Ditten och datten

Min inspiration är inte på topp just nu. Jag har mens, knas med magen och inflammerad axel på en och samma gång. Jag försöker trösta mig med att det mesta går över och vad skönt det kommer kännas! Maten sköter jag hursomhelst och eftersom jag inte kan styrketräna så har jag varit extra noga med promenaderna den här veckan. I kväll ska jag blogga om någonting helt annat men här kommer ett lite ditten-och-datten-inlägg.

Prints! Jag har gjort några prints av mina teckningar. Det blev fint tycker jag! Dessa fyra blev det:

Apropå teckningar så har jag startat ett ritkonto på instagram, jessicaritar heter det. Följ gärna!

Använda alla kläder? Jag har drabbats av en väldigt lyxig tanke, nämligen att alla mina kläder lär vara för stora om något halvår. Visst, de flesta plagg (särskilt tunikor och sådant som jag brukar ha) går ju att ha lite oversize så jag kan nog ha dem över sommaren utan problem. Men sen. Vilken lyx! Jag har redan gjort mig av med ett par plagg som redan är på tok för stora (jag har inte tålamod att spara saker tyvärr och har ju bilderna som bevis) men i höst blir det nog fler. Jag ska försöka att passa på att använda mina kläder och inte köpa nytt. Det gäller alltså att jag håller mig långt borta från alla Indiska-butiker framöver (vilket jag redan gjort hela våren!)…!

Skåptömning? Jag skulle vilja göra en riktig skåptömning. Alltså äta upp all mat i skafferiet och frysen och kylen och liksom börja på nytt. Jag kollade på sajten kokaihop.se men tyckte inte den verkade jättebra. Har någon ett tips på en bra strategi för att tömma skåpen? Jag antar att man kan typ googla recept för ett livsmedel men det vore skönt att hitta recept baserat på flertalet livsmedel vi har hemma. Vi har liksom mungbönor, svarta linser, gryn, tonfisk, torsk och massa annat just nu som jag inte har någon fantasi inför när det gäller matlagning. Oh well, ännu ett lyxproblem som ni hör! Men det vore härligt med en app eller sajt där man kan söka på många livsmedel samtidigt och få förslag på recept utifrån dem.

Disciplin. Jag har några ”lediga” dagar framför mig (från halvtidsjobbet) och har tänkt ägna dem åt bloggen och andra jobbuppdrag men framförallt att vara kreativ. Skriva på min roman, rita, sådana saker. Ritandet går automatiskt men skrivandet kräver verkligen disciplin för mig. Jag ska därför till och med göra ett schema för den här långhelgen. Då känner jag mig så nöjd sen när jag kan bocka av att jag har skrivit. När jag väl sitter och skriver älskar jag det alltid men ni vet, vägen fram dit kan vara kantad av jag-ska-bara!

Annars då? Jag har precis börjat läsa en dystopi som utspelas på 2050-talet och då har samhället förvandlats till en hälsodiktatur. Det är alltså en roman. Den medborgare som inte för loggbok över sin kost osv bestraffas. Intressant roman!

Hur har ni det på ditten-och-datten-fronten idag?

Annonser
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ditten och datten

 1. C skriver:

  Har för mig att det går att göra det på Tasteline, och där kan man även söka på recept med max 5 ingredienser. Lycka till 🙂

 2. Har en 21 dagars utmaning som handlar om noll kvällsätande, verklig fokus på träning och att skriva upp exakt vad jag tränar. Ska ner de sista kilona till -30 inför vår semestervecka på Rhodos.
  Heja dig med ALLT du gör. Du är sååå bra 🙂

 3. J skriver:

  Här får du,oombett, tips på väldigt god tonfisk. Iof kokade jag vanliga ägg och hade sparris och sallad som grönsaker. Men jag tror att grejen är att tonfisken ska suga i sig dressingen. Saftigt och fräscht, om man får använda ett töntigt uttryck. =)

  Förövrigt har du inte missat något på Indiska. De verkar genomgå en kris och har ändrat inriktningen på kläderna lite, det är smalare och snävare nu. =(

  • Jessica Johansson skriver:

   Hej, det fanns inte någon länk till recept med i ditt inlägg? jag har faktiskt seglat förbi indiska och sett att kläderna är ljusa och fula :/ hehe så jag kanske inte missar något!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s