Därför älskar jag Blondinbella

Blondinbella
Skärmdump från Isabella Löwengrips blogg idag.

Så länge jag kan minnas har jag verkligen gillat och sett upp till Isabella Löwengrip, a.k.a Blondinbella. Många höjer på ögonbrynen när jag berättar att jag har läst hennes blogg i hur många år som helst. Många andra bloggar har kommit och gått i mina flöden, men hennes har jag alltid återvänt till.

Jag är inte typen som gillar skvallertidningar eller kändisbloggar. Jag läser inte hennes blogg av sensationslystnad eller för att skratta åt henne, som jag har uppfattat det som att många andra gör. Eller gjorde, åtminstone, när hon var mer kontroversiell än hon kanske är idag. Samtidigt har hon och jag troligtvis diametralt olika åsikter när det gäller mycket. Vad är det då som tilltalar mig så mycket med Isabella Löwengrip, och som får mig att vilja följa henne år ut och år in?

För det första är hon en otroligt stark och driven person med never-ending energi och idéer. Jag känner igen mig i hennes driv, den där viljan att ständigt sträva framåt och aldrig ge upp. Och jag inspireras av den. Jag älskar intensiva människor som vågar gå sin egen väg och som inte alltid är ängsliga ”kärringar med strömmen”. Lågmälda, eftertänksamma människor som pratar i slowmotion är inte direkt min grej. För det andra älskar jag hur hon jobbar med tydliga mål (hon har inspirerat mig att göra detsamma sedan ett antal år tillbaka och det har gett positivt resultat för mig!). För det tredje älskar jag hennes ärlighet.

Ni har väl inte missat Re:värvet? Kristoffer Triumf träffar utvalda värvetgäster en gång till efter några år. Man prenumererar på tjänsten billigt via acast-appen (nej jag är inte sponsrad men tipsar gärna om bra grejer!). Idag när jag styrketränade lyssnade jag på Re:värvet med just Blondinbella. Hon har vågat ändra åsikt kring ett gäng frågor, bland annat feminismen. Det i sig är så himla coolt, folk som vågar ändra sig och säga: Jag tänkte jätteknäppt förut men nu är jag feminist! ❤

Jag gillar inte tendensen att racka ner på andra kvinnor. En sådan tendens finns, och den är destruktiv. Jag hade nog också sådana tendenser när jag var yngre (”Men HUUUUUR kan den och den göra sådär/klä sig sådär/tänka sådär?”). Som tur var kommer insikter med åldern och jag försöker numera att vara så icke-dömande jag kan. Och i stället ägna den tiden åt att lyfta fram människor som ger mig styrka och inspiration. Det mår man mycket bättre av tycker jag! Hursomhelst, Isabella Löwengrip är på så sätt verkligen en person som inspirerar mig. Precis som att jag inspireras av Suzanne Osten, Sara Stridsberg, Liv Strömquist, Ester Eriksson, Lisa Ewald, Anja Forsnor osv. Fast på ett helt annat sätt. Jag älskar att samla inspirationskällor som mentala smultron på strå.

Vilka inspireras du av lite extra just nu?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Därför älskar jag Blondinbella

 1. Rebecka skriver:

  Jag har också alltid hållit fast vid Blondinbellas blogg. Har varit häftigt att följa hennes resa och se henne bygga upp sina företag. Vågat sticka ut. Väldigt inspirerande!

 2. Emma skriver:

  Kul att du också gillar att lyfta fram kvinnor! Det var mitt nyårslöfte. När jag var yngre var jag inte feminist men det har jag blivit. Det ställs mycket högre krav på tjejer, och därför är vi också väldigt bra! Kvinnor levererar! Däremot har jag mer och mer sett hur män blåser upp sig själva men egentligen inte är särdeles imponerande när man tittar noga. Numera tar jag det männen säger med en rejäl nypa salt och lyfter fram kvinnor så ofta jag bara kan. Inspireras av tex Alicia Vikander, Clara Henry, Kakan Hermansson. Favoriter i Värvet har varit Amelia Adamo, Anna Serner och Antonia Ax:son Johnsson. Och Anna Ternheim. Måste lyssna på Re:värvet.

  • Jessica Johansson skriver:

   Jag ÄÄÄLSKAR att lyfta fram inspirationskällor överlag och ofta blir det kvinnor. Ja Amelia Adamo i värvet var en fin intervju, övriga fastnade nog inte hos mig. Jag har lyssnat på alla avsnitt av värvet tror jag så vissa lär falla i glömska. 😛

 3. Lotte skriver:

  Vilken fin blogg du har 🙂

 4. Louise skriver:

  Elisabeth Massi Fritz, Sakine Madon och Zeina från Zeinas kitchen för hennes underbara recept

 5. Emma skriver:

  Anna Serner pratade mycket om Filminstitutet och om ledarskap och jag tyckte att det var inspirerande. Tex hur hon samlar ihop inspirerande personer och bjuder hem dem eller tar en resa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s