Podcastlistan du inte KAN leva utan!

Nu har det gått över ett år sen jag publicerade min stora podcastlista. Jag känner att det är dags för en uppdaterad version. Jag vet nog ingen som lyssnar på så mycket podcasts som jag gör faktiskt. När jag städar, diskar, lagar mat, promenerar, tränar, ritar, på väg till jobbet osv (fast nu har jag börjat läsa romaner på väg till och från jobbet i stället, älskar det!). Här kommer alla mina favoriter just nu, för fler tips kan du kolla in förra årets lista. Jag har även en bubblarlista längst ner i det här inlägget. Alla de poddarna/programmen lyssnar jag också på så de är också verkligen värda att börja följa!

DILAN OCH MOA 

Alltså det är ju så svårt sjukt att beskriva varför jag älskar vissa poddar så satans mycket, men Dilan och Moa har seglat upp som en av mina favoriter. Jag tror att det typ helt enkelt har att göra med att jag tycker att både Dilan och Moa verkar vara så otroligt härliga och smarta människor. Och roliga, icke att förglömma. Roligheten gör dock inte deras timslånga samtal banala. Dilan är programledare i Tankesmedjan (som jag har lyssnat på i många år) och Moa var tidigare med i samma program. De blandar liksom samhällsanalyser med humor med personliga anekdoter osv. Jag har hört alla avsnitt och inte varit uttråkad en enda sekund!

EN VARG SÖKER SIN POD

Sedan evigheters evighet (eller nä ok men sen podden startade) så är nog En varg söker sin pod min absoluta favorit. Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli är också så otroligt smarta utan att någonsin bli tråkiga. De pratar om kultur, samhällsfenomen, feminism, sina liv – ur nya och intressanta vinklar. Missa ej!

RASERIET PODCAST

Amie Bramme Sey och Fanna Ndow pratar om sina erfarenheter av att rasifieras i ett samhälle där vithetsnorm råder. Alltså vårt samhälle. Och de gör det så himla bra att jag aldrig får nog av den här ganska nya podcasten. Prenumerera och gör det NU!

LILLA DREVET

Lilla drevet är en satirisk samhällspodcast med lite varierande medlemmar, men bl a Nanna Johansson, Ola Söderholm, Liv Strömquist. De granskar och analyserar (som de själva säger) samhället utifrån ett satiriskt perspektiv. Ibland skrattar jag högt (pinsamt om jag händelsevis råkar befinna mig på en buss (obs, har hänt!)), andra gånger liksom inombordsfnissar jag. Oavsett har jag alltid stor behållning av deras podcast.

SVERIGES RADIO-PROGRAM SOM JAG FÖLJER SOM PODDAR:

Kropp & själ (<—missa inte!), Tankesmedjan i P3, Veckans boss, Tv-seriepodden, Söndagsintervjun, P1 debatt, OBS.

BUBBLARE

Alex och Sigge – i perioder tröttnar jag DELUXE på Alex & Sigges podcast, särskilt när de ska spexa lite för mycket (mvh torrboll?) men jag fortsätter ändå lyssna och i vissa stunder glimrar den här podden till så att det känns ända in i maggropen och då känner jag att jag nog ändå kommer fortsätta lyssna på varje avsnitt.
Inte rasist men – en podcast som granskar, analyserar och diskuterar Sverigedemokraternas förehavanden (så klart utifrån ett kritiskt perspektiv). Jag gillar inte riktigt deras humor men gillar det faktum att de orkar gräva och lyfta fram allt sjukt som händer i det partiet.
Lunch med Montelius – Martina Montelius och Gunilla Brodrej pratar om kulturtanter, kultur och lite annat smått och gott.
Människor och Migration – en podcast från Arena, där de pratar om just människor och migration. Intressant och viktigt!
Staden podcast – en arkitekturpodd som dock har gett mig massor trots att jag inte specifikt är intresserad av arkitektur. Den handlar om städer, beteenden, människor, möten, resor.
Värvet – jag har följt Värvet sen starten, numera lyssnar jag mest om någon gäst jag är intresserad av medverkar. Men alltså, antalet intressanta timmar den podden har gett mig kan inte överskattas!
Februaripodden – med väldigt oregelbundna mellanrum pratar Jonatan Unge och Ola Söderholm om manlighet. Bland annat.
Flumskolan det var längesen ett nytt avsnitt nu, men finns många bra att lyssna på. Olika inbjudna personer läser olika böcker utifrån ett satiriskt och roligt perspektiv.
Glädjeflickorna – även här var det längesen ett nytt avsnitt men bl a Lady Dahmer har pratat om att vara tjock, att vara mamma, att vara kvinna i den här världen. