Mitt nya intresse: växter!

image

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av växter. Dels så är vår katt lite väl nyfiken på dem så det har blivit fullt sjå att hålla koll så att katten inte äter upp dem. Och dels bodde vi ju i en etta fram till oktober i fjol. En överbelamrad etta utan plats för en enda växt. Men nu så! Plötsligt älskar jag att vattna och hålla på med sticklingar och googla skötselråd och vill ha växter i alla fönsterbräden. Tidigare har alla mina växter dött. Pang bom och så dog de, en efter en. Nu får jag plantera om i större krukor och igår när jag kände mig lite slut så fredagsbelönade jag mig med – just det, växter! Två krukor kattgräs till katten, en monstera och två små palettblad.

Jag har insett att hemmet blir så himla levande av växter. De små rackarna gör verkligen hela skillnaden för ett tomt fönsterbräde eller ett tråkigt badrum. Det är nästan så jag önskar att sommaren skulle vara länge så jag kunde ha växter på balkongen också, men det får bli nästa år. Är det inte härligt med nya genuina intressen? De dyker ju inte upp särskilt ofta men när de väl gör det så har man plötsligt en hel värld att sätta sig in i och lära sig mer om. Inspirerande!

Orelaterat till ovan: jag har upptäckt podcasten Brännässlor med Göran Greider och Gustaf från Mando Diao. Lyssna, superintressanta samtal! Idag har jag jobbat hela dagen och är typ färdig för slakt men jag och Jens brukar läsa högt ibland (helt ok att tycka det är sjukt pretto men egentligen är det inte annorlunda mot att lyssna på ljudböcker) och nu har vi börjat läsa en av mina favoritböcker Mästaren och Margarita av Mikhail Bulgakov (helt ok att tycka det är pretto att den är en av mina favoriter, hihi), så härligt! I morgon väntar en ledig dag med träning och loppis och matlagning och förhoppningsvis en sväng till stan.

Vad har ni för er?

 

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mitt nya intresse: växter!

 1. Jessica Lyon skriver:

  Kul med ditt växtintresse!
  Ett tips -kolla in OdlingsTV -mängder av filmer om just detta och du hittar dem bl a här: http://www.youtube.com/odlingstv
  Hälsn, Jessica

  • Jessica Johansson skriver:

   Tack för tipset! Ja det är kul med ett nytt intresse. Dock bor vi ju i lägenhet och de där filmerna verkar vara mest för utomhus. Men säkert finns någon annan läsare som kan ha användning av tipset 🙂

 2. Jessica Lyon skriver:

  Hej, och nej, inte alls -det finns mängder med klipp om inomhusodling med!:) Allt ifrån hur du odlar egen ingefära och gurkmeja, till hur du driver upp grönsaker till maten på fönsterbrädan till hur du tar sticklingar på pelargoner, sköter om dina orkidéer så att de blommar mer -till recept:) Om du vill länkar jag dig ett gäng klipp om just odling som funkar i en lägenhet -men vet inte om det går just här i kommentarsfältet?:) Hojta till i så fall -men allt finns i alla fall också här: http://www.youtube.com/odlingstv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s