Skärmdumpar och bilder i mobilen från sista tiden

Jag älskar själv inlägg i andra bloggar där man liksom får en inblick i vad personen skärmdumpar och vilka bilder som finns i telefonen. Vet inte alls om någon tycker det är kul men här kommer ett urval av skärmdumpar och foton från min mobil på sistone. Jag har undvikit bilder jag redan har lagt upp i bloggen, hoppas jag!

Obs! Inlägget innehåller lite köplänkar, hoppas att ni tycker att de är inspirerande. Jag väljer med omsorg! ❤

Häromdagen fick jag hem Liv Strömquists sprillans nya seriealbum Uppgång & fall och hetsläste det obviously samma dag, så jäkla bra. Hon är verkligen en av de personer jag följer mest i svenskt kulturliv. Jag lyssnar slaviskt på båda poddarna hon medverkar i (Lilla drevet och En varg söker sin pod), har läst alla hennes böcker osv osv. Jag gjorde den här bilden till omslagsbild på Facebook också pga den sammanfattar mitt liv med olika starka känslotillstånd. Eller så tyckte jag bara att den var fin, jag vet inte riktigt.

En stor del av mina skärmdumpar består av olika från instagram, alltså olika konton jag följer. Jag skärmdumpar som en galning när jag scrollar mitt instagramflöde, man glömmer så lätt annars. Jag är extremt sugen på en liknande rottingfåtölj som den på bilden, jag menar hur fin! Jag hittade den här fåtöljen på ConfidentLiving som var ganska lik för 3890 kronor men jag tänker att jag får spana lite i retrobutiker i stället kanske.

När vi ändå pratar sovrum så är jag lite sugen på att byta ut våra nuvarande sängbord i teak (vi har så ofantligt mycket teak på våra 68 kvadratmeter) mot sådana här öglaninspirerade stolar (öglan är en sådan där gammal designklassiker) för 1550 kronor. Har sett några på instagram som har stolar som nattduksbord och det är jättefint, och så har man en lampa på – kanske en sådan här diamantinspirerad för 990 kronor? Den skulle nog passa till vår väggfärg i sovrummet – och en liten hög med böcker och kanske en väckarklocka för sakens skull (för vem använder egentligen en väckarklocka numera? jag har dock en fin gammal blommig som inte funkar).

Dessa bilder är från en utställning i Husby konsthall som jag och Jens var på i lördags. Utställningen hette ”Ligg lågt” och pågick nonstop från lördag mitt på dagen till måndag fem på morgonen. Det var hur mycket häftig konst som helst och väldigt inspirerande. Jens läste poesi där på scenen. Vi var lite trötta efter sista dagen på utställningen men det var verkligen värt det. Utställningen arrangerades av Styx förlag.

Här är en selfie på mig från innan utställningen i lördags. Ibland blir alla mina selfies sådana här ögon-uppspärrade saker för att jag typ skelar eller ser så trött ut om jag inte spärrar upp ögonen, haha. Det kanske är därför jag inte precis fotar selfies hela tiden (varför man nu ska göra det egentligen)?

 

Den här utställningen har jag skärmdumpar för att jag verkligen vill gå på den. Sen skrev jag upp den i kalendern också så fort tillfälle gavs. Bra grej, annars är det så lätt att glömma om man inte skärmdumpar tycker jag.

Goodful verkar dela massa goda och vissa nyttiga recept på Facebook men pga allt försvinner i mitt flöde så skärmdumpade jag, så kan jag gå in och kolla med jämna mellanrum på själva facebooksidan. Annars glömmer jag den sekunden efter att jag tryckt gilla. Sjukt men sant.

En dag var jag lärare på Forsbergs och åt halloumisallad med datorn i högsta hugg för att kunna jobba andra halvan av lunchen.

Aldrig har jag väl skärmdumpat någonting så fort som när jag såg att Kent släppte extrabiljetter till sina sista konserter. Tack vare denna snabba skärmdump så skrev jag lika snabbt till en vän och tjugo minuter senare hade vi bokat biljetter. Jag älskade kent som tonåring, med betoning på älskade, jag var ett riktigt tonårsfan som bara tonåringar kan.

 

 

jessica_johansson_ritar

En av mina teckningar som jag mobilfotade på utställningen utifall att den skulle bli såld (det blev den inte men ändå!). Vill ju ha kvar bild på alla mina alster förstås.

Någon slags stämningsbild (?) från när vi skulle hänga utställningen.

Den här skärmdumpade jag nog bara från facebookflödet, tycker den var rolig. Efter att termen mansplaining blev på modet så upptäcker man det här och där tycker jag (dock lyckligtvis inte i min absoluta närhet ❤ ).

Jag tyckte det var lite bra pga har forever skämts för min mens och tyckt att den blåa i reklamerna är så skum grej. Senaste åren har jag inte skämts (jag har mens nu t ex) men ändå, skärmdumpade pga härlig samhällstendens.

Den här boken blev jag nyfiken på och skärmdumpade därför detta när Linda Skugge lade upp det på instagram.

Den här tänkte jag nog skriva något slags blogginlägg kring men sen blev det inte så. Jag har tidigare skrivit några gånger om barn och övervikt, min ställning i korthet är att man ska låta barn förskonas från dieter så länge det går. Snälla. ❤ man är vuxen så länge sedan ju.

Min katt! Oändliga bilder på denna varelse finns i min telefon.

Mitt kök. Aldrig långt borta vare sig i mitt liv eller min mobilkamera. Jag menar, övriga ord överflödiga i detta sammanhang. Eller nä, ok: Jag älskar detta kök!

Den här skärmdumpade jag från amelia en gång eftersom jag blir lycklig vid åsynen av dessa två kroppar. Lycklig ända in i magpirrskänslan på något sätt. Jag tittar på bilden ibland och låter mina ögon och min själ njuta av att se sådana här kroppar på bild på en så stor sajt som amelia. ❤

Den här bilden är massiv inspiration för mig. Enligt mig kan ett hem nästan aldrig ha för många tavlor och bilder på väggarna. Apropå tavelväggar hittade jag denna superfina växtposter (för 450 kronor), den skulle kunna passa på någon av de tavelväggar jag planerar.Eller denna helt fantastiska poster – ge mig! Jag är också förtjust i sådana här typer av bordslampor (just denna från Rum21 för 865 kronor), min syster har en liknande och jag har spanat på den ett bra tag. Det skulle passa med en sådan på vårt sideboard i vardagsrummet.

Här är en av mina teckningar som jag är lite extra förtjust i!

En del två kommer senare i veckan.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skärmdumpar och bilder i mobilen från sista tiden

 1. Linda skriver:

  Hej!
  Blir så inspirerad av dig och dina framgångar vad gäller vikten. Jag är också en överätare, som aldrig haft ett naturligt förhållande till mat. Hur gör du för att lyckas? Håller du dig till ett visst antal kalorier per dag? Matdagbok? Eller hur kommer man igång? Har testat så många dieter att det står mig upp i halsen, vill bara kunna äta sunt, normalt och tappa min övervikt. Har du lite tips att ge på vägen? Mvh Linda

  • Jessica Johansson skriver:

   Absolut ❤ är det ok om jag svarar i ett blogginlägg i morgon? Självklart skriver jag bara ditt namn men så kan fler ta del av svaren tänkte jag 🙂 om jag inte får något svar så chansar jag på att det är ok. Heja!

 2. Linda skriver:

  Låter toppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s