25 inspirerande frågor och svar i snörusket

Jag älskar enkäter så jag uppfann en egen väldigt spontant, för att piffa upp en snöig och grå söndag. Den som vill får så klart svara på den i sin blogg men länka gärna hit i så fall, tanken är att den ska gå ganska fort och inte vara utstuderad. Let’s go!

1. Hur ser den senaste bilden någon tog på dig ut?

Igår hade jag mössa för första gången i vuxen ålder tror jag, lånade en av Jens. Självklart ville jag att han skulle föreviga detta. Jag tror att min hand är på väg att ta av mössan igen, hehe.

2. Visa din finaste växt.

Det måste väl ändå bli den här forellbegonian som jag köpte för några veckor sedan. Hittills har den överlevt. Jag menar, en prickig växt! Kan det bli bättre?

3. Om du fick intervjua fyra personer, vilka som helst – vilka skulle du välja?

Jag och Jens pratade om det här igår när vi såg den här nya intervjun med Lars Winnerbäck. Jag skulle spontant välja Sara Stridsberg, Patti Smith, Iggy Pop och Thåström. Om jag fick välja en femte skulle det bli Jocke Berg.

4. Vem är du på en fest?

Den som tackar nej och inte kommer, hehe. Mvh sämst på mingel.

5. Vad var det senaste du skapade (om något)?

jessica_johansson_ritar

I morse ritade jag klart den här som ska få flytta hem till ett barnrum där barnen älskar flamingos och enhörningar. Jag skrev även två sidor på mitt romanprojekt i morse!

6. Vad lyssnar du på just precis nu?

Regina Spektor – Sellers of flowers.

7. Vad ska du äta idag?

Till lunch ska jag äta kycklingsallad med crème fraîche + curry. Vi ska bort på middag till en vän. Till mellanmål ska jag äta kvarg, hallon och frön. Hos vännen brukar man få vällagad husmanskost.

8. Ska du träna idag? I så fall vad?

Jag ska köra ett onlinepass i eftermiddag. Tänkte prova 21 minute body eller vad den heter. Det är för ruggigt för att promenera innan man har vant sig vid kylan men snart måste jag ju ta mig i kragen och göra det också (ge mig ett par dagar, hihi).

9. Plocka ut tre böcker på måfå ur din bokhylla, fota dem och berätta något om dem!

Nu tog jag verkligen på måfå men vi är jätteduktiga på att konstant rensa bokhyllorna (tror vi har rensat bort minst 500 böcker senaste två åren!) så det mesta som finns där är bra!

Courtney Love – Dirty blonde. Åh den här boken har jag minsann bläddrat mycket i i mina dagar. Det är liksom en härlig klipp-och-klistra-dagbok med bilder, handskrivna texter, teckningar och sådant av Courtney Love. Superfin bok och nu när jag plockade fram den kände jag för att bläddra i den igen.

No one likes a woman, vol. 1. En gång för något år sedan fick jag ett meddelande på Facebook av en fin bekant som jag vet gillar mina teckningar. Hon befann sig i New York och hade gått förbi ett galleri och sett den här boken. Den innehåller illustrationer som på vissa sätt har något gemensamt med mina. Hon frågade om jag ville ha ett exemplar och jag tackade så klart ja direkt!

Djuna Barnes – En farlig flickas dagbok. Okej, jag kunde inte motstå att ta denna när jag drog fingrarna längsmed en hyllrad i bokhyllorna. Så underbar novellsamling.

10. Slå upp en sida i någon av böckerna på måfå och fota ett citat!

Det blev Djuna Barnes:

11. Vilken är din favoritårstid och varför?

Hösten pga alla färger!

12. Vilket är ditt favoritrum hemma?

retrokök

Jag älskar verkligen alla rum här hemma (vi har bott här mer än ett år nu förresten, jäklar vad tiden går fort!). Men kanske älskar jag ändå köket lite extra.

13. Vad ska du göra idag?

Jag ska köra ett onlinepass, läsa bok, gå på middag hos fin vän och i kväll kollar nog jag och Jens på det nästsista avsnittet av Halvbrodern, en serie vi hyr just nu på SF Anytime. Jag har sett den förut men tycker den är så fin.

