Så gör jag när jag rensar hemma – nu är det dags igen!

jotun_lady_sovrum
Bild från vårt sovrum. Väggarna är målade i färgen ”Sjösmaragd” från Jotun Lady.

Hösten är här och med den en ny energi, tycker jag (även om hösten kom lite väl fort för att använda en väldigt överanvänd sägning just nu). Förutom att prova massa nya träningspass och maträtter och påbörja nya roliga projekt, så får jag också lust att rensa hemma!

Vi flyttade i oktober förra året och innan dess gjorde vi en massiv rensning och blev av med massa saker. Även efter flytten har vi rensat flera gånger. Ändå är det bra att göra det igen, tänker jag. Den här gången är planen att rensa ett rum i taget. När jag rensar försöker jag tänka så här:

1. Behöver jag verkligen den här saken? Hur ofta använder jag den/hur mycket tycker jag om den?
2. Om jag inte använder den ofta så gör jag mig av med den! Det går alltid att hitta liknande om jag ångrar mig senare.
3. Bästa sättet att göra mig av med saken? Går den att sälja på blocket eller i någon fb-grupp? Annars kanske byta bort den mot något annat kul? Om inget av de alternativen verkar trovärdiga, så lämnar jag saken till Stadsmissionen eller annan secondhand-kedja.

Andra tankar jag har när jag rensar: Har inga onödiga möbler, lampor, kläder osv i källaren. Allt sådant har jag gjort mig av med. Det finns ingen anledning att spara saker bara för ATT, tycker jag. Har dock en del fotografier och skrivböcker sparade. Och teckningar så klart, från barndomen! En låda med barnböcker som jag var extra förtjust i. I övrigt är det bara så befriande att inte spara sin gamla suddgummi-samling, sina gamla bokmärken osv. Gamla bokmärken kommer alltid gå att få tag i. Barbiedockor också. Jag har kvar min favoritdocka från barndomen och ett par favoritgosedjur.

Den här byrån är jättefin, men vi gjorde oss av med den eftersom jag tyckte att vi hade för mycket teak i vardagsrummet. Den finns ju fortfarande kvar på bild, liksom! Tanken är nu att börja med sovrummet. Där har vi inte så mycket prylar men jag behöver göra en rejäl rensning av klädkammaren. När jag känner mig klar med det rummet, går jag vidare till hallen (inklusive garderoberna i hallen). Jag tänker rensa utan stress men planen är att vara klar om någon månad åtminstone. Det är väldigt befriande att rensa, särskilt om man gillar att samla på sig nya saker. Då är det ett måste. Så, nu kör vi!

Hur brukar du göra när du rensar hemma?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s