Redig mat och mycket motion

Då kör vi matdagbok igen då, tänkte jag! Jag kör inga löften om hur många dagar jag kommer köra utan kör det då och då eller varje dag, som det känns. Men det går alltid att följa den på min matdagbok på instagram. Förresten, ordet motion, är det lika ute som ordet jogging?! Haha, jag tänker ju att raska promenader kanske inte kan kallas träning och då hittar jag inget bättre ord än motion? Nåväl, till saken!

Frukost: Smoothie med spenat, rismjölk, hallon osv. Receptet har jag hittat i Anja Forsnors inspirerande blogg, mängderna i receptet finns i kommentarsfältet till det här inlägget om någon vill prova. SÅ gott och även mättande och fräscht.

Lunch: Två kokta potatisar med sallad och köttbullar (hemmagjorda) som jag hittade i frysen och som behövde bli uppätna. Alltså inte den lunch jag hade tänkt mig i min planering men gott ändå. Inget mellanmål på förmiddagen idag.

Mellanmål på eftermiddagen: Jag stod mig så bra på lunchen så jag åt ett äpple (ALLTID royal gala, bästa sorten!) till mellis.

Middag: Kebabspett med fetasås (fetaost och lätt-crème fraîche) och bulgursallad. SÅ gott och perfekt eftersom jag blir skönt mätt och inte äter för mycket och står mig på sådan här vanlig redig mat.

Motion (eller träning dårå om motion låter för 90-talsaktigt, hihi!): MASSOR! I förmiddags promenerade jag ca 40 minuter i rask takt. På kvällen var jag på ett fantastiskt och hårt streetdance-pass som fyllde mig med eufori och pepp och enorm glädje, som alltid. Efter passet mötte jag upp Jens och vi promenerade med några bekanta i Tantolunden i kanske 30-40 minuter (blev det totalt).

Kväll: Efter all denna extrema fysiska ansträngning och lite mellanmål idag så åt jag faktiskt en liten kaffekopp med turkisk yoghurt och frön på kvällen. Jag äter nästan aldrig kvällsmål längre men idag var det behövligt och därmed okej!

Vilken superbt bra dag. Nu ska jag läsa ut Klara Wikstens seriealbum ”Hjärnan darrar” och sedan sova. Lyssnar också med kärlek om och om igen på Winnerbäcks sprillans nya låt ”SYSSELMANNEN”. Citat ur den: ”Jag går förbi samma man varje dag, han är 300 mil hemifrån, jag vet inget om honom men han säger det mesta om mig.” Och: ”Hus med portkod, man som stiger in, lite mer för sig själv, lite mer liberal, det är en fin dag idag.”

Annonser
Det här inlägget postades i Matdagbok, Min hälsoresa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Redig mat och mycket motion

 1. Helena skriver:

  Du får ursäkta men vad är det för skillnad på dig och andra som du säger koketterar med sina matvanor?

  ”Jag äter nästan aldrig kvällsmål längre men idag var det behövligt och därmed okej!”

  ”Kebabspett med fetasås (fetaost och lätt-crème fraîche) och bulgursallad. SÅ gott och perfekt eftersom jag blir skönt mätt och inte äter för mycket och står mig på sådan här vanlig redig mat.”

  Det här är verkligen påståenden som faller inom det du själv är kritisk mot.
  Med detta sagt så tycker jag att du är fantastisk!

  • Jessica Johansson skriver:

   Haha fast bloggen handlar ju om min mat och viktresa och läsarna är intresserade av den 🙂 jag skulle aldrig säga sådant irl. Men det var en rolig kritik och jag tar åt mig även om det inte är riktigt samma som jag avser i det här inlägget. Ha en härlig sommar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s