Jag fuskar aldrig längre med maten – men idag hände det


Jag nu i kväll på Kulturhuset.

Aaaah, hörni. Jag kan inte minnas när det sist hände att jag på riktigt FUSKADE med maten? Alltså ok att jag äter lite mycket mellanmål hittan och dittan men det är ju ändå alltid sjukt nyttiga råvaror även om det blir för mycket för just viktnedgång. Jag har aldrig _aldrig_ ätit så nyttigt så länge som senaste året.

Förr om åren när jag hade nyttiga ”perioder” (som aldrig varade ett helt år, mig veterligen) fuskade jag åtminstone 1-2 gånger i veckan men oftast mer. Och de fusken innebar godis, pizza och sådant. Med det i backspegeln framstår dagens fusk verkligen som minimalt. Jag var på ett tapasställe med superfina Helena och Ellinor. Och beställde lite onyttigare tapas, nämligen nachos och quesadillas. Den tredje var nyttig (caprese, alltså mozzarella + tomat) och jag drack ingen alkohol. Så egentligen är det här verkligen ett pyttefusk men jag ville ändå nämna det.

Jag avskyr piskor-och-morötter-mentaliteten à la Du är vad du äter, jag avskyr även att straffa sig själv. Sådant peppar mig inte, motiverar mig inte, det gör mig bara helt anti. Förr om åren om jag hade ätit onyttigt så kunde jag tänka: ”Ok men då måste jag träna ännu mer i morgon eller äta ännu mindre”. Sådant leder ju knappast någonsin till någonting positivt, ej heller att älta och analysera sönder. Nu blev det så här, det var gott men inte särskilt mycket godare än något jag äter till vardags. Och det var ju också en trevlig lärdom! Och i morgon kör jag på som tidigare utan att älta eller få ångest, i ett liv måste ju sådant här få hända.

Jag ville ändå berätta det för transparensens skull.

Nu: SOVA! Vilken lyx.

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jag fuskar aldrig längre med maten – men idag hände det

 1. m skriver:

  Helt rätt! Ingen fara på taket. Sådana små avsteg måste nog få ingå någon gång ibland för att det ska bli en hållbar livsstil. Och då utan att man rackar ner på sig själv, så klart.

 2. Marina skriver:

  Ska man äta onyttigheter ska man njuta av dem annars är det ju totalt bortkastat! 🙂

  • Jessica Johansson skriver:

   Hehe jag njöt faktiskt ändå! Fast det var liksom inte sååå gott som jag hade kunnat tänka mig och det kändes bra eftersom jag aldrig får äta sådant längre. 😀

 3. Nanna skriver:

  Sova! Åh det är lyx.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s