Min metod är att skynda långsamt


Mat från Sally Voltaire är ett exempel på perfekt mat i min skynda långsamt-strategi. Kroppen jublar, och smaksinnena likaså! Receptet på denna vegansallad finns för övrigt i hennes kokbok ”Sally Voltaires mat”!

Ibland får jag något ryck (som för några veckor sen här i bloggen) och får för mig att jag ska köra BOOTCAMP eller SPEEDA eller så. Det slutar alltid med att jag mentalt slår bakut och helt tappar lusten.

Om 2016 har lärt mig något så är det att skynda långsamt är helt rätt metod för mig, i min nya livsstil. Inte börja räkna kalorier eller hetsa mig själv ”för snabbare resultat”. Inte börja äta mindre för att gå ner mer. Då går jag hungrig i stället och börjar drömma dregel-drömmar om onyttigheter = inte bra. De tio kilo jag har gått ner i år (och 14 kilo totalt, ca) hade inte varit möjliga om jag hade hetsat eller pressat mig själv.

Jag skulle kunna plocka bort alla frön jag äter. Jag skulle kunna sluta äta potatis och mellanmål. Jag skulle kunna äta mindre portioner. Men varför? För att gå ner snabbare, sedan tröttna och gå upp i vikt igen – det vill säga repetera samma förlustsaga jag har nynnat på sen jag var 13 år med stora viktökningar och viktminskningar (som tär på kropp, psyke och motivation)? Nej, då får jag försöka backa och påminna mig själv om att jag har lovat mig: Aldrig mer quick fix-metoder.

Att styrketräna tre gånger i veckan + 1 gruppträningspass + promenad nästan varje dag + samma mat som jag ätit hittills i år. Det är min metod. Den klarar jag att hålla resten av livet. Under sommaren har jag slarvat med promenaderna lite och nog vissa dagar ätit för mycket mellanmål samt kvällsmål vissa dagar. Det har gjort att jag har stått stilla på vågen under semestern (jo, jag vägde mig faktiskt igår). MEN! Jag har inte gått upp! Jag har världens möjlighet nu inför att vardagen sätter igång igen.

Och det gör mig både stolt och glad. Att jag vågar skynda långsamt. Att jag ger det till mig själv, att få må bra varje dag på så sätt! (Men också, så klart: Att jag inte blir elak mot mig själv och börjar slänga i mig massa skräp som inte heller får mig att må bra).

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s