8 inspirerande retro inredningsbilder

Jag har samlat ett gäng (enligt mig) inspirerande bilder från vårt färgglada retrohem. Tiden går så fort, vi har bott här sedan oktober så det är redan typ nio månader men allt känns fortfarande så rymligt och härligt.

Vi är så nöjda med att vi valde Jotun ladys ”Sjösmaragd” på väggarna i sovrummet. Det är en stark och mörk färg, som ändå inte gör att rummet känns mörkt. Den gör i stället sovrummet till en både harmonisk och inspirerande plats, tycker jag.

Små kaktusar i små krukor, är det inte något alldeles särskilt med det?

Hallen! Här har vi två tavelväggar med små tavlor i olika ramar.

I konstrummet har vi alla böcker i stringhyllor. Det här är också det rum där det får vara stökigt, eftersom Jens målar sina tavlor här. Rummet är helt enkelt fyllt av inspiration från alla håll och kanter!

Här är konstrummet lite mer städat än det är just nu. Vi har också lagt ut en stor röd trasmatta på golvet för att det inte ska göra något om man stänker. Stolen har vi fått av Jens farmor, den är så vacker tycker jag!

I köket, i de blåa snedställda köksskåpen och precis ovanför redahyllorna, samsas mängder av olika vackra saftglas från 60-70-talen. Några nyare också. Jag gillar inte regler och avgränsningar, utan föredrar att samla allt sådant jag tycker om.

I köket finns massa fina detaljer. Exempelvis så är det öppet mellan kök och matrum. I köket finns också höga hyllor. Perfekta att ha plåtburkar på, tycker jag!

På golvet i köket har vi en härlig plastmatta från Pappelina. Det är så fint att förra ägarna har målat även diskmaskinen och skåpet under diskhon i samma färg som originalluckorna.

Ett till inspirationsinlägg kommer i morgon. Jag förstår att alla inte gillar den här stilen. Många vill ju ha avskalat i hemmet. Själv mår jag bra av färg. Men jag inspireras också av att ständigt göra om, flytta om, fixa och ändra mig. Ibland ångrar jag saker jag gör mig av med, men oftast inte! Mycket ser inte likadant ut på skänken eller sideboarden från en månad till en annan, till exempel.

Annonser
Det här inlägget postades i Inredning, Retro och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 8 inspirerande retro inredningsbilder

  1. Lena skriver:

    Jättefint!!! Ett tips till dig och alla andra som gillar retro – kolla in Linne och Lump i Laxå, precis bredvid E20!! Jättefin butik, värt ett besök om ni är ute och åker i sommar. Har även webshop, FB mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s