God, nyttig och enkel lunch: Rotfruktstortilla med fetaost

rotfruktstortilla

Igår provade jag en så himla god lunch. Receptet hade jag i min receptsamling, från början hittade jag det i en bok som heter ”Mat som läker” (som jag egentligen inte blev så förtjust i men detta var ju en hit!).

Rotfruktstortilla
2 portioner

3 potatisar
3 morötter
2 palsternackor
olja eller smör till stekning
fetaost som rörs mjuk med lite vatten

Skala och riv rotfrukterna grovt. Krama vätskan ur de rivna rotfrukterna. Klicka ut och stek stora plättar i smör på svag värme (jag gjorde en enda stor och stekte i en ganska liten stekpanna). Lägg på en klick fetaost på ena halvan strax innan rotfruktstortillan är klar och vänd sedan över den andra halvan så att det blir som en halvmåne.

Dela halvmånen i två delar och servera med lite färska grönsaker om så önskas.

Så gott och så enkelt! Att min tappade formen på vägen från stekpanna till tallrik gjorde inte så himla mycket. Som jag alltid har sagt, det blandas ju ändå i magen sen!

Annonser
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s