Höstprojekt: Sluta med icke-konstruktiv vana

En bekant till mig la upp en fin utmaning på Facebook och uppmuntrade andra att haka på: Att under 40 dagar (minst) göra uppehåll med en icke-konstruktiv vana. Hon exemplifierade med att peta näsan, äta för mycket choklad eller liknande. 40 dagar är ju inte mycket, men tillräckligt mycket för att kanske trivas med att ha slutat med sin ovana.

Jag är inte sen att haka på! Jag upplever att jag återigen tittar för mycket på teveserier (nu senast klämde jag hela säsongen av Stranger things samt hela senaste säsongen av Barnmorskan i East end på Netflix). Det är supermysigt men tar också tid från annat mysigt som jag skulle kunna ägna mig åt: Läsa böcker, promenera lite extra, köra onlinepass, pyssla, skriva och typ hundra andra saker. Jag har haft serieuppehåll tidigare och det har funkat bra. Då brukar jag köra så att jag får kolla endast undantagsvis på serier, t ex om jag och Jens ser en serie tillsammans (då blir det aldrig så att vi kollar massor för han tycker det är lagom med ett avsnitt i taget, hehe) eller om det är en serie som går på SVT play och där det bara kommer ett avsnitt i veckan.

Jag tänkte köra igång redan på måndag och i stället för 40 dagar så kör jag nog åtminstone september ut med serieuppehåll. Det blir bra, för jag har en väldigt lockande läshög just nu och det blir mindre läsning med mer serier för min del.

Vilken icke-konstruktiv vana vill du ta en liten paus ifrån?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Höstprojekt: Sluta med icke-konstruktiv vana

  1. Madde skriver:

    Jag känner samma sak, har slukat serier på sista tiden (läs månader) och det tar upp för mycket tid men att helt sluta, det känns för jobbigt. Jag tror min utmaning blir att bara se 1 avsnitt varje dag till middagen. Ska ge det ett försök.

    • Jessica Johansson skriver:

      Jaa det låter bra. Ett avsnitt om dagen är ju inga problem, värre när en halv lördag går åt till det (eller varje halv ledig dag typ!). Lycka till. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s