JUST NU

Kommer ni ihåg i början av internet, när man fyllde i olika enkäter hela tiden? Jag minns att jag älskade att göra långa sådana här listor i min dagbok på communityn skunk (som nu har återuppstått men min gamla dagbok finns tyvärr inte kvar, hade ju varit lite kul att läsa den!). Hursomhelst, här kommer en liten just nu-enkät från mig.

Just nu…

gör jag: Bloggar, har tidigare druckit kaffe och ätit frukost framför Suits på Netflix. Jag älskar morgnar pga just detta: Att jag får kolla serie, äta gott, sminka mig med benen i kors framför laptopen på soffbordet. Snart ska jag iväg till mitt halvtidsjobb men jag är lite segstartad idag och börjar dessutom sent. Förhoppningsvis promenerar jag nu på morgonen, eftersom planen är att styrketräna i kväll.

lyssnar jag på: Jag har en spellista på Spotify som jag har fyllt på successivt i kanske fem år (!). Hur konstigt det än låter så är det oftast den jag lyssnar på när det kommer till musik, och jag lyssnar på musik mycket varje dag. Jag är ofta extra kär i några låtar åt gången. Och så lyssnar jag förstås på oändliga mängder podcasts som vanligt och är just nu i mini-sorg över att så många tar sommaruppehåll med poddandet!

tittar jag på: Jag och Jens har sett fler filmer än vanligt senaste veckorna, efter att vi har sett klart hela Breaking bad och spin-off-serien Better call Saul. Bland filmerna är ”Taxi Teheran” och ”Ida” värda att nämnas. Vi lånade båda på bibblan! Annars ser jag just nu Suits på Netflix och är på fjärde säsongen, därefter ska jag se senaste säsongerna av Orphan black respektive Orange is the new black. Vi såg dokumentären om Lemmy häromkvällen, den var sevärd om än himla macho. Just nu finns även dokumentärer om Suzanne Osten och Birgitta Stenberg ute på svt play, missa ej!


Skärmdump från mitt ritkonto på instagram, jessicaritar 

drömmer jag om: Jag går faktiskt och drömmer om något väldigt positivt, mitt inlägg igår till trots. Jag drömmer om vad jag ska ha för kläder när jag återigen kan ha t ex byxor och så (jag kan ha byxor i teorin även nu så klart, men det känner jag mig inte så bekväm i). Jag lär ändå köra mycket tunikor, färg osv eftersom det är min stil. Jag har ju alltid undvikit tankar som: ”SEN när jag blir smal, då ska jag minsann ha fina kläder!” Jag har fina kläder nu också, åtminstone enligt min smak, hihi! Men det blir kul att köra samma stil men variera med andra typer av plagg. Jag drömmer också om när min nästa roman kommer ut (jag vet inte när, jag måste ju skriva klart den och hitta ett förlag först) samt att få ge ut en bok med mina illustrationer.

längtar jag till: Helgen, för då har jag semester i fyra veckor, wihoo! Alltså inte från bloggen så klart, men det skulle jag inte vilja heller. Den är bara rolig för mig. Men från halvtidsjobbet. Och så längtar jag till den 1 augusti när jag börjar på mitt nya och spännande copyjobb. Då kommer jag visserligen köra två 50%-tjänster plus övriga uppdrag i 1.5 månad så egentligen längtar jag nog mest till den 15 september när jag kan fokusera bara på olika skrivrelaterade uppdrag!

oroar jag mig för: Det där med vikten som jag skrev om igår. Samt att jag ju är en allmänt ganska orolig person så alltid är det något om man säger så. Jag oroar mig sjukt mycket för världen också ur en miljon olika aspekter men just nu har jag på det stora hela mycket mindre oro i mig än jag hade tidigare i våras/vintras. Och jag undviker nogsamt att googla sjukdomar.

läser jag: Jag har precis läst ut Ta itu av Kristina Sandberg (inte alls i samma nivå som böckerna om Maj tyckte jag) och receptläst ”The fresh foodie” av Leila Lindholm (SÅ inspirerande!). Nu ska jag börja läsa Den sårade divan av Karin Johannisson.

inspireras jag av: Esters rester på ritfronten, elinspringer på inredningsfronten, beyoncebjorck (Charlotta Björck) på peppfronten och som alltid Anja Forsnor på hälsofronten. Och Leila Lindholms kokbok som sagt. Och kokboken Green kitchen stories! ❤ Jag inspireras också väldigt mycket av tavelväggen ovanför soffan i mitt vardagsrum.

Skärmdump från Bim Erikssons instagram!

är jag nyfiken på: Bim Erikssons nya seriealbum Det kändes lugnt när mina känslor dog. Samt massa spännande böcker som ges ut i höst. Jag är också nyfiken på att rapparen Roffe ruff efter år av tystnad ska släppa nytt i juli! Lyssna på honom på Spotify eller youtube omedelbums om han har slunkit undan din radar. Jag är också nyfiken på att prova massa fler pass på Sats. Jag kommer ha mer möjlighet att styra min tid i höst (som sagt, dock först från mitten av september) och då ser jag fram emot att prova massa pass igen!


är jag arg på: De nya flyktinglagarna.

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till JUST NU

  1. Fantasiresor skriver:

    Bra med filmtips inför semestern. Ser också fram emot 1 aug när min nya copykompanjom börjar

  2. Emma skriver:

    Jag har just läst ut Domaren av Ian McEwan, gillar hans böcker så det är ett tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s