Roliga saker som händer i Stockholm framöver

Ok, det här blir ju tråkigt för alla läsare som inte bor i Stockholm, förstås. Men jag tänker att någon kanske ska hit en helg och ändå kan ta del av några av tipsen? Jag har nämligen känt att det händer massa kul framöver. Kanske för att jag verkligen älskar designmarknader och sådant?

Ny dokumentär om Iggy Pop 

Den kommer säkert visas på flera biografer men jag såg att den ska gå på Bio Rio i slutet av november. Så kul! Googla för info.

Kilo shop

Vad väger hantverk? Olika hantverkare säljer sina föremål utifrån kilopris, rolig grej! Pågår nästan hela december. Läs mer här på facebookeventet.

Forsbergs skolas julmarknad

Just när det gäller Forsbergs skola är jag ju ganska partisk eftersom jag är lärare där i copy med jämna mellanrum + lärare för deras distanskurs i copywriting. Dessutom är jag i år lärare för just julmarknaden tillsammans med en AD. Men ändå, det brukar vara skruvade, roliga, kreativa, personliga saker som eleverna gör och säljer. Och allt har ett maxpris så ingenting är dyrt. Julmarknaden äger rum 17-18 december, än finns inget Facebookevent men boka datumen!

Megaloppis i Solna

Jag har varit några gånger på Megaloppisen i Solna. Det är många proffssäljare där så man får räkna med att saker inte har de allra lägsta loppispriserna. Å andra sidan får man i gengäld att mycket håller kvalitet och att det finns mycket fint! Nästa går av stapeln den 3-4 december. Här finns info.

Konstfacks julmarknad

Självklart vill jag inte heller missa Konstfacks julmarknad. Den äger rum 26-27 november i år och det brukar vara lång kö utanför på morgonen, så kom i tid! Här är facebookeventet.

Tove Jansson på Millesgården

Ute på Lidingö ligger Millesgården. Jag har inte varit där än men ska ta en tur dit nästa vecka och kika på deras Tove Jansson-utställning. Hon var en så inspirerande person och även om jag inte är inne i just Muminvurmen så är jag fascinerad av hennes konstnärskap och persona. Utställningen heter ”Lusten att skapa och leva”, visst låter det inspirerande? Utställningen pågår ända till januari. Här finns information.

Patti Smith på Kulturhuset

Min gudinna här i världen är ju Patti Smith och hon är aktuell med en fotoutställning på Kulturhuset i Stockholm. Den vill jag verkligen inte missa!

Bim Erikssons utställning på Kåken: ”Hjältinnor doftar arsenik, bejb”

Jag missade tyvärr vernissaget i lördags men den fantastiska serietecknaren Bim Erikssons utställning hänger kvar i två veckor. Jag är inte direkt typen som hänger på Kåken men jag tänkte ändå försöka smyga in bara för att titta på utställningen och sedan smyga ut igen. Här är själva vernissageeventet för mer info om utställningen. Annars får man nog googla Kåkens öppettider och gå in och titta!

Designjulmarknad på Garnisonen

Designmarknad Sthlm och Hornstulls marknad slår ihop sina inspirerande huvuden och anordnar en designjulmarknad på Karlavägen 100 den 26-27 november samt flera helger i december. Det kan nog finnas mycket fint där! Här är facebookeventet.

Boksöders julbasar

Den 7 december kl. 12-20 har massa olika små bokförlag basar runtom på Södermalm i Stockholm, och säljer böcker till fyndpriser. Här är facebookeventet.

Midsommarglögg med julmarknad

Den 27 november blir det julmarknad på Midsommargården vid Telefonplan, kl. 11-16. Om allt går som det ska kommer jag sitta där och sälja mina teckningar, men det är inte säkert än. Mysig grej hursomhelst, här är facebookeventet.

Bakluckeloppis i Liljeholmen

Bakluckeloppisarna i Liljeholmen brukar vara poppis, kanske för att det inte finns så mycket av den typen av loppisar under vinterhalvåret? Den är inomhus, i garaget i Liljeholmsgallerian. Jag har bara varit där en gång men då hittade jag flera fina saker. Här finns info!

Designjulmarknad i Marabouparken

Den 10-11 december blir det ännu en designjulmarknad, denna gång i Marabouparken i Sundbyberg, får se om det blir av att jag tar mig dit. Det är en bit. Men den är nog inspirerande! Här finns info.

Hoppas att ni hittade något kul, själv vill jag så klart gå på allt det här men vi får se vad som hinns med. Men jo, jag kommer nog gå på nästan allt åtminstone. Sprid gärna den här länken till era vänner och bekanta om ni vill – det betyder massor för mig om ni tipsar eller sprider länkar från min blogg.

 

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s