Det finns bara ett skäl för mig att skippa vägningen numera

… och det är om jag har mens. Jag äter en särskild sort av p-piller. Eller alltså, den är helt vanlig men just med den här sorten kan man göra så man får sin mens bara var tredje månad. Himla fiffigt, tycker jag, men det gör också att den blir ganska jobbig när den väl kommer efter de där tre månaderna. Det tillfället är nu. Jag är svullen (går alltid upp i vikt vid mens) och känner inte att det är konstruktivt eller ens givande att väga mig idag.

Det är alltså inte av förnekelseskäl som jag inte väger mig (och det är jag stolt över) utan för att jag vill vara snäll mot mig själv och att väga mig under mensen är inte särskilt snällt, eftersom det bara kommer få mig att må dåligt. I kväll kommer däremot matdagbok för senaste tre dagarna och så kör jag på inför nästa (mensfria) vägning om två veckor i stället.

Idag sitter jag hemma och jobbar. I morse promenerade jag och min vän Lisa på den där magiska stigen som jag aldrig hittade tillbaka på på egen hand efter vår förra promenad. Den var om möjligt ännu mera magisk idag. Hösten är min bästa tid, särskilt när solen skiner och löven är i så fina färger. En tidig morgonpromenad boostar verkligen koncentrationen för hela dagen sedan tycker jag.

I helgen ska jag ägna en del tid åt bloggen, tanken är ju att jag ska ägna den mycket mera tid nu (men jag måste också ge mig tid att landa i drömlivet förstås, det är helt nytt för mig) och jag har massa inläggsidéer som jag ser fram emot att förverkliga och dela med mig av till er.

Nä, nu får kafferasten vara slut. Jag sitter här vid köksbordet och jobbar, så att jag liksom ser ut över hela vardagsrummet och alla dess färger. Även om det är stökigt just nu, så är det en härlig plats att jobba på. En dröm för mig!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vägning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Det finns bara ett skäl för mig att skippa vägningen numera

 1. Tove skriver:

  Du kan väl väga dig när mensen är slut då istället för 2 veckor senare eller?

  • Jessica Johansson skriver:

   Nej för jag väger mig varannan fredag och vill inte börja väga mig oftare. Har tidigare haft problem med att jag väger mig alldeles för ofta och har precis fått bukt med det så jag vill inte trigga det igen. Dessutom är vikten en liten del av min stora livsstilsförändring. Hoppas det inte gör dig besviken. 🙂

 2. m skriver:

  Helt rätt om det är så du känner! Jag går alltid upp ca 1,5 före mens som sedan rinner av igen. Det är lätt att bli nedslagen i onödan om man väger sig då, även om man vet vad det beror på.

  • Jessica Johansson skriver:

   Tack för pepp 🙂 ja det känns bara onödigt nu när jag har kommit in i så bra rutiner med mat och träning igen! Det är ju verkligen viktigare än vågen.

 3. Mia skriver:

  Har du testat att vara utan p-piller för att se att de inte hindrar din viktnedgång? Så lite och strikt som jag åt när jag åt p-piller har jag aldrig ätit, helt utan resultat. När jag slutade med pillren gick jag raskt ner ett antal kilo helt utan insats. Det var helt klart hormonstyrt.

  • Jessica Johansson skriver:

   Tack för din input, men jag måste av medicinska skäl äta p-piller hela livet pga hormonbrist. 🙂 Så det är inte ett alternativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s