Veggie, yoga, te och spenat?


Teckning av mig. Följ gärna mitt ganska nya ritkonto jessicaritar på instagram!

Många människor som lever hälsosamt – inte tillfälligt utan som liksom har det som sin livsstil år efter år – har vissa faktorer gemensamt. De äter nyttig mat, promenerar mycket i vardagen, äter mycket (eller helt) vegetarisk kost, håller på med yoga och dricker te. Jag tänker mig att det antagligen är en förändring som sker gradvis. Att den som börjar äta hälsosam mat blir medveten om sin hälsa på andra plan. Kanske vill personen öka sin rörlighet och stanna upp i vardagen och börjar då prova yoga. Sedan kanske personen dras mer och mer åt vegetarisk mat för att det känns fräschare och bättre – och så vidare. Det är intressant! Själv har jag märkt vissa förändringar i mitt tankesätt på den här fronten och tänkte berätta om dem.


Idag har jag svettats och varit svullen hela dagen i ett kvavt Stockholm!

Jag slutade dricka te för många år sen och ämnar aldrig sluta dricka kaffe. Det skänker mig så mycket glädje i vardagen att dricka kaffe ett gäng gånger om dagen. Däremot har jag märkt att jag, sedan min stora livsstilsförändring i februari, gärna äter mer och mer vegetarisk mat. Jag har aldrig varit en köttis – jag skrev nyligen ett annat inlägg om just det här – och har alltid uppskattat vegetarisk mat. Men senaste månaderna mår jag mycket bättre av vegetarisk kost än av rött kött. Ändå äter jag rött kött några gånger i veckan, kanske av gammal vana? Jag tror inte jag kommer bli vegetarian på heltid, men troligtvis blir det ännu mindre kött för mig framöver, ju fler goda måltider jag lär mig att laga. Ofta upplever jag att den vegetariska maten känns fräschare och mer smakrik. Jag har faktiskt funderat på att prova yoga. Jag provade ju pilates ball i vintras och det var inget för mig. Jag har väldigt dåligt tålamod och gillar träning som är explosiv och intensiv och sprudlande typ som streetdance eller styrketräning. Typ 2010 så gick jag på några yogapass på sats och tyckte ändå det var ganska givande, så det är något jag nog kommer testa igen ganska snart. Mindfulness och meditation är inte min melodi men det finns ju helt klart ett behov av att stanna upp i vår samtid. Jag får min meditation via att rita och läsa böcker och promenera.

Vad tänker ni om det här?

Snabb semesterdagbok: Idag har jag styrketränat (jag skakade i kroppen när jag gick hem från gymmet – det brukar vara ett gott tecken), lyssnat på David Lagercrantz sommarprat (jag gillar nästan inga sommarprat längre pga bortskämd av poddar som varje vecka året om slår 90 procent av sommarpratarna med hästlängder men detta var AMAZING! Missa ej!), promenerat i mysiga Gröndal, varit på invigning av en helt underbar retrobutik i Fruängen, Fruängens retro, sålt några saker på blocket, ritat teckningar och ätit bra men lite tråkig mat. Det var en bra första semesterdag, får jag säga! Svetten har runnit hela dagen, det är kvavt och konstigt i Stockholm idag.

PS: Ibland när jag bloggar tänker jag på att vi lever i individualismens tidevarv och det kan bli så mycket ”jag” i en bloggtext. Turligt nog går jag inte och tänker på mig själv hela dagarna, men ibland kan blogginlägg kanske ge det intrycket. Lite knasigt, haha! Vi skulle behöva gå in i ett kollektivistiskt tidevarv igen tycker jag. Tänka ”vi” i stället för ”jag”. Ett ”vi” föder ju automatiskt mer solidaritet och empati, en vilja att alla ska få ha det lika bra och värdigt. Ett ständigt ”jag”-tänk, där man bekymrar sig mer över sina egna banklån och hur grannarna stör en och hur man ska få ökad vinst på sina aktier – det tenderar nog att göra en mindre öppen och medveten om den större strävan som samhället bör ha? Idag ser vi någonting helt annat hända.

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Veggie, yoga, te och spenat?

  1. Claudia skriver:

    Hej!

    Testa Hot Mojo/ bikram yoga, på SATS. Det är toppen! Händer mycket i kroppen då och man mår gudomligt.

    Claudia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s