Tusen tankar i mitt huvud

skaermavbild-2016-04-19-kl.-21.55.16-640x484

Just nu går jag verkligen på högvarv, så till den milda grad att jag just idag inte kan formulera ett samlat blogginlägg (okej, mina inlägg är ofta lite virriga men de brukar ju emellanåt ha en röd tråd åtminstone). Jag tror att högvarvet beror på att jag jobbar så mycket just nu och jag räknar ner dagarna tills drömlivet börjar. Fokuserar på det.

Det är underbart med idéer. Det är bara att när idéerna är tusentals så bubblar de över och så skriver jag upp dem på listor i mina anteckningar i mobilen, men förmår inte riktigt realisera dem förrän läget har lugnat sig en aning. Här är några av sakerna jag tänker massivt mycket på just nu:

* All mat jag vill prova att laga när drömlivet börjar. Det liksom flipprar i skallen av inspiration vid tanken på alla nya smoothiekombinationer, sallader och varma rätter jag ska laga. Utan stress! Utan press, liksom, det känns helt surrealistiskt. Plus alla lunch- och frukostställen jag ska prova (och berätta om här).

* Jag har börjat läsa ikapp mig i Sandra Beijers blogg. Som jag nog nämnde nyligen så har jag verkligen hittat tillbaka till mitt dagliga bloggläsande och har nu ett gäng bloggar jag kollar på en eller flera gånger varje dag. Sandra Beijers blogg är på alla sätt ett UNDER av inspiration. Inredningen, litteraturen, vardagen, kreativiteten. Rent bloggmässigt kommer jag ha helt andra förutsättningar att skriva långa, matiga, inspirerande inlägg fulla av bilder och länkar när drömlivet börjar. Det ser jag fram emot.

sovrumsinspiration

* Inredning (och växter som sagt)! Det är inte ovanligt att mitt huvud bubblar av tankar på inredning och prints och konstnärer. Men just nu är det nog mer än vanligt, ändå. Liiite otajmat eftersom den här inspirationen ger mig lust att gå och botanisera i massa affärer och ha råd att köpa saker och fixa hemma. Men vi ska boka en till resa till Berlin så det blir inte mycket inredningsshopping för mig just nu. Fast det är ändå härligt att planera och fantisera om hur jag vill fixa och dona hemma i vår härliga lägenhet.

* Träning! Jag känner en sådan vilja i hela kroppen att bli mer vältränad och höja vikterna på gymmet och prova alla de pass jag nämnde igår. Jag går och drömmer om hur det kommer kännas när jag har förlorat lite mer fett och vilken styrka jag kommer känna i kroppen. Med tanke på hur stor skillnad det är nu jämfört med i vintras, menar jag.


En liten, men inspirerande, del av våra bokhyllor. 

* Mästaren och Margarita + litteratur i allmänhet. Jag har en helt fantastiskt lockande bokhög i fönstret som jag går och trånar efter. Har börjat läsa på väg till och från jobben och läste idag ut ”Blåbärsmaskinen” om Söderikonen Slas. Så bra bok, i all sin enkelhet. Jag och Jens högläser som sagt Mästaren och Margarita och den är så välskriven att jag baxnar. Läste den när jag var typ 17 men har glömt allt förutom en katt och en spårvagn i Moskva. Så det är som att läsa den på nytt. Kul grej det där förresten, att läsa om böcker efter så himla många år. Jag är generellt dålig på omläsningar. Det är nog bara Darling River av Sara Stridsberg som jag har läst väldigt många gånger, eftersom jag skulle ha skrivit min magisteruppsats i litteraturvetenskap om den. Sedan blev det inte så, men ändå.

Ja, ni hör ju själva. Förresten, det känns lite förmätet att ha en Q&A när man inte har hundratusentals läsare i veckan men jag smyger in en här på slutet (så gör det inget om jag inte får några frågor). Har någon några frågor den vill att jag ska svara på? Det kan handla om vadsomhelst egentligen. Skrivande, ritande, min vikt, min hälsoresa, min inredning, kultur, mat eller något helt annat. Kör på i så fall. Hepp hepp, nu ska jag tvätta ansiktet och smörja in det (jag har lärt mig, vid 31 års ålder!).

Vad snurrar i ditt huvud just nu?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tusen tankar i mitt huvud

 1. Helena skriver:

  Vilka bloggar läser du? Vill gärna hitta några nya och du brukar ge inspirerande tips!

  • Jessica Johansson skriver:

   Hej! Nu blev det inte så många frågor så jag svarar här i stället. Jag är väldigt mycket på instagram och följer nästan bara inspirerande konton där – inredning, konstnärer och sånt. Om du vill ha inspiration kan du kolla vilka jag följer där (på mitt vanliga instagramkonto jessicaosv ). Bloggar läser jag mycket stora bloggar och många som jag har följt länge. De jag går in på flera gånger varje dag numera är:
   blondinbella
   Sandra Beijer
   Anja Forsnor
   Underbara clara
   Bokhora
   Sen har jag massa andra som jag följer ganska regelbundet men inte lika slaviskt. 🙂

 2. Åsa S. skriver:

  Hej, jag läser mest de bloggar som är här på Amelia. Underbara Clara, Malin Wollin, Sanna Bråding, Hej hej vardag och så din då. De som har mat som tema läser jag inte eftersom de inte är socker och glutenfria. Men ibland kan en rubrik locka till läsande även där….
  Jag kommenterar sällan, men läser som sagt regelbundet och ofta….Ser du hur många som går in och läser?
  Fortsätt och skriv det gör du jättefint och ärligt, det uppskattar jag.
  Kram

  • Jessica Johansson skriver:

   Tack för din superfina kommentar! Ja det är väldigt många som läser men inte hundratusentals i veckan som de bloggar som frågar om q&a brukar ha 🙂 kul att du läser, ha en härlig dag och tack för att du skrev!

 3. Anna skriver:

  Jag har nog ingen fråga, men jag vill säga hur mycket jag gillar din blogg! Jag gillar att du skriver så bra, jag gillar (och avundas!) din kreativitet, jag tycker din katt är supersöt och jag tycker hela ditt mattänk är vettigt och inspirerande. Det allra bästa tror jag var när jag läste din uppföljning på vad du hoppades skulle hända när du började träna regelbundet. Du berättade att du har mer energi och mindre ont i axlar och armar. Åh, jag tror att det kan bli den tanken som får mig att våga mig iväg till gymmet!

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh vilken fin kommentar, TACK för att du tog dig tid. Jag blev så glad att jag läste upp den för min kille (det gör jag bara ibland), särskilt glad blev jag för det där att jag skriver bra. Så fint skrivet. Och jag är benägen att hålla med om att katten är väldigt söt (han sitter och tittar på mig menande just nu med en grön boll bredvid sig, så jag får nog leka lite nu, hihi). Och ja, träningen har verkligen hjälpt mot min värk i kroppen. Massivt mycket, förut hade jag ont jämt och nu är jag bara lite stel ibland. Våga gymmet, det är inte så läskigt som man kan tro (och det hjälper att ha podcasts i öronen). 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s