Det här blir min belöning när jag väger 80 kilo

Jag tror inte längre på delmål som har en tidsbegränsning. Alltså ”om två månader ska jag ha gått ner 10 kilo”. Jag upplever att sådana delmål triggar igång destruktiva tankar och stress hos mig. Därför har jag sedan något år tillbaka slutat helt med dem. Att däremot ha roliga belöningar att se fram emot, utan tidsbegränsning eller ”straff” – det tror jag verkligen på. Som en liten morot, någonting att se fram emot. Sedan får det ta hur lång tid det vill liksom.

Idag väger jag ca 89 kilo till mina 161.6 cm (vägning igen på fredag). Jag tänker att jag ska ha ett belöningsmål för den dagen när jag når 80 kilo. Genom åren har jag lärt mig att belöningen inte ska vara mat, eftersom det då lätt blir att man fortsätter fokusera så mycket på mat. Tidigare i livet var min naturliga instinkt att ba: ”Okej, men när jag når dit och dit så får jag äta HUR MYCKET JAG VILL en hel dag.” Kontraproduktivt och faktiskt ganska knäppt. I stället har jag nu uppfunnit en annan rolig belöning för när jag når 80 kilo.

Klippa mig måste jag göra innan dess, annars hade ju det varit perfekt. Men jag tänker sätta in lite varje månad på mitt sparkonto. Dagen jag väger 80 kilo får jag:

x Gå till min favoritplats Rönnells antikvariat och botanisera där länge och köpa härliga böcker
x Gå på en härlig lång behandling, kanske ansiktsbehandling. Eller känns inte fotvård sjukt lyxigt på vintern?
x Köpa några fina nya klädesplagg

Det här tycker jag känns som superfina, motiverande och Jessica-aktiga belöningar, och en riktigt maffig sådan dessutom! Alltså jag tänker att jag får alla tre den dagen jag väger 80 kilo.

Vad brukar ni ha för belöningar?

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det här blir min belöning när jag väger 80 kilo

  1. Poddkollen skriver:

    Kika gärna in på poddkollen.se där jag dagligen kommenterar och tipsar om olika poddavsnitt – eller följ poddkollen på insta 🙂

    Den här veckan tipsar jag bland annat om podden Hälsosant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s