Så var andra veckan i drömlivet

Nu har det gått drygt två veckor sedan jag slutade på bibblan och ”drömlivet” började. Med drömlivet menar jag att alla mina jobbuppdrag är kopplade till skrivande på ett eller annat sätt, att jag har stor möjlighet att styra min tid och att jag får jobba en del hemma. Alla dessa faktorer är något jag har drömt om i många år. Så det är underbart att jag har nått dit!

Så här var första veckan. Då åt jag härliga luncher, promenerade som jag skulle, städade hela lägenheten, förberedde vår konstutställning, var lärare två lektioner för ett teampepp-projekt på Forsbergs, tränade och var hos tandläkaren.

Den andra veckan har gjort mig lite besviken på mig själv. Men mer om det strax.

Jag har varit väldigt förkyld och därför inte kunnat träna sedan i måndags (jag har varit upptagen med att snyta mig och nysa och hosta), i måndags var jag dock på ett härligt streetdance-pass. I lördags var det vernissage för vår utställning Den skeva promenaden på Larrys Corner på Södermalm i Stockholm. Idag är den allra sista dagen för utställningen. Den har tagit lite tid, eftersom vi har åkt dit och checkat en del osv.


Målningar av Gatuduvan.

Hursomhelst, jag har också jobbat mina 20 timmar den här veckan (på copyjobbet), varit med i radio P5 Stockholm (se längre ner i bloggen) och pratat om mina teckningar och utställningen, spontanlunchat hos min fina syster och på torsdagen och fredagen har jag varit lärare på Forsbergs skola två dagar för copyettan. Vi har pratat om bloggar och sociala medier, väldigt intressant alltihop.

Maten har fortsatt att gå lite knaggligt, vilket gör mig besviken på mig själv, men med min nya plan på matdagbok här i bloggen kommer det nog bli mycket lättare att fokusera. Maten och träningen är ju trots allt det viktigaste. Och jag vill ju så gärna gå ner i vikt och äter bra numera, inte massa skräp som förr. Det är bara att jag äter precis för mycket för att gå ner i vikt, vilket känns lite onödigt när jag ändå anstränger mig och VILL.  Nyckeln är ju dock egentligen att bara fortsätta och inte ge upp pga besvikelse på sig själv, det får alltid motsatt effekt på mig när jag tänker efter. Jag tror inte alls på Du är vad du äter-retoriken med förmaningar och skam. Usch!!

Jag har inte hunnit eller orkat läsa särskilt mycket den här veckan, men har påbörjat boken Fattigfällan. Bra och intressant bok!

En dag hade jag en läkartid och utsikten var så här Vasastan-fantastisk, jag älskar verkligen hustaksutsikter.

Den här lilla mjuka gullisen är med mig i tillvaron varje dag, spinner och myser och lägger sig på mina papper och somnar vid mina fötter på natten. Jag menar, kolla tassarna!

Jag satsar på en mycket bättre tredje vecka i drömlivet, på typ alla sätt. Lite mer som första veckan. Men den här veckan har också varit full av fina ögonblick, även om jag har däckat tidigt varje kväll, så jag ska egentligen inte klaga. Hur har ni haft det?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Så var andra veckan i drömlivet

  1. cecilia skriver:

    Känner så väl igen det du skriver om besvikelse – jag har haft ett par riktigt sega veckor. Pga mindre o inte lika stimulerande jobb/studier än normalt har jag inte varit helt peppad och generellt ganska låg och för första gången på säkert 1,5 år har jag ätit massa skräp på kvällarna! Så himla oproduktivt och inte alls bra för hälsan och det gör en ju inte precis mera pepp. Men nu igår bestämde jag mig att nu får jag rycka upp mig och det känns bra hittills. Inget drastiskt – bantning osv funkar ju som bekant inte – bara tillbaka till min ‘normala’ nyttiga livsstil. Men det har varit så ungefär 4 veckor till och från så jag har minst lagt på mig ett par kilon vilket är supertrist. Men det måste man väl också acceptera att ibland går det inte jättebra men så länge man kommer tillbaka på banan igen så är det OK. Men lite trist att börja hösten med bakslag men som sagt, det blir bara sämre av att banna sig själv för mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s