Recept, tjock, drömmar, skriva – ni sätter rubrikerna

jessica_johansson_ritar

 

Jag är som sagt lite sjuk just nu och samtidigt pirrig inför morgondagens vägning (inget minus sen maj, ska det hända den här veckan äntligen?). Inspirationen är inte på topp och därför tänkte jag fråga: Vad skulle du vilja att jag skrev ett inlägg om? Eller flera? Alla tips är välkomna, hoppas någon tipsar för då blir jag glad. Men om ingen gör det är det också okej förstås, haha. De här ämnena brukar jag skriva om i bloggen så något däromkring kanske?

 • Min hälsoresa och allt som ingår i den. Hur jag tänker, vilka upptäckter jag gör, hur jag mår, vad jag väger men vikten är inte det centrala här i bloggen utan livsstilsförändringen i stort. Min träning, vad jag äter osv.
 • Kreativt skapande. Att skriva, rita, hur man hittar inspiration, saker jag brukar använda mig av, att våga prioritera sitt konstnärliga skapande osv.
 • Retro inredning och vår inredning hemma som väl är lite av en mix.
 • Att vara tjock och skönhetsideal.
 • Ätstörningar, att inte kunna sluta äta socker, mina tidigare dieter och sådant.
 • Vardag och drömliv. Jag har nyligen börjat mitt drömliv jobbmässigt och har skrivit en del om det.
 • Åsikter om ditten och datten. Språket, samhällsfrågor – det blir väl mest när andan faller på.
 • Litteratur och kultur.

Så, vad skulle du vilja att jag skrev om? Åh hoppas ni kommer med roliga tips, då kan jag fixa lite med det i helgen!

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Recept, tjock, drömmar, skriva – ni sätter rubrikerna

 1. Anna skriver:

  Hej! Jag är en ganska ny läsare, men känner att jag är här för att stanna. Jag står inför en viktresa, eller ja, jag har påbörjat den så många gånger att jag tappat räkningen för längesedan. Jag har betydligt mer övervikt än du och dessutom en sjukdom som gör det svårare att gå ned i vikt. Svårare alltså, inte omöjligt. Men, jag misslyckas gång på gång, på gång, på gång… Jag har inte läst in mig helt på din historia ännu, men fått uppfattningen att du, precis som jag, dragits med övervikten länge. Jag var nere i något som liknade en normalvikt för ungefär 10 år sedan, efter att ha gått ned ca 25 kg. Sen träffade jag min man, vi gifte oss och fick våra barn. För varje graviditet har jag blivit alltmer överviktig och nu bär jag runt på ungefär 70 kg övervikt. Hisnande, jag vet. Men, det var inte min livshistoria du bad om, utan ett uppslag till ämne att skriva om, hehe. Jo, jag tänker så här: min önskan är att hitta ett sätt att lägga om hela förhållningssättet till mat. Jag vill inte ha en diet, jag vill ha ett nytt sätt att hantera mat för resten av livet. Jag har svårt att begränsa mig och trillar ofta dit på för mycket kolhydrater och sen är det kört. Det finns liksom ingen botten i mig då. Problemet är att jag inte vill utesluta socker eller kolhydrater helt, jag vill kunna hantera det. Jag vill kunna ta tre bitar lördagsgodis när resten av familjen äter godis, inte trettio bitar. Utmaningen är att kunna äta med resten av familjen, men mindre portioner än vad jag annars gör, fylla ut med mer grönsaker och framför allt att hålla mig borta från allt skräp jag äter vid sidan av maten (i smyg för barnen, men inte för maken – det är för övrigt bara jag som är överviktig, resten av familjen är normalviktiga, så våra matvanor som familj är inte problemet). Det jag undrar är, hur gör du? Hur gör du för att hitta balansen? För att inte falla in i gamla mönster och överäta? Ett stort problem för mig är att när det blir för stressigt i tillvaron, så har jag inte kraften att stå emot. Då blir det en chokladbit här, en kaka där och sen är jag liksom igång igen. Har du upplevt något liknande och har du något tips på hur man stoppar det? Det är inte hela världen om jag skulle råka äta ”fel” en dag eller två, men det blir en snöbollseffekt och istället blir det tre månader av hemska matvanor. Känner du igen dig? I så fall, hur gör en för att ”stoppa det i tid”? Det här blev ju en hel uppsats och inte så stringent som jag hade önskat. Hoppas det ändå är någorlunda begripligt. Förutom det, så gillar jag din inredningsstil. Jag är på jakt efter lite retroinspirerad belysning. Har du koll på det? Tack för en fin blogg! Jag läser vidare. 🙂 Anna

