1 stycke rolig lista med 13 frågor


Obs! återanvänd selfie pga söndagsutseende (hår i knut som behöver tvättas bl a) idag, hehe.

Här satt jag efter min rediga promenad samt mathandling och tänkte: åh herre min jeee, jag har ingen blogginspiration. Det kanske har märkts i bloggen den här veckan, eller så är det bara jag som överanalyserar. Överanalyserande är lite av mitt mångåriga expertområde. Hursomhelst. Sedan läste jag mina favoritbloggar och kollade igenom min oändliga lista med idéer till inlägg och åt en acai bowl som jag köpte i mataffären (!) (utan tillsatt socker, obviously) och vips så kom inspirationen och idéerna flygande igen. Tänk att det kan vara så, det är kul tycker jag!

Just nu hittade jag en rolig lista hos Sandra Beijer som jag också vill svara på. Jag får sådana härliga i-början-av-internet-vibes av listor att bara det i sig gör mig lite glad. Här kommer den:

1. Har du något smeknamn?
En tonårsvän kallar mig för Jess, pappa kallar mig ibland för Jessie, Jens kallar mig (på skämt?) för Jessicapessica ibland eller Patti-Mo (pga jag älskar Patti Smith och Moa Martinson, fin grej) eller Daaaarling river (sen gammalt eftersom jag jämt läste Sara Stridsbergs Darling River ett tag när jag skulle skriva uppsats om den, uppsatsen blev aldrig klar men smeknamnet bestod!). Annars kallas jag nog faktiskt bara för Jessica av de flesta.

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?
Ja säkert massa grejer. Trippelkolla om kaffebryggaren är avstängd innan jag går hemifrån, eftersom brand är en stor skräck hos mig. Det borde det visserligen vara för de flesta. Snyta mig vansinnigt ofta. Alltid pilla med något (håret, fingrarna). Gärna rita samtidigt som jag sitter på möten för att koncentrera mig bättre men det har jag försökt fasa bort eftersom jag misstänker att de flesta tror att jag koncentrerar mig sämre när jag ritar samtidigt. Äta frukost direkt när jag har vaknat. Vet inte hur konstigt det här är dock? Jag har säkert glömt massa underligheter jag har för mig.

3. Andra måsten?
Hur många som helst. Äta på vissa tider, kan till exempel inte äta lunch så sent som klockan 13 eller middag så sent som klockan 19 för då blir jag nervig (och hungrig, vilket leder till andra jobbiga tankar och/eller beteenden). Lite o-flexibel på så sätt. Stå och titta på mina bokhyllor minst en gång om dagen (vilket har medfört att jag vet var de flesta böcker står trots att vi inte har bokstavsordning). Lyssna på poddar exakt varje dag, minst en men gärna flera. Alltid ha med mig min fysiska kalender. Alltid ha med mig en bok i väskan. Rensa ofta, vår förra lägenhet har gett mig en stark ovilja att ha extreeeema mängder saker.

4. Några lyxvanor?
Ja jag är väldigt slösaktig av mig, köper t ex mycket dyr mat och fikar ganska mycket. Morgnar är annars generellt min lyxigaste tid, jag går alltid upp onödigt tidigt för att hinna äta frukost i lugn och ro och kollar ofta på något på svt play samtidigt. Numera tränar eller promenerar jag oftast på morgnarna innan jag börjar med dagens göromål, det känns också OERHÖRT lyxigt för mig.

5. När ingen ser, vad gör du då?
Snyter mig, antagligen. Haha! Kliar mig på armbågarna. Mimar till guilty pleasure-musik! Sitter och scrollar instagram? Antagligen.

6. Vad stör du dig på hos andra?
Folk som stirrar på gator/bussar/tunnelbanor. Jag får ofta lust att bara GAPA och stirra tillbaka tills personen slutar stirra men har aldrig vågat det hittills. Folk som stör sig på om någon har fötterna på sätet (nä jag har aldrig fötterna på sätet men tycker folk kan sluta lägga ner energi på sådant), folk som koketterar med hur lite de äter eller hur vaaaanliga de är (vem tusan vill vara vanlig?). Folk som BARA pratar om vanliga saker som väder, Lyxfällan och senaste löpsedeln i kvällspressen. Snåla människor – de lockar fram allt som är negativt inom mig. Folk som är långsamma (precis som Sandra Beijer störde sig på detta så stör jag mig också på detta, varje dag). Går långsamt, pratar långsamt, svarar långsamt. Jag vet att det kanske är vidrigt men andra stör sig säkert på att jag är så snabb, tänker jag? Och uppfattar det som slarvigt och stressat? Så det går nog jämt upp.

7. Vad gör dig ledsen?
Allt sjukt som händer i världen. Min oro och hypokondri kan göra mig ganska ledsen också, emellanåt. Men just nu är det ganska bra på den fronten, antagligen pga drömlivet och därmed mindre stress! Döden och att de i min närhet ska dö ifrån mig. Jag tänker på döden varenda dag. Allt annat är i och för sig lite absurt nu när jag tänker efter? Jag tänker att det också gör mig mer medveten om vad jag har och mer tacksam, och det är fint!

8. Vilken sida av sängen sover du på?
Till höger om man står vid sängändan.

9. Vad gillar du för filmer?
Fanny och Alexander. Amelie från Montmartre. Livet är underbart. Sådana, ni vet.

10. Gråter du ofta?
Ja, det gör jag. Det har jag gjort hela mitt liv. Men sen blir jag glad lika fort igen!

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?
Jag vet inte, antagligen!

12. Vad sjunger du när du står i duschen?
Helt ärligt så sjunger jag aldrig i duschen. Jag tycker det är så jobbigt (som i långtråkigt och bökigt) att duscha så jag gör det snabbt och effektivt så jag får göra något roligare sedan.

13. Vad önskar du dig mest just nu?
Att komma igång med det skönlitterära skrivandet igen. Och massa ytligheter såsom inredningsprylar och sådant som jag verkligen vill ha. Att folk checkar sina privilegier och slutar säga N-ordet med allt vad det innebär.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 1 stycke rolig lista med 13 frågor

  1. Poddkollen skriver:

    Kika gärna in på poddkollen.se där jag varje dag tipsar om olika poddavsnitt – eller följ poddkollen på insta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s