Mina 7 bästa SVT Play-tips just nu

Det var längesedan jag gav bra SVT Play-tips, så här kommer ett gäng som finns att se just nu.

1. Leve dadaismen

Dadaismen var en sjukt cool och inspirerande konströrelse och den här dokumentären är så snyggt och kreativt gjord så jag bara njöt! Även om jag inte gillar just de språkliga ljudlekarna (usch vad jag ogillar sådan poesi!) så hade dadaismen en hel del annat att komma med.

Du hittar dokumentären här.

2. Vägen till Vita huset

Jag är väl inte ensam om att gå runt och noja kring Trump trots att det är långt till Amerikat som man sa förr. SVT Play har en väldigt intressant dokumentär uppe i två delar, om Hillary Clinton respektive Donald Trump. Den första delen handlar om uppväxten och den andra om karriären. Missa inte!

Du hittar dem här.

3. Historieätarna

Jag är väl inte ensam om att älska Historieätarna gissar jag? Det är så intressant att se vad man ätit i olika tider och på samma gång få sig till livs lite skönt populärkulturella historiekunskaper. Första avsnittet av första säsongen är ute nu.

Du hittar det här.

4. The collection

Ok, jag har faktiskt inte bara positivt att säga om den här serien. Till exempel är man väl ganska trött på serier där alla borde prata franska men i stället pratar bruten engelska eller bara engelska? Men förutom det är det här en fin serie om Paris och mode och miljöer plus kläder är sjukt snygga. Just nu finns bara de senaste två avsnitten på SVT Play men antingen kan man hoppa in eller så kanske de första avsnitten finns att streama någon annanstans.

Här hittar du serien.

5. Det kroppspositiva avsnittet av Edit: Talkshow med Parisa Amiri

Jag har gillat nästan alla avsnitt hittills av senaste säsongen av Parisa Amiris talkshow men det första var allra bäst. Det handlar om bodypositive! Jag kunde bara sitta och tänka: TÄNK om det här hade funnits när jag var tonåring. Alltså bara tänk! Turligt nog finns det fortfarande massa tonåringar som kan se det här. Och vuxna, gudbevars. Så himla bra och roligt och viktigt.

Här hittar du avsnittet (och alla andra avsnitt).

6. Moki, Sanna & Tonie

Jag har sagt det förr och säger det gärna igen: Det är så himla inspirerande med människor som lever för konsten. Och det gör verkligen Moki Cherry och de andra konstnärerna i den här dokumentären. En pärla att inte missa!

Du hittar den här.

7. David Lagercrantz – året med Millenium 4

Dagens sista SVT Play-tips från mig: Den här dokumentären är väldigt speciell. Men intressant också, fascinerande på något sätt. Ja, ni får nog bedöma själva.

Här hittar ni den.

Om du inte har fått nog så brukar man alltid kunna hitta intressanta avsnitt av Kobra, K Special och så gillar jag ju faktiskt Opinion live på något sätt. Vad har jag glömt att tipsa om?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mina 7 bästa SVT Play-tips just nu

 1. Lina skriver:

  ”Gisslan” en israelisk thrillerserie på SVT följer jag just nu.

  Tycker även att ”Tjockare än vatten” är bra!

 2. Lena skriver:

  Gomoooorrron 🙂

  Har du läst artikeln som granskar den där artikeln i DN om socker?
  http://newsvoice.se/2016/11/16/medicinreporter-amina-manzoor-vilseleder-sockermyter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s