Därför längtar jag så mycket till drömlivet (bara 1,5 vecka kvar)

Idag är det måndag och jag är fortfarande inte kry (men mår bättre, så skönt!). Himlen är sådär grå och allt känns ganska diskbänksrealistiskt. Jag ska strax köra igång och jobba här (hemifrån idag) och sen är det all work and no play hela veckan. Så för att peppa mig själv (och kanske inspirera någon annan) tänkte jag påminna mig om vad som väntar om bara 1,5 vecka! Jag ju haft lite nedräkning här i bloggen, efter semestern var det 6,5 veckor kvar och nu bara 1,5. Tänk att tiden är så bra på att springa iväg, ibland är det en positiv grej (fast oftast inte)!

Här är olika anledningar till att jag längtar till det jag alltså kallar för DRÖMLIVET:

retro inredning

En möjlighet att styra min egen tid

Visst, det kommer finnas massa saker jag ska hinna med på en vecka och jag ska ju jobba 20 timmar i veckan med mitt nya jobb (plus mina andra jobbuppdrag utöver det). Men jag kommer själv kunna planera min tid från vecka till vecka. Är inte det en dröm, ändå? För att allt inte ska bli knas så kommer jag dock att göra ett ganska strukturerat schema från vecka till vecka. Att ha koll är ju också en förutsättning för att må bra, åtminstone för mig. Men detta med att jag kan styra min egen tid innebär till exempel att jag kan se till att ha tid varje morgon till antingen styrketräning eller promenader. Eller att jag en dag kan ta längre lunch och sedan jobba ikapp det. Eller att jag kan variera mitt schema från vecka till vecka. Fantastiskt!

Att kunna planera in konstnärligt skapande varje vecka

I det schema jag kommer göra från vecka till vecka så ska 20 timmars copyjobb rymmas, ett gäng timmar ska läggas på bloggen (mycket mer än nu har jag tänkt, vilket också känns sjukt kul), ett gäng timmar på Forsbergs distanskurs i copywriting och så har jag ju emellanåt projekt som lärare på Forsbergs dagskola (inte sponsrad, bara älskar skolan så vill tipsa!). Fast det är bara ibland, typ i höst så har jag tre projekt där tror jag, utspritt under hösten. Utöver det kommer jag också planera in tid för konstnärligt skapande. Till exempel så har jag ju två romanprojekt på gång. Det har trots allt redan gått tre år sen min debutroman kom ut och jag längtar efter att få tillbaka den där skrivlusten. Som bara kommer genom att – ja, precis, skriva igång den! Och om jag absolut inte vill skriva en dag så kan tiden ägnas åt att rita för jag har alltid lust att rita, komma på idéer i största allmänhet eller kanske skicka artikelförslag till tidningar. Jag tror ju heller inte på att vänta på inspirationen. Möjligen när det gäller att skriva poesi, men inte när det gäller att skriva roman. Då krävs disciplin och så får man inspirationen på köpet sedan.

Träning, prova nya pass, prova nya recept

Jag kommer i och med ovan nämnda faktorer att ha en helt annan möjlighet att prova nya träningspass (i och med att jag inte har fasta tider så kan jag ju planera in att jag ska prova ett pass en vecka och planera tiden utifrån det), att alltid komma iväg på promenader och att också hinna laga mat ordentligt. No more panik-vad-ska-jag-äta. I kombination med att jag gör veckoplanering även av mat och träning så kommer det här verkligen att prioriteras, utan att någon av arbetsuppgifterna blir lidande.

Sitta på olika platser

Jag tänker mig att allt det här kommer ske varierat från hemmet, från den flexibla kontorsplats jag har i och med jobbet som copywriter (där sätter man sig var man vill med sin laptop på ett jättehärligt ställe med soffor, bord, och fin inredning) samt kanske kafé ibland. Att bara sitta hemma skulle ju bli tråkigt i längden, även om jag älskar att vara hemma. Men nu kommer jag kunna variera. Och slipper långa restider till jobbet som tar musten ur en med försenade pendeltåg och långsamma bussar.

thumb_IMG_0205_1024

Hurra!

Ja, what’s not to love med allt det här! Och jag har drömt om det i många år och sakta kämpat mig ditåt. Nu tar jag mig igenom den här slutsträckan och sedan ser jag fram emot en riktigt härlig höst. Redan den här veckan ska jag, utöver allt jobb, också gå på ett bloggmingel på Bonnier tidskrifter, gå på 1-årskalas och kanske sitta på loppis på söndag.

På fredag är det vägning här i bloggen och en liten fågel har viskat i mitt öra att det inte ser så bra ut just nu på vågen (vågen viskade det, hehe) men jag har alla möjligheter att förändra det i höst. Mitt nyårslöfte för i år var att vara snäll mot mig själv och därför är det helt okej att jag inte har lyckats gå ner under dessa hektiska veckor. Och har ju också en superbra matplan redan för den här veckan. Kul va!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Därför längtar jag så mycket till drömlivet (bara 1,5 vecka kvar)

 1. Jessica skriver:

  Hej!
  Tänkte bara tipsa om att http://www.undervarttak.se kör en 30-dagars paleo utmaning från och med nästa måndag. Har i och för sig för mig att du inte är särskilt intresserad av just paleo. Men tänker att det ändå kan vara värt att kolla upp. Jag tror att du skulle få en bra skjuts i viktnedgången och efteråt ha lärt dig ännu mer om kost och hälsa. Det gör större skillnad för för både kropp och knopp än vad man kan tro.
  I vilket fall som helst, lycka till under hösten med träning, mat och jobb!

  • Jessica Johansson skriver:

   Hej och tack för tipset och omtanken. 🙂 Dock har jag provat många strikta kosthållningar tidigare och känner inte att de fungerar för mig. Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s