 2. Nanna skriver:

  Jag älskar när du skriver om värderingar liksom både ur individperspektiv men också sett ur grupperspektiv. Tex det är ok att vara smal men besynnerligt att smalhet är likställt med tex skönhet, eller det är ok att arbeta med sitt drömjobb samtidigt som ett yrke aldrig kan säga allt om dig som person eller det är ok att vara troende religiös men det är märkligt när religionen tar över och suddar ut personlighet… Lite sånt verkar du vettig nog att fundera över i skriftlig form .., men just vilja ämnen du funderar kring får du ju bestämma.

  Förslag kommer ändå här. Om din hjärna stannat.
  Äta kött
  Tro på andeväsen
  Förmågan att vara kreativ
  Matöverflödet idag
  Husdjurens roll idag

  • Jessica Johansson skriver:

   Hmm jag vet inte riktigt om jag förstår hur du menar att jag skriver om värderingar men jag ska göra mitt bästa för att försöka skriva om något av dina förslag. 😀 Just andeväsen tror jag noll procent på (inget övernaturligt alls faktiskt eller ens andligt, det skrev jag ett inlägg om en gång) men de andra ämnena var väldigt intressanta! Skriver upp dem direkt, tack för att du tog dig tid!

  • Nanna skriver:

   Du behöver verkligen inte skriva om något av mina förslag alls. Men du skriver bra….värderande… Jag ska försöka förklara, tex i ditt svar till Anna skriver du om olika dieter och points och kaloriräkningar och att det INTE funkar för någon med just ditt huvud och kropp. (Men sen gör du ganska ofta en parentes där du skriver att du inte är mot allt detta på liksom gruppnivå, det kan ju funka för någon annan)

   Och detta gillar jag! Ditt sätt att skriva ger dig utrymme för dina tankar och lösningar. Samtidigt slår du ingen på fingrarna ch läxar upp oss andra. Ja …kanske när det gäller särskrivning och stavning då kanske…

   • Jessica Johansson skriver:

    Åh men då fattar jag hur du menar, blev mest nyfiken. Och jätteglad för att du tog dig tid att komma med förslag! Jag tänker att jag är ganska bra på att vara nyanserad kanske 🙂 Och meningen med språkinlägget var ju verkligen inte att läxa upp någon kring särskrivning och stavning, tvärtom så var jag noga med att poängtera att sådant nog ofta beror på dyslexi och därmed inte är något man kan rå för. ❤

 3. Amanda skriver:

  Har läst din blogg i över ett år, samt lyssnat på alla podcasts (älskade verkligen podden), och tycker den är så bra. Den är peppig utan att vara klämkäck och väldigt intressant. Det jag gillar mest är att den är så varierad. Det här är dessvärre inga ämnesförslag men jag ville bara beskriva vad det är som gör att jag läser den (i princip varje dag haha) 🙂

 4. Catarina skriver:

  Vila och återhämtning. Stress och prestationsångest. Förebilder. Dina morgonrutiner. Vardagslyx. Träningskläder/skor och mode (som i inlägget nedan). Favoritprodukter. Vad gör dig glad. Vad provocerar dig. Vad blir du inspirerad av. Hur har det sista året förändrat dig. Tålamod. ”Livsmotto” (har du något?). Vänskapsrelationer (i samband med din viktresa; om de förändrats). Tankemönster. Vad ”händer” när du nått ditt viktmål; hur ser du för dig vardagen då.

  Brainstormade lite och skrev ner vad jag kom på – töntiga, roliga och tråkiga ämnen. Allt möjligt bara, förhoppningsvis nåt du kan skriva om ;).

 5. Lina skriver:

  Det vore skoj om du gjorde lite trendspaningar. Det kan ju vara om allt möjligt. Typ hippa/udda saker du snappar upp som kan komma att slå igenom. Även om man inte alls måste hänga med och göra som alla andra så kan det ju vara intressant att försöka sia om vad som kommer att bli stort, varför något är populärt osv. Typ lite ”spaning på stan – rapport ifrån söder”.

  • Jessica Johansson skriver:

   Hmm spännande tips, jag är ju dålig på det där med trender (tror jag?) men ska göra mitt bästa. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s