway. Idag var jag i skolan, stod och pratade lite med Candy och de andra franska girlsen. Imorgon ska vi ha en barkväll alla tillsammans, vilket ses fram emot massor. Åkte hem med en långsam buss och en äcklig gubbe tafsandes mig på rumpan, som jag om och om igen fick förflytta mig ifrån, samtidigt som jag gav honom mordiska blickar, även om jag enligt min vän emelie, inte kan ge sådana blickar. Idag kunde jag minsann!!

*

Jag och Holly snackade och beklagade oss över hur lite pengar vi har att spendera, hon gick för att bara ”quickly change my clothes into something reasonable” och återvände från sitt rum en och en halv timme senare, läskigt uppstajlad for en promenad.

Vi gick och hamnade här. Vi har faktiskt gått en o en halv timme nu två dagar i rad. Igår var jag, Holly och Vanessa i Frascati, som ligger en liten stunds tågresa utanfor Rom. Vi var fullt redo för att grundligt utforska staden. Tre minuter senare var vi tillbaks där vid började. Detta resulterade i otroligt spännande filmer gjorda på min telefon, varefter vi gick till en engelsk bar och drack prosecco samt åt rostade majsgrejer. HAHA. Vi äro musikanter typ vafan skitsamma.

ANDRA UTDRAGET, MAJ 2005

Hejochhåiböljandenblå..

solen skiner som aldrig förr, detta mäter sig helt seriöst med en varm julimånad i svearike. Jag njuter fullt ut och går klädd i flipflops och andra turistiga attiraljer. 😛

Så, sedan sist? I torsdags hände nog inte mycket, såvitt jag kan minnas. Gick i skolan och tog det antagligen bara lugnt på eftermiddagen och kvällen, annars skulle jag antagligen ha kommit ihåg mina göromål. I fredags struntade jag blankt i skolan, pga ren och skär lathet..

Under dagen var det fika och yadayada som vanligt, inget speciellt intressant att markera. På kvällen däremot, drog jag och holly och vanessa och åt på en mysig resturang nära colosseo. Som jag kanske har sagt, så promenerar jag en till en och en halv timme per dag nu och äter nästan inte något alls. Detta har gjort att jag numera är en liten räka. NEJ JAG SKOJAR, jag är fortfarande en liten fettklump, men hursomhelst känner jag mig aningen bättre.

*

Ja, resten fortsätter i samma anda, haha. Plus massa knäppa svordomar och uttryck på olika språk osv. Vet inte alls hur intressant det här är för någon annan, men om inte annat finns det ju andra typer av inlägg för den som vill scrolla. Stockholm regnar sönder idag men jag ska på skrivpapp-träff om några timmar och i kväll ska jag och Jens gå på någon slags spelning, det blir nog kul!

Annonser
Det här inlägget postades i Personliga reflektioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s