7 saker jag aldrig tröttnar på

Vissa saker/låtar/personer tröttnar jag aldrig på. Någonsin! Här är 7 av dem:

#1. Esters rester

En gång gjorde jag en liten intervju med Ester Eriksson a.k.a Esters rester här i bloggen. Läs gärna intervjun här och följ henne på instagram här. Hennes är ett av kanske totalt tio instagramkonton som jag går in på varje dag för att inte missa ett enda inlägg (avskyr för övrigt instagrams icke-kronologiska flöde, bu!). Så sjukt inspirerande och en fantastisk konstnär!

halloumisallad

#2. Halloumisallad

Som trogna läsare av den här bloggen vet så tröttnar jag prick ALDRIG på halloumisallad! Särskilt inte om jag varierar med olika röror och tillbehör och grönsaker. Ok, i vissa perioder har jag faktiskt tröttnat men det är väldigt sällan och bara om jag äter samma sallad med samma grönsaker och smaker hela tiden.

en_varg_soker_sin_pod_52c830519606ee3718bdd3e8

#3. En varg söker sin pod

Jag lyssnar på podcasts flera timmar varje dag och har massa som jag aldrig tröttnar på iofs, har även upptäckt många nya senaste månaderna. Men En varg söker sin pod med Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli är min absoluta favorit, jag har hört varje avsnitt och blir lite pirrimagen-glad varje gång det finns ett nytt avsnitt. För övrigt tröttnar jag ej på Liv Strömquist i allmänhet, har och älskar alla hennes seriealbum och nu är hon aktuell med ett sprillans nytt, Uppgång och fall som jag ska läsa snarast, yay!

springhyllor

#4. Böcker

Jag skulle aldrig kunna leva i ett hem utan böcker framme. Andra tycker det ska vara 100 procent undanplockat och inte en pappershög eller bokhög ska finnas. Personligen tycker jag om att ha bokhögar lite här och var i hemmet, och pappershögar med påbörjade teckningar som jag kan fortsätta på när andan faller på. Ett hem är till för att leva i. Att botanisera bland mina älskade böcker är det bästa jag vet. Däremot älskar jag lika mycket att rensa ut böcker. Innan vi flyttade för ett år sen så rensade vi nog ut ca 3-400 böcker (sålde, bytte bort, skänkte) fast alltså det tog ju lite tid. Men ändå, så här ser våra bokhyllor ut nu men jag vill gärna ha en bok-blommor-prydnader-hylla i vardagsrummet och en i sovrummet också. Funderar på en vit golvstringhylla (adlink) i vardagsrummet och i den vill jag blanda krukväxter (kan tänka mig att dessa krukor, som vi har flera redan, skulle bli fina till exempel) med utvalda fina prydnadssaker och utvalda böcker. En vecka utan bokläsning är en halv liten vecka för mig. Ända sedan jag knappt kunde prata så har böckerna varit mitt allt.

#5. Fjärilar

Jag fullkomligen älskar min fjärilsplansch från Urban outfitters (ej sponsrad), den må vara sliten av häftmassa och slarv men det bryr jag mig inte om. Så fin! Fjärilar över lag är så underbart tycker jag.

mando-diao-omslag
Mando Diaos omslag till ”Strövtåg i hembygden”.

#6. Strövtåg i hembygden

Jag är inte direkt typen som är bra på att orka eller ens vilja upptäcka ny musik. Någon gång ibland upptäcker jag en ny bra låt (eller gammal men ny för mig) men oftast kör jag på min spellista, jag har fyllt på samma sen 2012 så det är väl typ 7-800 låtar nu som jag shufflar mellan. En skiva som jag alltid återvänder till, flera gånger i veckan, är Mando Diaos Fröding-skiva Strövtåg i hembygden. Den har något alldeles särskilt som jag nog inte har hittat någon annanstans. En skörhet liksom.

mad-men1

#7. Mad men

Jag har serieförbud just nu ju men snart ska jag unna mig att se om både hela Mad men och hela Gilmore girls (den senare inför nya säsongen!). För mig är Mad men ett DREGEL från första till sista avsnittet. Reklambyrån på 60-talet, kläderna, manuset, skådespelarna och sist men absolut inte minst inredningen! Jag brukar känna direkt aversion mot inredningen i typ alla serier och sådant jag ser pga allt är så modernt och vitt och totalt opersonligt, men i Mad men är inredningen 100 procent jessica-pleasing. Älskar det! Utöver genialiskt manus så klart men det är sen gammalt.

Jag kommer garanterat göra fler sådana här inlägg, det finns massor jag aldrig tröttnar på insåg jag nu, haha! Vad tröttnar ni aldrig på?

Inlägget innehåller köplänkar.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 7 saker jag aldrig tröttnar på

 1. Sirje skriver:

  Halloumi är ju så gott! Tack för matinspiration till i morgon. Den senaste tiden har jag varit på jakt efter ett recept på de perfekta vegobiffarna som smakar mums och inte är hopplösa att steka. Och nu har jag hittat ett toppenrecept med halloumi! De här är riktigt goda, och det var så smidigt att steka dem i ugnen!
  http://www.ica.se/buffe/recept/morots-och-halloumibiffar-720975/

 2. Martina skriver:

  Åh! Kan man få dina topp-tre-recept på hallomirätter?

 3. Poddkollen skriver:

  Kul lista! Måste nog börja lyssna på deras podd 🙂

  Tänkte passa på att tipsa om min blogg poddkollen.se där jag dagligen kommenterar och tipsar om olika poddar. Kika gärna in eller följ poddkollen på insta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s