Så har senaste veckorna i drömlivet varit

drömlivet

Nu var det flera veckor sen jag skrev om drömlivet tror jag. För nytillkomna läsare är drömlivet det liv jag lever nu: Då alla mina arbetsuppdrag på ett eller annat sätt handlar om att skriva och dessutom har jag större möjligheter att styra min tid. Det är något jag har drömt om länge, länge. Och därför kallar jag det för drömlivet, smart va? Dock har ju faktiskt senaste veckan kantats av en del oro och nojighet men det har vänt nu! Jag har fått ordning på maten och allt sådant igen och det känns superskönt.

drömlivet

Så, vad har jag haft för mig de senaste två veckorna – förutom att jobba, blogga, promenera, träna och våndas över maten, hehe? En dag var jag på lunch hos min fina vän Stephanie som bjöd på den där goda tomatsoppan jag tipsade om förra veckan. Det är ju ett bra exempel på drömlivet: Jag kan hälsa på en vän en lunch eller förmiddag och ändå hinna få jobbet gjort innan och efter. Eftersom jag bestämmer själv! En annan dag var jag hos min vän Renée i Norrtälje, ovan syns en bild från hennes härliga trädgård. Vi pratade mest, opretentiöst umgänge över kaffe är nog det bästa jag vet.

drömlivet2

Här är en till fin bild från Renées trädgård.

drömlivet

Även inne i huset är det otroligt fint!

drömlivet

En annan dag träffade jag min underbara syster och shoppade lite. Hon är verkligen bästa smakrådet, det var ju hon som hjälpte mig välja min nya kappa och mina skor (som syns på bilden högst upp i det här inlägget). Vi har så kul tillsammans och skrattar tills vi kiknar. Den lilla shoppingsvängen avslutades med lunch på mitt favoritställe Sally Voltaire. Maten där är gudomlig så den som har vägarna förbi Åhléns city i Stockholm eller Farsta centrum bör inte missa chansen att äta lyxlunch där.

drömlivet

Vi har också varit två gånger hos Jens farmor senaste veckorna. En gång på vardaglig eftermiddagskaffe och igår på lite festligare fika för att hon fyllde 91 år (jag hade med mig mandlar och blev inte suktad av sötsakerna, sådana situationer har jag verkligen fått rutin på sen länge och det finns inte ens på min karta att äta sötsaker)! Här är tre av tavlorna i hennes hem, de är målade av Jens farfar. Fina va? Även den här möbeln har han både gjort och målat tror jag:

Vi har flera tavlor hemma av honom som ska upp på väggarna nu när vi ska fixa i ordning allt. Men en sak i taget!

drömlivet

En dag var jag i en stor mataffär och HÄPNADE framtidsimponerat när jag såg att de har sådan här kvarg-buffé! Man lägger själv kvarg i en liten bägare och väljer vilken topping man vill ha (bär, granola, frön, kokos) och sedan betalar man per lösvikt. Mer sådant här, det känns verkligen fantastiskt att sådana här snabba alternativ finns även för nyttigare mat och inte bara lösgodis och naturgodis typ.

drömlivet

De hade även sådana här green bowls och även acai bowls plus massa juicer och shots som de gör direkt i matbutiken. Jag tycker att det är fantastiskt och blev inspirerad av att se det.

drömlivet

Katten. Alltid så närvarande i min vardag och mitt liv. Den här lilla gosisen är verkligen 100 procent kärlek! Just här sitter han nog och lyssnar efter något med tanke på att öronen sticker upp sådär.

drömlivet

En underbar dag förra veckan var jag, min syster och min mamma hos min underbara mormor. Vi promenerade i höstvädret, pratade, åt lunch och hade så mysigt. Här är tomater som mormor har odlat själv. Till lunchen serverades egenodlade tomater, sallad och gurka. Jag har nog aldrig smakat så god gurka tror jag!

drömlivet

Så här fint var det på vår höstpromenad hos mormor.

drömlivet

Blotta åsynen av en gärdsgård gör mig lite lugn. Det är så vackert, tycker ni inte?

Annars har det som sagt varit en hel del (superroligt) jobb, nu i kväll var jag på streetdance. Igår var jag på middag hos mamma och pappa och fick med mig matlådor hem, vilket har gjort det lättare för mig att sköta maten idag. Det blev en matlåda (med kyckling, bönmos och varma grönsaker) till lunch och så gjorde jag rotfruktstortilla med fetaost och lite kyckling till middag innan träningen. Jag har promenerat bra på sistone.

Underbara veckor förutom oron men den är en del av livet tänker jag! Hur har ni haft det?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Så har senaste veckorna i drömlivet varit

 1. Agneta skriver:

  Jag tror nog de flesta har den där oron i sig . Sen försvinner den mer eller mindre när man får barn . Antagligen av tidsbrist, sömnbrist och allt annat som barnlivet för med sig! 🙂

  • Ann skriver:

   Exakt…. När man får barn försvinner all sk centrerande på en själv även om man då vill äta bra för att barnet äter ju samma som du. ( om man inte lagar olika rätter) vilket jag ej gör.

  • Jessica Johansson skriver:

   Ja så kanske det är. Jag vill ju inte ha barn som jag känner nu. 🙂

  • m skriver:

   Lite generaliserande kanske, Ann? Jag vet massor av föräldrar som är extremt upptagna vid sin vikt och kosthållning.

 2. Åsa skriver:

  Låter hur mysigt som helst! Du verkar ha bra disciplin och då fungerar det ju att jobba så där. Just den delen kämpar jag med 🙂
  Blev lite nyfiken på vilken mataffär du varit i som hade kvargmaskinen, det verkade så smart!
  Tack för en trevlig blogg!
  Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s