Semesterpaus från vägandet

Era kommentarer på mitt inlägg häromdagen var entydiga: Jag kanske borde chilla lite med att väga mig ett tag. Sagt och gjort! Utan vidare omsvep så pausar jag från att väga mig över min fyra veckor långa semester. Vi kommer dessutom inte vara hemma hela tiden och jag väger mig bara på min egen våg (för att undvika förvirring och ytterligare fixering vid vikten), så det passar ganska fint ur både ängslighets- och logisitikskäl!

Ibland är det bra att ”våga” göra så här: Lyssna på magkänslan och bara följa den utan att krångla till det i onödan. Min magkänsla på sistone har varit att jag fokuserat mer på detaljer (har jag gått upp nu? vad väger jag idag? kommer jag klara det här?) än det lustfyllda som varit min ledstjärna sen februari (vad kul det är att träna! vad kul det är att prova nya nyttiga recept och råvaror! vilken vacker måltid! vad fin hy jag har fått!). Jag tror jag kan få tillbaka det lustfyllda med den här pausen i vägandet.

Om det här är ett sätt för mig att få ”skita i allt” på semestern? Absolut inte! Jag ska fortsätta prova nyttiga och spännande sallader och frukostar och sånt, jag ska fortsätta träna och promenera. Jag har sackat efter lite med matdagboken den här veckan (på instagram) men det ska jag också komma igång med igen. Jag har till och med en liten strategi för att inte halka ur min livsstilsförändring under semestern. Mer om det i morgon!

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Semesterpaus från vägandet

  1. m skriver:

    Låter bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s