Mat– och träningsdagbok, dag 1 av 14

Jag har bestämt mig för att köra mat– och träningsdagbok i bloggen nu 14 dagar i rad. Jag gjorde det ju helt nyligen men nu behöver jag få lite ordning på allt (eller snarare känna själv att jag har koll och inte äter för mycket mellanmål osv) och då är det ju ett perfekt sätt! Jag har som sagt bara styrketränat en gång senaste en och en halv vecka och det gör att jag blir rädd att allt ska bli som förut igen. Det kommer det så klart inte bli. Får jag inte minus på fredag så får jag minus gången efter, det vet jag ju innerst inne. Men ändå skapar det negativa känslor inom mig så jag försöker bemästra dem!

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med blåbär, kanel, pumpakärnor och mjölk. Och kaffe förstås, icke att förglömma. Inget grönt te till frukost, här inte!

Mellanmål på förmiddagen: En propud med chokladsmak med några nypor gött i, t ex hackade mandlar och mullbär.

Lunch: En redig omelett, som jag alltid gör dem. Så gott! För en person: Tre ägg, en halv mozzarella, en liten skvätt mjölk, salt, peppar och härlig sallad till.

Mellanmål på e.m: Vi var ute på utflykt, jag och Jens. Närmare bestämt på Etnografiska museet och lyssnade på en oerhört konstnär och författare som är 85 år. Och ändå helt skarp och inspirerande!

Middag: Pga nämnda utflykt var vi för hungriga för att hinna laga middag när vi kom hem så vi köpte mat på babel deli, vegetarisk meze. Jag äter den ibland numera och den är så himla god!

Träning: I morse tog jag en RASK powerwalk på en timme. Senare på dagen gick jag och Jens en promenad på kanske 45 minuter eller en timme. Så det blev mycket motion idag! Jag skippade styrketräning eftersom jag tränade igår och inte vill köra igång för hårt efter uppehållet.

Härlig dag! Nu sitter jag och ritar framsidan till ett fanzine vi ska göra och lyssnar på omväxlande Stor (hiphopartisten), kent och Ola Magnell samtidigt. Har även läst lite i en tjock bok om Djursholm. Jag har ingen alls koppling till Djursholm men är intresserad av mänskliga beteenden osv osv så jag tycker ändå den är intressant. Dock inte en bok jag väljer att ta med mig på tunnelbanan för den är 700+ sidor. I abstinensen efter Breaking bad har vi börjat kolla på spin-off-serien Better call Saul så det blir säkert ett avsnitt av den i kväll också. På morgnarna när jag äter frukost och sminkar mig så kollar jag på Suits men förstår inte riktigt hypen med den? Nåväl! Nöjd med dagen hursomhelst. Hoppas ni är det också med er dag!

Annonser
Det här inlägget postades i Matdagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s