Önskeinlägg: Så får jag promenaderna att funka

Jag fick några förslag på önskerubriker och ett av dem var som rubriken anger: Hur får jag mina promenader att funka? Jag har ju faktiskt fått riktigt bra rutin på dagliga promenader, med undantag av den nyss avslutade veckan på landet. Det tog tid innan jag verkligen kom igång men så här gör jag:

Kläder – jag vet att många förordar att promenera i träningskläder, alltså byta om för promenaden. Och fine, om jag utgår hemifrån och avslutar hemma så byter jag väl om ibland. Men generellt känner jag att det här med promenader måste vara så ENKELT som möjligt. Bara tjupp och iväg. Inga krångliga hinder eller moment som får mig att dra mig för att gå. Jag har alltid bekväma kläder på mig oavsett, och jag utgår inte alltid hemifrån (idag har t ex jag och Jens gått massor på stan och då har jag ju mina vanliga kläder). Så kläderna får bli som de är!

Skor – jag har i princip alltid bekväma skor på mig jämt men oftast har jag skorna på bilden ovan om jag utgår hemifrån när jag promenerar. Jag försöker att inte fortsätta använda skor när de är utslitna och har jag t ex Converse så har jag alltid inlägg eftersom jag annars känner av en belastning på knän osv.

Packning eller ej – oftast inkluderas en mathandling i mina promenader, alltså att jag behöver handla några saker på vägen hem och då tar jag helt enkelt min tygkasse (som jag ofta har som handväska) och stoppar i vattenflaska, nycklar och plånbok i den. Det är inte så mycket jobbigare att gå med lite packning men kan göra praktikaliteterna enklare. Om jag bara ska promenera så tar jag ingen packning, men så blir det sällan. Och jag vill gärna ha en vattenflaska med mig.

Gå själv eller med sällskap – ibland går jag och Jens tillsammans, ibland går jag med en vän. Om jag går själv så lyssnar jag A L L T I D på musik eller podcast. Annars blir jag helt galen. Men det gäller å andra sidan i lika hög grad när jag åker buss/tunnelbana, åker till jobbet, tvättar, tränar, ritar, städar, handlar mat osv. Jag måst helt enkelt lyssna på podcasts nästan hela tiden, det ger mig så enormt mycket tillbaka + ökar min livskvalitet jättemycket (ej överdrift)! För mig som tycker det är tråkigt med bara ljud från naturen så skulle jag ALDRIG kunna motivera mig själv till en hel timmes promenad utan podcast.

Gå långsamt eller snabbt – om jag går själv så går jag alltid väldigt fort. Ibland inleder jag promenaden med att lyssna på en låt i rask takt, sen stänger jag av till förmån för bättre musik eller podcast och försöker hålla samma raska takt. Om jag går med Jens blir takten ibland långsammare men han har börjat komma igång med att gå fortare också. Om jag går med en vän brukar det gå ganska fort. Om jag är SUPERTRÖTT så tillåter jag mig att gå långsammare men försöker ändå att gå, det känns alltid bättre efteråt. Om det är olidligt varmt, som nu, så går jag nog inte riktigt lika fort som på hösten/våren men försöker ändå hålla en jämn och hög takt. Jag kan gå mycket fortare och orka mycket mer nu än bara i våras eller vintras.

Alltså, mina knep för att få promenaderna att funka:
* Tillåta mig en vilodag någon dag i veckan men inte liksom ”äh men idag får jag också vila”-tänket, eftersom jag vet att det är värt det efteråt
* ALLTID ha något stimulerande att lyssna på
* Inte krångla till det med ombyten och annat utan det viktigaste är alltid att jag faktiskt kommer iväg (så få hinder som möjligt)
*  Vattenflaska!
* Planera in promenaderna i kalendern (t ex promenad e.m, promenad morgon, promenad kväll) och respektera dem som vore de möten
* Bra skor för fötterna
* Orkar jag inte gå snabbt så går jag långsammare, men försöker ändå komma iväg. Orkar jag inte gå en timme så nöjer jag mig med 30 eller 45 minuter, bara jag går

Har ni fler bra knep?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Min hälsoresa, Promenad. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Önskeinlägg: Så får jag promenaderna att funka

  1. m skriver:

    Haha, samma podcastvanor här. Så skönt med någon som är lika passionerat förtjust.

    • Jessica Johansson skriver:

      ja gud, jag blir ju passionerat förtjust i allt jag gillar. 😀 just podcasts skulle jag verkligen inte klara mig utan varje dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s