Mina personliga mål i höst

 

JessicaJohansson_ritar
Teckning av mig, fler finns på instagramkontot jessicaritar och fb-sidan En miljon ledsna flickor.

Jag börjar som sagt se ljuset i tunneln vad gäller att ha för mycket att göra. Förutom att det har gett mig inspiration till att rensa hemma, så har det också gjort mig sugen på att göra en liten lista med mål för hösten. Det är inte så stora saker, men ändå sådant som inte alltid blir av för mig. Även det allra mest vardagliga kan vara fint att få ordning på. Här är mina personliga mål att fokusera lite extra på under hösten. Lagom till jul utvärderar jag och ser hur det har gått.

Att smörja in ansiktet morgon och kväll
Jag har skrivit om det tidigare – mitt slarv med hudvården alltså, det är tydligen en evig saga. Men nu senaste veckorna har jag faktiskt kommit igång lite och märker redan stor skillnad. När man har ganska mycket smink (inklusive foundation och löspuder dagligen) så måste ju ansiktet återfuktas. Lättare sagt än gjort i mitt fall.

Att promenera en timme varje dag
Styrketräningen slarvar jag aldrig med. Promenaderna däremot, blir det lite slarv med titt som tätt. Samtidigt vet jag hur mycket piggare och gladare och fräschare jag blir med en timmes promenad om dagen. Förutom koncentrerat podcastlyssnande så brukar jag också få nya idéer under tiden.

Bli klar med en av romanerna
Jag har två romanprojekt på gång, men har knappt skrivit skönlitterärt sen i februari nu (!!). Med nytt jobb och när jag slutar det gamla, så ökar möjligheterna att planera in skrivtid varje vecka.

Sätta ihop och skicka in ett manus med teckningar
Jag har över 400 teckningar och märker att många gillar dem. Drömmen vore att få ge ut en bok med ett urval av mina teckningar. Det gäller bara att sätta ihop ett manus och skicka till förlag. Bara och bara! Men nu så (hoppas jag).

Att göra matplanering VARJE vecka
Just nu verkar jag vara lite inne på den skitsmarta grejen att göra en ambitiös matplanering… varannan vecka?! Och så blir det lite hipp som happ den veckan jag inte har matplan. Nä, inte så smart. Söndagarna är perfekta för att göra matplan, handla, laga matlådor och känna sig lite extra duktig. I morgon har jag planerat in i kalendern att göra just detta.

Gå ner i vikt
Sen i maj har jag stått stilla på vågen. Det är helt okej med platåer men i höst vill jag droppa lite fler kilon. I våras (februari-maj) gick jag ner 10 kilo utan stress, press eller dieter. Det vore kul att göra någonting sådant i höst också. Jag sätter inga konkreta mål längre, men går jag ner 5 så är jag nöjd, går jag ner 10 så är jag jättenöjd. 19 kvar till målet.

Det här känns som lagom mål. Det finns mycket annat jag också ser fram emot i höst, men här är de mest konkreta målen. Nu är jag jättenyfiken: Vad har du för personliga mål i höst?

Annonser
Det här inlägget postades i Personliga reflektioner. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Mina personliga mål i höst

 1. Att bli klar med min viktresa och väga 63 kg innan jul.
  Att skaffa mig självmedkänsla och sluta äta fel på kvällarna. Att låta en balja ört-te få bli min välsignelse VARJE kväll.
  Att stå på glada trygga ben på plats i här och nu.

 2. Catarina skriver:

  Din blogg är så mysig! Kikar in varje dag men kommenterar alltför sällan (blir ju så… men kanska motiverande för dig om man lämnar lite spår ibland också).

  Jättekul och inspirerande att läsa om dina mål! Kanske du kan göra ett ”reflektionsinlägg” en gång i månaden (eller nåt sånt… inget krav asså) under hösten för att uppsummera hur du tycker att det har gått under den perioden?

  Jag delar mål med dig vad gäller matlådeplanering om söndagarna (så skönt att ha maten klar!) och att skriva minst fem sidor per vecka. Påtal om skriva så hade det varit intressant att läsa om din ”skrivrutin”. Vet att det kan vara privat och en värld man går in i själv, men kan ju hända du har något supertrix som du kan dela med dig av. Tas isåfall emot med glädje! 🙂

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh ja, kommentarer betyder massor verkligen! Mer än man kanske kan tro. Så tusen tack för din fina. 🙂
   Ja det var smart med uppföljning en gång i månaden under hösten, skriver upp det i min kalender så det inte glöms bort. Om du har bra tips på matlådor som du ska laga så tipsa gärna, behöver alltid mer matlåde-inspo!
   Nej då, mitt skrivande är inte alls privat. Jag är inte så kinkig av mig. Jag har dock ingen skrivrutin just nu, har inte skrivit skönlitterärt sen februari… Annars brukar jag ha samma knep som med träningen osv: Boka in exakta klockslag i kalendern då jag ska skriva och betrakta dem som om de vore viktiga möten. Står det klockan 11, då sätter jag mig och skriver klockan 11. Fast om noll lust att skriva skönlitterärt finns så tror jag på att bara pausa tills lusten återvänder. Hur brukar du göra? 🙂

  • Catarina skriver:

   Tack för ditt svar! Uppskattat :).

   Tycker själv det är lite svårt med matlådor då det alltid slutar med att jag lagar samma saker. Lagar jag en stor sats så blir det ju det man äter den veckan, typ ;). Något jag gillar och kan tipsa om är iallafall auberginelasagne. Hittar inte länken till just det recept jag vet att jag följde sist, men i grund och botten så gäller det bara att byta ut pastaplattorna mot aubergine (zucchini funkar också – helst båda). Viktigt här är att salta och få ut vätskan ur dem, smaken går inte att jämföra med om man struntar i det (lite meckigt, yes). Tomatsås gör jag enklast med en paket krossade tomater, lite tomatpuré och kryddor efter smak. Lite ost (kan skippas) kokar jag upp med Oatly havregrädde i en annan kastrull. Sen är det bara att lägga lager på lager. Smak kommer man fram till efter ett tag, kul att testa olika varianter, kryddor o.s.v. (tycker jag hehe…).

   Tack ska du ha för skrivtips också! Jag gjorde en första ”officiell” skrivinsats idag; placerade mig på ett bra café för ett par väl inplanerade timmar. Som du skrev i ett av dina nyare inlägg så har jag också ambitionen att på så vis lära känna stadens caféer (ock kanske hitta bästa kaffet på köpet, samtidigt som jag får mina sidor skrivna). Ska ta skrivandet mer seriöst och se det som ett jobb med fasta tider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s