Ibland drömmer jag i smyg om att vara L.A-nyttig

unnamed-640x426

Jag tänker att de flesta nog vet vad jag menar när jag säger L.A-nyttig? Eller? Jag tänker mig att en typiskt L.A-nyttig person äter mycket ”superfoods”, mycket gröna smoothies, kanske råkost med någon vegetarisk proteinkälla, aldrig redig mat som vitkålsgratäng eller pannbiffar med kokt potatis och sås. Ett par frukter om dagen, lite frön eller nötter men aldrig för mycket. Personen är smal och vältränad, yogar mycket, sköter sin hy och sitt hår och sina tänder perfekt. Det knakar aldrig när en L.A-nyttig person skuttar upp för trapporna eller rullar axlarna bakåt, såsom det knakar för mig.

Ja, ni fattar. Det extrema skönhetsidealet personifierad typ? Ibland drömmer jag i smyg om att vara en sådan person. Alltså att bara ha det naturligt i mig, även om jag bara behöver tänka efter i två sekunder för att inse att: Få personer har nog det där extrema i sig, antagligen ligger ofta mer eller mindre destruktiva mattankar/kroppstankar i bakgrunden till att leva så. Så strikt, liksom. Men ändå: Ibland önskar jag att jag hade den där ron att fixa och piffa mycket mer med mig själv än vad jag gör. Att alltid orka laga mat och aldrig känna ett behov av att lata mig.

Jag inser ju också, om jag tänker i en sekund, att det kanske också skulle vara ganska tråkigt. För jag gillar ju lite redigare mat som potatis och gratänger och gröt och sådant. Ändå kan jag liksom utopiskt sväva iväg i tankar på perfekt hy med lyster, alltid noppade ögonbryn, det där Desperate houswives-perfekta som har en lockelse i sig. Även om jag är så långt ifrån det som man kanske kan komma.

Om jag skulle göra ett seriöst försök så skulle jag antagligen tröttna efter någon månad. Men jag tänker att den här utopiska drömmen kan vara en utgångspunkt som jag sedan kan justera utifrån mig själv. Och kanske sträva efter att äta lite mindre, lite nyttigare, sköta om mig själv ännu lite till. Och då kan det bli någonting positivt av det i slutändan, om ni förstår hur jag menar. Alltså att jag inte vill bli sådan men kan inspireras av de positiva bitarna av det. Hoppas att den här texten inte blev alltför flummig och att jag fick fram det jag ofta funderar på!

Nu kom jag också att tänka på Anna Viktorialia, huvudkaraktären i min debutroman Thrillerliv. Hon hade nämligen liknande drömmar fast lite mer extrema, hon drömmer om plastikklinikens välstrukna perfektion. Den drömmer jag aldrig om, men kanske utgick jag från min egen smygdröm och twistade till den när jag skapade Anna Viktorialias dröm. Förresten så ska min roman antagligen makuleras ganska snart :/ Då kommer den inte gå att köpa på adlibris och bokus så passa gärna på!

Vad tänker du om allt det här?

Annonser
Det här inlägget postades i Personliga reflektioner, skönhetsideal. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ibland drömmer jag i smyg om att vara L.A-nyttig

 1. Jag ”måste” har varm välagad kraftig mat en gång om dagen. Men vad är L.A?

 2. Nanna skriver:

  JA! Jag har också en dröm. Jag skulle vilja vara en person som gillade vildmarksliv och camping….men det gör jag INTE. Jo typ en timme…jag har verkligen försökt men jag får ge mig jag hatar det. Verkligen hatar.

  Men man kan väl få önska att man var sån?

  • Jessica Johansson skriver:

   Haha åh jag förstår! Själv avskyr jag camping och annat liknande till den milda grad att jag hellre skulle stanna hemma från en festival än att bo i tält. 😉 obekväma situationer som att vara i skogen utan toalett, klättra, sova obekvämt, småkryp, nej fy tusan. Men jag kan fatta att du kan drömma om det eftersom det (för de personer som tycker om det) tycks finnas någonting rogivande i sådana aktiviteter. Precis som jag föreställer mig att det är rogivande att vara supernyttig och alltid orka mixa en smoothie. 🙂

 3. Katarina skriver:

  Vet du, om du bodde i en stad där det ofta är över 30 grader varmt så skulle du inte alls vara sugen på potiatisgratäng eller en het köttgryta. Du skulle gå runt i tunna, lätta kläder, dricka massor med mineralvatten och käka melon, persika och annan vattnig frukt, äta en gazpacho eller en kall sallad. Du skulle kanske palla en iskaffe. Det går inte att komma ifrån att vi alla överlag äter bra mycket mindre i hög värme och dricker mycket mer. Därför går det inte att spontant leva ett LA liv här i Arktis där vi bor. 🙂

  • Jessica Johansson skriver:

   Gud vilken intressant synpunkt, du har så klart helt rätt! Tanken har aldrig ens slagit mig, knäppt det där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s