Första viktnedgången sen maj – som jag har längtat


Traditionsenligt visar jag bild på morgonens kaffekopp när det är vägning.

Jag kände det väl på mig, att jag äntligen skulle få minus på vågen den här veckan, som jag har längtat efter viktnedgång! Det här är första riktiga viktnedgången sedan maj (förra vägningen hade jag också minus men då var det ju att jag hade gått upp en del innan det typ). Skillnaden är att jag inte har ätit för mycket mellanmål och att jag har ätit ordentliga portioner som gör mig mätt. Matlaget i söndags har nog ett stort finger med i spelet.

Vikt: 88.1 kilo, alltså minus 1.1 kg jämfört med för två veckor sen!

Startvikten var 101.9 kilo till mina 161.6 cm (jag touchade den vikten, 101.9, så sent som i augusti 2015).

Målvikten är tillsvidare ca 70 kilo.

Mått (från två veckor sedan):
Överarm: 34 cm. När jag började styrketräna i april 2015 var det 41 cm.
Lår: 59 cm. Startmåtten i april 2015 har jag inte registrerat men i början av 2016 var måttet 66 cm.
Rumpa: 110 cm. Startmåttet i april 2015 var 118 cm.
Midja: 107 cm. Startmåttet i april 2015 var 117 cm.

Mående: Lite sjuk prick nu men på bättringsvägen. Jag mår bra annars, har till exempel färgat ögonbrynen och gjort en ansiktsmask nu på morgonen. Jag känner att jag börjar vilja ta hand om mig själv på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare. Det beror nog på drömlivet! Skriver mer om det snart.

Kommentar: Det enda som verkligen tycks funka för mig är att ha matlådor i frysen. Sedan kan jag laga mat utöver det (igår lagade jag till exempel vegetarisk lasagne!) men då blir det liksom om jag vill och orkar och inget tvång. Med matlådor slipper jag akutsituationer. Sen gäller det ju att vara ärlig mot sig själv också och fundera på om man småäter för mycket och vad man kan göra åt det. Nu fortsätter jag med en dag i taget!

 

Hur går det för er andra som kämpar? Tack för alla förslag igår förresten, jag kommer att blogga om många av dem under kommande vecka så håll utkik! Fyll gärna på med fler om ni vill.

Annonser
Det här inlägget postades i Vägning. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Första viktnedgången sen maj – som jag har längtat

 1. Ann skriver:

  Också minus på vågen i morse:) vägde i januari i år 88kg och imorse 73. Då har jag haft uppehåll i min viktnedgång pga ätit för mycket under sommaren.

 2. Anna skriver:

  Grattis – bra jobbat!

 3. m skriver:

  Grymt! Bra jobbat!

 4. Johanna skriver:

  Snyggt jobbat! Kämpa på!

 5. Marianne skriver:

  Så glad för din skull, Jessica!!!

 6. Heja heja! Önskar jag ver mer som du 🙂

 7. Frido skriver:

  Grattis! Är den fina koppen retro eller var kommer den ifrån?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s