Så ska en kvinna över 30 klä sig

Jag vill bara dela med mig av ett fantastiskt blogginlägg jag hittade. Ni vet alla de där tipsen som cirkulerar om ditt och datt – klä dig inte i tvärrandigt om du är rund, klä dig inte för färgglatt om du är över en viss ålder och så vidare. Blir man inte TRÖTT? Jag älskar när jag ser 70-åriga damer i gympadojor och smink och supercoola kläder. Eller tjocka personer i fina färgglada kläder. Så klart är motsatsen också okej. Det är okej att ha mjukisbrallor och hoodie eller bara svart eller yada-yada. Men själva grejen att inte slaviskt följa sådana ”råd” som i slutändan bara gör livet lite tråkigare och mer begränsat.

Iris Apfel, till exempel. En donna med många år på nacken som inte låter åldern hindra henne från att ha på sig whatever the fuck she likes (för att parafrasera blogginlägget jag refererar till). Missa inte dokumentären om henne på netflix, den borde finnas kvar. Sjukt ball människa!

Eller den här. Jag blev tvungen att stanna upp och titta lite extra. Jag känner någonting varmt inom mig när jag ser en rund kvinna på en så här fin och stylad kaxig bild.

LÄS BLOGGINLÄGGET HÄR!

Själv har jag helsvart de dagar då jag känner för att bara vara ”neutral” men mycket oftare klär jag mig i färger och mönster.

Den här bilden är ganska ny, en diskret outfit enligt mig. Jag gillar dock ändå att ha någonting färgstarkt.

Den här bilden är visserligen från januari så jag har gått ner drygt nio kilo sedan dess men den exemplifierar att jag gillar mönster och färg. Det gör mig glad!

Den här bilden är också gammal, från januari (OMG, jag ska börja ta outfitbilder igen! mycket oftare). Ibland kör jag svart under och färgglad kofta eller tvärtom – färgglatt under och svart kofta.

Japp, detta var dagens inspiration från mig. Igår kom ju ingen inspirationskälla här eftersom jag tog helg men nästa måndag kommer en igen, jag har flera fantastiska på gång! Hur gör du? Lyssnar du på klädråd eller gör du som du vill?

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Så ska en kvinna över 30 klä sig

 1. Agneta skriver:

  Samma med möbler,det kan bli lite tråkigt att se grå soffor!

 2. M skriver:

  Jag lyssnar på klädråd och sedan gör jag som jag vill 🙂

 3. m skriver:

  Bra inlägg! Rebel Wilson är den ägigaste bruden jag vet!

 4. Katarina skriver:

  Så ska du klä dig efter …what?? Jag kan förstå kläder efter väder eller kläder efter tillfälle (med klädkod) eller kläder efter humör eller kläder efter plånbok men efter ålder skrattar jag bara rått åt. Nu efter 40 har jag råd med precis vad jag vill. Och så klär jag mig: efter behag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s