Första dosen bilder från Berlin!


Det känns som att jag har varit med om någonting magiskt i och med resan till Berlin, så jag kan inte låta bli att dela med mig lite. Jag tänkte köra några inlägg med bara massa inspirerande bilder från Berlin (och lite text, så klart).

Vi anlände till Berlin i onsdags på eftermiddagen och kom hem idag. På onsdagen, torsdagen och fredagen gick vi HUR mycket som helst. Igår och idag tog vi det lite mer lugnt. En skön grej att resa med någon man känner så väl är att det är HELT ok att inte vara på stan på kvällarna utan bara hänga på hotellet eftersom man har gått hela dagarna. Sådan frihet! Inte världens bästa bild på mig, jag var otroligt svullen hela tiden i Berlin (?!) och ganska trött så jag var inte så fotogenisk precis. Men glad!

Kaffet i Berlin var otroligt gott, var vi än kom. Jag drack alltid svart kaffe. Ibland blev det espresso, andra gånger fick jag en ”americano”. Vi hann dricka en hel del koppar kaffe under de här dagarna och alla var sinnessjukt goda!

Både jag och Jens älskar estetiken i graffiti och street art. Vi är båda otroligt intresserade av den här typen av konst och rörelser. För oss var alltså områdena Friedrichshain och Kreuzberg helt perfekta. Vi skippade de flesta typiska turistgrejer. Vi resonerade så att det kan man göra senare. Vi ville hänga runt i de här fantastiska kvarteren och känna av stämningen. Gå på smågator och springa på ett fantastiskt litet galleri eller kafé.

Berlin överlag är en stad som är helt översvämmad av graffiti (även om det varierar mycket mellan olika stadsdelar).  Det är så underbart att få befinna sig i motsatsen till nolltolerans mot graffiti.

Görlitzer park var en härlig och punkig park, men där hann vi bara hänga en liten stund.

Vi älskar att fika och gör det jämt även i Sverige. I Berlin hittade vi ganska snart ett stammisställe som vi hann återkomma till en del för god mat och gott kaffe på bara några dagar! Det låg i Kreuzberg, inte långt från Kottbusser tor och Oranien strasse. Världens mysigaste plats att sitta och vila benen på i flera timmar. För mig handlar resor inte om att hinna bocka av alla ”måsten” i en stad, utan just att bara få existera i en stad. Känna av den och insupa dess atmosfär. Jag har saknat det (har ju inte rest på många år innan denna tripp!).

En av de absolut ballaste platserna var nog Urban Spree. En konstshop, ateljéer, de har spelningar och utställningar och sådant där också. Och så kunde man gå runt i området till ett squat-aktigt ställe som hette Cassiopeia. Vi blev båda helt TAGNA av platsen och återvände dit.

Det gick att hitta superbra mellanmål, som denna skål med sockerfri yoghurt och härlig färsk frukt. Jag åt lite mindre nyttig mat också, såsom lasagne, men i 9 fall av 10 under dessa dagar så valde jag nyttiga alternativ såsom sallader, matiga smoothies, nötter, svart kaffe i stället för latte osv. Dessutom promenerade vi helt sinnessjuka mängder så min kropp behövde mer mat än vanligt. Är mycket stolt över mig själv!

Ofta sträckte sig graffitin högt upp på husen. Jag älskar det!

På konstshoppen på Urban spree hade de helt fantastiska fanzines och små handgjorda konstböcker. Jag ska spara så jag har massa pengar att köpa sådant här för nästa gång vi åker dit.

En morgon åt vi varsin stor matig smoothie på ett kafé som låg vid Checkpoint Charlie (vårt hotell låg precis där, men den platsen var verkligen FULL av turister! dock inte detta kafé). Min innehöll morot, banan, avokado osv. Jens drack en latte machhiato och jag en svart kaffe. Vi fick även små smakprover i mindre glas men orkade inte smaka ens en klunk av dem, vi blev så mätta av smoothiesarna!

Friedrichshain var ett otroligt inspirerande område. Vi hann bara utforska några smågator, innan vi fastnade på ett kafé på en bakgata i flera timmar (sen var vi trötta och åkte till hotellet!). Men här är ett exempel, ett litet och inspirerande galleri. Jag ville ha ALLT!

Väggen vid Urban spree, precis efter bron från Kreuzberg till Friedrichshain. Fantastisk konst.

Jag kör ett till bildinlägg under morgondagen. Visst ser det härligt ut?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Kultur. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Första dosen bilder från Berlin!

 1. Moa skriver:

  Men ojojoj vad spännande. Vilka fina bilder, jag blev så inspirerad. Kanske det är dit man ska åka på en höstresa? Det hörs att ni har haft en fin resa, hela du låter som att det var en riktigt bra upplevelse. Och vad duktigt du är med maten, jag tycker det är det svåraste när man reser… så lätt att bara ta det som finns för just då och det brukar aldrig vara det nyttigaste och så letar man och letar och sedan blir man tokhungrig..
  Ha det gott!

  • Jessica Johansson skriver:

   Vad kul att du blev inspirerad! Alltså jag tycker DEFINITIVT att du ska åka till Berlin i höst! Men missa inte områdena Kreuzberg och Friedrichshain i så fall. Jag tänkte göra ett tipsinlägg så småningom, alltså om Berlin. 🙂 Våga ta smågatorna! Det finns MÄNGDER av vegetariska och veganska ställen i Berlin och även massa nyttiga ställen med matiga smoothies, sallader osv! Som Stockholm fast ännu mer.

 2. Andreas Englund skriver:

  Tack för all inspiration Jessica! Om ni fortfarande är kvar i Berlin får ni inte missa Urban Nation och all street art konst längs Bülowstraße med artister från hela världen i samarbete med Berlin stad. Där kommer även världens första museum för street art att öppna 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s