Tomatsoppa med grönkål och röd quinoa: min matdagbok!


Min frukost i söndags, fiberhavregrynsgröt med pumpakärnor, melonkärnor, blåbär, kanel och mjölk. ❤

Jag har ju utlovat matdagbok var tredje dag här i bloggen en tid framöver (minst några veckor men troligtvis mer!). Alltså att jag skriver upp prick allt jag har ätit. Jag har även kört igång matkontot på instagram igen men det kommer jag inte lova att jag orkar uppdatera varje dag, även om jag ska försöka. Prioriterar hellre bloggen förstås.

mozzarellasallad
Min lunch i söndags. Mozzarellasallad med massa färsk basilika. Så enkel sallad, men så otroligt smakrik, som en dröm!

SÖNDAG

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med pumpakärnor, melonkärnor, blåbär, mjölk & kanel
Lunch: Mozzarellasallad med massa färsk basilika. Lektyr: senaste numret av Galago!
Mellanmål: Kvarg med hallon, frön och kanel
Middag: Sojakorv stroganoff med fullkornsbulgur och sallad
Kväll: Lite parmesansnacks (med betoning på lite)
Träning: En timmes rask promenad

tomatsoppa med grönkål och röd quinoa
Hemlagad tomatsoppa toppad med stekt grönkål + röd quinoa och pumpakärnor. Som en smaklöksdröm.

MÅNDAG

Frukost: Frozen banana yoghurt med frön
Lunch: Världens godaste tomatsoppa hos min fina vän Stephanie. Soppan toppades med röd quinoa och stekt grönkål plus pumpakärnor, två finncrisp till. Det var efter jag var hos Stephanie på lunch en dag i februari som jag blev så motiverad att jag gick ner tio kilo i våras och samma motivation fick hon mig att känna igår. Det är någon magisk egenskap hon har!
Mellanmål: Också hos Stephanie. Några bitar av en granola bite och typ en halv rawfood-boll
Middag: Rester av sojakorvstroganoff med fullkornsbulgur
Träning: Ok, håll i hatten nu! 30-40 minuters promenad på dagen, ett online-streetdance-pass och sen typ en timmes rask promenad på kvällen. Så härligt!


Idag hos min vän i Norrtälje åt vi yoghurt med müsli till lunch för ibland är det skönt att inte krångla till det.

TISDAG (idag)

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med pumpakärnor, mjölk, kanel & blåbär
Mellanmål: En näve mandlar
Lunch hos en vän i Norrtälje (älskar utflyktsbesök till vänner <3): Yoghurt och müsli och världens godaste kaffe, slurp!
Mellanmål: En proteinpudding med pumpakärnor
Middag: Moussaka med sallad
Träning: En timmes rask promenad, yay!

Min kommentar: Jag är så nöjd och stolt över de här dagarna och vet att vågen kommer visa minus igen om jag fortsätter så här. Det känns kul! Jag har kommit ur småätandet igen och är på banan. Fullt fokus framåt, och lunchen hos Stephanie med hennes två fina barn hjälpte jättemycket för att stärka mig. Jag vet att andra säkert äter mindre eller bättre och yada-yada för att gå ner i vikt men jag vet att det här är jättebra mat och mängder för just mig. Härligt va! Nästa matdagbok kommer på fredag kväll.

Vad har ni ätit senaste dagarna?

Annonser
Det här inlägget postades i Matdagbok. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tomatsoppa med grönkål och röd quinoa: min matdagbok!

 1. Agneta skriver:

  Hej, även om du nu hittat drömjobbet,ett sätt du gillar att jobba på,så är det ju en förändring som behöver landas i. Jag tror nog även maten och träningen blir lättare att klara när du kommer in i nya rutinen. Lycka till och ha en härlig höst.

  • Jessica Johansson skriver:

   Hej Agneta och tack för (ännu) en jättefin kommentar, och trösterik. Det är så jag också har tänkt, det är mycket nytt just nu. 🙂 Jag vet att jag kommer gå ner i vikt under hösten och det känns superkul!

 2. m skriver:

  Hej! Jag måste säga att min spontana reaktion är att det ser ut som att du äter ganska lite, med små portioner. Inte alls menat som kritik, utan bara en reflektion, i och med att du skrev att folk kanske tänker att man ska äta mindre. Men jag är nog personligen påverkad av tendensen som finns i vårt samhälle att äta mer än vad man faktiskt behöver. Svårt det där…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s