14. Vad ser du mest fram emot i veckan som kommer?

Jag och min vän Daniela har en tradition att bjuda varandra på middag vid varje födelsedag, och det ska ske i veckan (Daniela fyllde år i oktober). Det ser jag fram emot. Men också typ livet i största allmänhet! Ska svänga förbi Bim Erikssons utställning någon dag, det ser jag fram emot.

15. Vilken var din senaste skärmdump?

Det var Iggy. ❤ Jag började lyssna på honom igår kväll (eller jag började lyssna på honom när jag var 14 år men ni fattar) och plötsligt blev jag jätteinspirerad att skriva (skönlitterärt) för första gången på evigheter. Att jag inte har tänkt på det innan, allt som behövs är lite Iggy liksom.

16. Visa bild på en av dina lampor.

17. Visa bild på en av dina mattor.

18. Om du har en väggkalender – hur ser den ut?

camiapia

Vi är _sämst_ på att använda vår väggkalender. Vi glömmer liksom att fylla i saker där. Jag är ju desto bättre på att använda min fysiska kalender. Men den är fin att ha även om den blir skamligt lite använd. Det är camiapia som har gjort den. Fin va?

19. Visa bild på något fint du har på väggarna.

Dessa är väl himla fina! Jag ska faktiskt rama in den högra, det är ett fine art print av Lisa Brandelius. Den vänstra är ett print av min favoritkonstnär Ester Eriksson aka esters_rester på instagram och Jasmine Berge tror jag.

20. Vad ska du göra direkt när du får nästa lön?

Betala räkningarna, jag har blivit bättre på att göra sådana vuxengrejer (åtminstone vissa av dem) i tid. Sedan ska jag faktiskt boka en klipp- och slingtid har jag tänkt, det är minst sagt på tiden!

21. Vad är ditt förhållande till ditt bokläsande – har du någon taktik/måsten?

Alltså jag har ju världens taktik, haha. Den kan låta jobbig men den förenklar verkligen mitt läsande. Så här:
Om jag inte tycker om en bok efter 20-50 sidor så slutar jag alltid läsa den (om jag inte ska recensera den eller så). Alltid! Och om Jens inte vill ha kvar den så gör jag mig av med den. Byter/säljer/skänker.
Om jag läser ut en bok men inte älskar den så gör jag mig av med den.
Om jag älskar en bok sparar jag den gärna i bokhyllan.

22. Var vill du helst resa i vår?

berlin

Tillbaka till Berlin! Det blir inget nu i höst. Och jag och min vän Daniela kanske ska åka till Budapest en weekend, yay!

23. Vad läser du just nu?

Sandra Beijer – Allt som blir kvar.

24. Vilken är din favoritpodcast just nu?

Jag har lyssnat igenom alla avsnitt av den numera nedlagda Sandra och Michelle, älskar den podden och har inte upptäckt den förrän nu. Annars är min favorit just nu, som alltid, En varg söker sin pod.

25. Följer du någon teveserie, i så fall vilken just nu?

Halvbrodern med Jens, The Collection på SVT Play och så funderar jag på att börja se om hela Gilmore girls inför nypremiären men det kommer jag inte hinna ju. Dessutom har jag inte riktigt tid. Så jag kanske nöjer mig med denna lägre nivå ett tag till.

Visst var det en härlig lista? Den som vill svara på någon av frågorna i kommentarsfältet får så klart gärna göra det, jag är så nyfiken på er som läser bloggen!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 25 inspirerande frågor och svar i snörusket

 1. Jane skriver:

  Hej Jessica
  Tack for en kanon blogg. Vet inte om det gar att lyssna pa i Sverige, men Iggy har en jatte bra radio show pa BBC Radio 6- Iggy Confidential:http://www.bbc.co.uk/programmes/b0806zdd
  Kram
  Jane

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh vilket toppentips! Ska absolut lyssna. 😀 Nu blev jag tipsad om att en film har kommit om Iggy i år så jag bokade biljetter till den på Bio rio här i stockholm, hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s