Mingla – hur gör man? (Och jag idag)

De flesta skulle nog beskriva mig som en social person. I sammanhang där jag känner mig trygg. Men någonting händer när jag går på mingel, som idag, och plötsligt är jag helt oförmögen att agera på ett avslappnat sätt. Jag är ganska säker på att jag inte är ensam om det här, samtidigt är jag stolt att jag ändå alltid försöker våga gå när tillfället uppenbarar sig. Idag var det mingel för alla bloggare på Bonnier tidskrifter. Det är så kul att se alla och vi fick ett inspirerande kort föredrag av Linda Nestor om hur man kan tänka för att ens inlägg ska komma högt upp på google osv. Minglet ägde rum på Bonnier tidskrifters vackra innergård.

Fina Lisa Näs (numera redaktör på amelia.se) och jag pratade en del och jag avslöjade just min oförmåga att mingla. Det är något med det där att gå runt och liksom bara: ”Hej, här är jag!” som jag har himla svårt för. Nu gjorde det inte så mycket. Jag stannade ett tag och fick prata med flera fina personer, sedan fick jag med mig en fantastisk goodiebag och mötte upp Jens och så promenerade vi på Söder. Jag drack ett halvt glas champagne (jag dricker ju kanske två gånger per år, haha) men åt tidig middag innan. Hursomhelst, stolt att jag ändå tog mig dit!

Jag har inga direkta tips när det gäller minglande eftersom jag själv har så svårt för det. Det brukar mest bli att jag står på en plats och hoppas att någon kommer fram och pratar (vilket hände idag!). Nya sammanhang med många nya människor framkallar en annars väl dold blygsel i mig helt enkelt. Det är nog ganska mänskligt när allt kommer omkring men om någon har ett mirakel-mingeltips så tar jag gärna emot det.

Goodiebagen innehöll helt fantastiska krämer och produkter, jag ska prova varenda en. Kanske är tillfället nu kommet då jag kommer börja smörja in ansiktet varje dag? Det återstår att se! Jag utlovade ju matdagbok men har haft fullt upp från morgon till kväll senaste dagarna så det har inte blivit så. Maten och träningen har gått bra ändå, det är så skönt att jag har fått sådan disciplin och koll på mina rutiner att jag klarar maten även i sådana sammanhang och inte liksom släpper allt, som jag gjorde förut.

I förrgår lagade jag en rätt med sej och potatis och god crème fraiche-röra. Idag köpte jag med mig tidig middag i form av en vegansallad från Sally Voltaire på Åhléns city och till lunch åt jag plocksallad. Allt handlar ju egentligen om att välja bra även när lite hinder eller avsteg från vanliga rutinerna uppstår. Det är verkligen lättare sagt än gjort, men det GÅR!

Hur har ni det? Bilden förresten, jag känner verkligen skillnad nu i både kläder och ser det på bilder. Jag försöker stanna i den glädjen, minnas hur det kändes förut och påminna mig om att jag inte vill dit igen. Det hjälper mig att göra bra val.

Annonser
Det här inlägget postades i Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Mingla – hur gör man? (Och jag idag)

 1. Anna skriver:

  Så mycket kläder! Det var 25 grader, kofta och tights på årets varmaste dag? Törs du inte gå barbent eller visa armarna? Bara undrar…

  • Jessica Johansson skriver:

   Haha det är en jättetunn kofta eftersom det passade bäst så till den klänningen. Och nä jag vågar inte visa benen faktiskt, har lite issues med det. 🙂

  • m skriver:

   Det enda jag reagerade på var ”vilken fin klänning!” (finns den i handeln nu, månne?) Du ser för övrigt strålande ut. 🙂

   • Jessica Johansson skriver:

    Åh tack! Den är köpt förra året på indiska 🙂 Vad fint skrivet av dig, vad glad jag blir!

 2. Lena skriver:

  Åh vad jag känner igen mig i dina mingel iakttagelser. Tycker det är jobbigt att stå och kallprata med folk jag inte känner. Blir mest att jag står med de jag redan känner.
  Agerar tvärtom när jag jobbar. Då måste jag ta kontakt med folk för intervjuer eller bilder men då är man iklädd en yrkesroll och tänker inte ens på det. Så två olika aspekter på mingel. Kram/Lena

 3. Lisa skriver:

  Kul att du kom!
  Och fy vilken trist kommentar om din klädsel. Ha en fin midsommarhelg! ❤

 4. Nanna skriver:

  Du är mycket vacker. Jag har nästan alltid något långt på benen inte för utseendet utan för att nästan hur varmt det än är så tycker jag att det drar om benen utan klädsel. (Och nej, jag är inte hundra år men det blir liksom obehagligt blåsigt. Och kort kjol går helt bort då känns det som att underredet ska blåsa bort. Tur att jag inte är man och bor i Skottland och måste bära Kilt!)

  Och läs gärna boken ”Introvert den tysta revolutionen” så ser du att vi är många som tycker det kan bli väl bra med social aktivitet ibland.

  • Jessica Johansson skriver:

   Åh vad fint skrivet! Haha nä kilt verkar obekvämt! Jag betraktar mig verkligen inte som en introvert person, babblar ju snarare IHJÄL människor, haha! Men i sammanhang med många människor som jag inte känner (fester, mingel, klubbar) så blir jag nog just introvert faktiskt. Knasigt hur det kan vara så olika. Jag har nog varit på kanske två fester i hela mitt liv av den anledningen, jag tycker det är så fruktansvärt jobbigt och tråkigt. Tur att man kan umgås på många andra sätt, i mindre grupper. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s