Så vill jag inreda sovrummet – och så ser det ut nu

jotun_lady_sovrum

Vi fick ju våra väggar målade i våras i färgen Sjösmaragd från Jotun lady. Vi är så nöjda men efter ommålningen har vi inte kommit oss för med att fixa i ordning så mycket. Det innebär ju dock inte att jag inte tänker på saken, hehe. Det gör jag nämligen för jämnan. Nu tänkte jag berätta lite om vilka tankar som finns kring inredningen i sovrummet.


Den här kattklösta men fina fåtöljen får vara kvar. Egentligen är jag inte hundra procent förtjust i tyget men fåtöljen är otroligt skön och jag sitter där allt oftare och läser. Jag har spanat in en taklampa i rotting på Granit som jag ska försöka köpa så fort lönen kommer. Även om det är o-mysigt med taklampor ibland så fyller de verkligen en funktion tycker jag, plus att de blir en fin detalj i rummet.

 

Jag har även länge spanat på dessa tvättkorgar från Ferm Living, förut fanns en annan också och då ville jag ha en av varje (en för 40 grader och en för 60 grader). Här hittar du hursomhelst den här svartvit-mönstrade (för 630 kronor). Den och ytterligare någon tvättkorg blir det nog på golvet i rummet.

skarmavbild-2016-10-16-kl-10-05-35

På instagram har jag sett att många har sådana här fina trådkorgar för förvaring av kuddar och filtar. Den här är från ferm living och kostar 750 kronor, men det finns ju också billigare varianter att få tag i. Jag tänker att kombinationen väggfärgen, svart, rotting, teak och vitt blir väldigt fin.

Lampan kommer från Watt & veke, tänker att den skulle passa i fönstret. Vi behöver verkligen fler lampor i sovrummet. Stolen kommer härifrån och påminner ju om Öglan-stolarna. Tänker att man kan ha en sådan här med en blomma på, alternativt att ha två som sängbord i stället för de vi har nu. På väggen ovanför sängen vill jag förstås rama in några av de fina prints och affischer som vi har. Vi kommer nog blanda den typen av ram som syns längst upp till höger (man fäster en sådan uppe och nere, vi har redan några sådana liknande!) och som blir så här på väggen (se nedan), med vanliga svarta och vita ramar.

På golvet vill jag gärna ha en korg med någon stor växt i, alltså en sådan här typ av korg. Det är så himla fint tycker jag! En matta behöver vi också, vid elementet. Jag tänker mig kanske något i stil med denna:

På väggen mittemot sängen är planen att ha enkla vita konsolhyllor med utvalda böcker, en och annan blomma och några fina prydnadssaker. Kanske en lampa också. Jag vill också hemskt gärna ha en spegel ovanför byrån, inspirerad av Sandra Beijer är jag sugen på en stor och rund men kanske inte riktigt lika stor som de har. Men något i den här stilen (här hittar du spegeln):

 

I fönstret funderar jag på att antingen ha vita långa spetsgardiner – om jag lyckas hitta några som inte känns shabby chic för det är typ det värsta jag vet. I så fall ska det vara gammeldags spets eller så får det vara. Alternativet är amplar i stället, som hänger i fönstret med fina växter. Typ så här:

Amplarna finns här, här, och här.

Och slutligen behöver vi sänglampor på nattduksborden, där funderar jag på svarta sänglampor men det återstår att se. Självklart är det här något vi får ta successivt, eftersom vi har råd med kanske max en grej i månaden. Som tur är har vi inte bråttom!

Fler bilder från sovrummet som det ser ut nu:

sovrum_jotun_lady

Jag har fastnat lite för att inte ha överkast och blanda alla möjliga sängkläder till en sprakande färgkavalkad. Men ibland lägger jag på det vita överkastet och piffar med kuddar.

Utsikten mot hallen och dörren till min klädkammare. ❤

Ovanpå teakbyrån är det alltid lite vardagsstökigt. Där bor även min läshög just nu. Den får nog flytta in i de vita konsolhyllorna när vi har skaffat dem. Vi har ju hela konstrummet fullt av böcker också (eller snarare fullt av stringhyllor med böcker i), men jag gillar att inte ha min nu-nu-nu-läshög i de vanliga bokhyllorna. Puh, det här var nog mina samlade inredningstankar om sovrummet, som jag har samlat på mig sedan vi flyttade hit för ett år (!) sedan.

Vad tror ni om allt detta?

Inlägget innehåller köplänkar.

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, inspiration, Retro. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Så vill jag inreda sovrummet – och så ser det ut nu

  1. Jenny skriver:

    Den tvättkorgen blev jag sugen på i går. Hittade den på Wish.com för 80:-
    Kolla länken! https://www.wish.com/m/c/57b4266fea4b2c1b9b73b30c

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s