8 saker jag alltid har drömt om

I kväll har jag en ganska nojig och jobbig kväll. Oroar mig och står i, och även om sådana kväller kommer ganska sällan jämfört med förut, så liksom lamslår de mig en aning när de väl kommer. Och jag kommer vakna i morgon och det kommer inte kännas så här längre, jag vet ju det, men just nu. Så jag tänkte berätta om saker jag alltid har drömt om i stället! Stort som smått och vissa av sakerna skulle jag nog inte ens trivas med i verkligheten. Jag älskar ju mitt liv precis som det är just nu (drömlivet, ni vet?) med vissa undantag men jag älskar också drömmar. Så nu kör vi! Uppdatering: Jag blev mycket gladare av att knåpa ihop det här inlägget så nu är jag inte så orolig längre, hihi! 

1. ATT BO I EN STOR OCH MURRIG VÅNING

Jag tänker mig typ något sådant här. Kanske i Vasastan. Knarriga golv, mörka serveringsgångar, böcker överallt. Att kura där i ett hörn med en bok och kaffe, att liksom fladdra mellan rummen och skriva oändliga mängder romaner. Det har länge varit en dröm.

2. ATT VARA L.A-NYTTIG


Bild från när jag och mamma åt frukost på Pom & flora.

Jag skrev ett inlägg om det häromdagen. Att vara sådär Los Angeles-nyttig, läs gärna inlägget här. Det är som sagt en dröm, även om den inte är odelat positiv tänker jag!

3. ATT BO I ITALIEN

Jag bodde i Italien 6 månader under 2005 (! så längesen). Även om allt inte var optimalt då, jag drack så mycket (herregud jag var ju bara 20 år) och åt för mycket osv, så tycker jag verkligen om Italien. Fast nu när jag tänker på det verkar våningen i Vasastan mer lockande. Men kanske att ha ett hus i Italien, typ Corricella som syns på bilden ovan. Ett drömmigt ställe utanför Neapel.

4. ATT BLI FÖRFATTARE – PÅ RIKTIGT

jessica_johansson_ritar

Jag har som sagt fått ge ut en roman men jag vill ju ge ut fler, att liksom få rutin på det så att jag alltid har ett skrivprojekt på gång och ett som jag har kontrakt på ungefär. Om ni förstår hur jag menar. Det finns bara ett sätt att nå dit: Att aldrig sluta skriva. Och det tänker jag inte göra heller, så klart! Jag har nog egentligen limegrann slutat drömma om att kunna leva enbart på skönlitterärt skrivande. Jag tänker att det skulle bli ganska tråkigt. Jag trivs perfekt som jag har det nu, med bloggen och copyjobbet på 50 procent och Forsbergs och skrivandet + ritandet. Variationen ger ny inspiration.

5. ATT NÅ MINA VIKTMÅL OCH HÅLLA DEM

 

Jag inser att jag alltid kommer behöva tänka på mat och träning, vara medveten om det och jobba med det. Inte börja äta socker liksom, ever. Och det är okej, men åh vad jag längtar tills jag når min målvikt och sedan drömmer jag om att hålla den. Att köpa ett par byxor och veta att jag kan ha dem i många år (om jag inte tröttnar på dem så klart). Vilken oerhörd dröm det är, jag har nämligen aldrig haft det så!

6. ATT BO EN PERIOD I BERLIN

berlin

Ok, shit vilken klyschig dröm va? Men det vore ballt att bo en period i Berlin, kanske några månader eller ett halvår. Och kanske skriva skönlitterärt, skriva artiklar och sådant. Det är inget jag längtar akut efter men jag blev däremot akut förälskad i staden i somras när jag och Jens var där.

7. ATT FÅ GE UT EN BOK MED MINA TECKNINGAR

jessica_johansson_ritar

Det vore sååå kul att få ge ut en ”riktig” (och med riktig menar jag på förlag) bok med mina illusar! Det är många som gillar dem, det vet jag, och det är superkul. Följ dem förresten gärna på instagram och Facebook.

8. ATT BLI STARK!

Det här är en ny dröm för mig! Jag har aldrig tänkt en tanke i mitt liv på att vara stark innan, bara smal smal smal (konstigt nog med tanke på att jag såg Pippi konstant hela barndomen typ?!). Nu vill jag bli stark! Jag vill känna hur kroppen liksom orkar massor, det är en så otroligt positiv och härlig dröm och jag ska uppnå den. Jag ska förresten köpa en yogamatta i morgon och komma igång med onlineyoga äntligen, tror min kropp kommer jubla.

SAKER JAG ALLTID DRÖMT OM OCH SOM HAR GÅTT I UPPFYLLELSE

Att bo i en trea ❤
Att jobba mycket hemifrån och ha möjlighet att styra min tid
Att ha en blogg som jag får betalt för
Att ge ut en roman (nu drömmer jag om att ge ut en till och en till)

Jag skippade drömmar i stil med att slippa oro, slippa bli allvarligt sjuk osv, valde att fokusera på lite andra typer av drömmar.

Nu måste ni berätta: Vad har ni alltid drömt om? Jag är verkligen på riktigt nyfiken, sådant här är ju så kul!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 8 saker jag alltid har drömt om

  1. Skriver ett inlägg på min blogg om just detta. TACK för inspiration och glad fredag 🙂

  2. Hanna skriver:

    Åh vad jag kan skriva under på punkt 1! Lägenheten i filmen ”Gentlemen”, den kan jag inte glömma. Ja den är sunkig, ja den är dammig, men den är också mörk och mystisk och lyxig och underbar. L.A-nyttig är jag varje morgon då jag dricker starkt kaffe med kokosolja i. Så sjukt gott Ha ha, det är det lilla som gör det. Trevlig helg!

    • Jessica Johansson skriver:

      GENTLEMEN!!! Den lägenheten är min dröm, tycker inte det gör något att murriga lägenheter är sunkiga och dammiga. 🙂 Vår förra lägenhet var riktigt sunkig och dammig så det knappt gick att städa. Den var också för liten vilket var himla jobbigt, men i övrigt var den härligt murrig. Men det vore perfekt att ha en murrig lägenhet som också var städad så man slapp bli så snorig som jag blir av överdrivet dammiga hem, haha. Själv kör jag starkt svart kaffe men klarar inte kokosolja, blotta smaken får mig att kräkas nästan så jag får försöka vara L.A-nyttig på andra sätt, hihi! Tänkte prova fem smoothies på fem dagar i veckan om jag orkar, det känns lite L.A!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s