NaNoWriMo – novemberruskets bästa grej är att skriva roman

jagpaus

Idag har slagit rekord i uschligt väder i Stockholm. Men för några veckor sedan fick jag ett gruppmeddelande från en vän på Facebook. Hon frågade om jag och några till tänkte vara med i NaNoWriMo. Eftersom jag verkligen vill komma igång igen med mitt skönlitterära skrivande nu i drömlivet så tackade jag ja på stående fot. Idag är första november kommen och det är dags att köra igång.

Så slog mig tanken: Kanske vill fler bloggläsare också vara med? Jag har läst att typ var tredje person drömmer om att skriva roman och jag tycker ju, som bekant, inte att man bör nöja sig vid att det ska stanna vid en dröm. Själv har jag två pågående romanprojekt som har vilat alldeles för länge, och det har redan gått mer än tre år sedan min debutroman kom ut på förlag. Det är alltså dags att sluta prata och börja skriva.

NaNoWriMo står helt enkelt för National Novel Writing Month – att man ska skriva hela november. Vill man fullfölja projektet fullt ut så innebär det fyra sidor om dagen ungefär, alltså 120 sidor på en månad. Själv tänkte jag nöja mig med två sidor om dagen eftersom jag dels planerar att fortsätta efter månadens slut, och dels inte riktigt har tid med hela fyra om dagen. För den som vill finns en sajt där man kan regga sig och få lite olika peppfunktioner. Själv tänkte jag skippa det, men har ju nämnda fb-gruppchatt att ta till om inspirationen skulle tryta.


Våra bokhyllor.

Jag tror att eftersom vi (oss veterligen) bara har ett litet liv och det går väldigt fort, så ska man inte krångla till saker så himla mycket. Det är bara att köra på, med allt som man tycker om att göra och som är bra för en. Så kasta prestationsångesten och tillkrånglingstendenserna åt sidan och bara skriv. Jag ser det som en superfin present till mig själv.

UPPDATERING: Nu har jag skrivit dagens två sidor. Guuuud vad svårt det var och vilket motstånd jag kände. Men nu är jag igång, yay!

Inlägg jag har skrivit som kan passa:

Tre skrivövningar som kickar igång ditt skrivande
Kom igång med din kreativa ådra 2016

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till NaNoWriMo – novemberruskets bästa grej är att skriva roman

  1. Elin E skriver:

    Heja heja! Själv har jag ca 500 ord så är jag uppe i dagskvoten på 1667 ord. I år går jag stenhårt in för att vinna, har inte klarat 50.000 ord sedan jag var med första gången 2010. Motståndet är stort här också, kanske mest för att det tar några dagar innan jag blivit varm i kläderna och det flyter på lite bättre. Men skam den som ger sig!

    • Jessica Johansson skriver:

      Wow, vad kul! Ja alltså motståndet är enormt för mig men jag tänker att det ger sig och när jag väl kommer in i det vill jag ju skriva jämt. Dit vill jag nå igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s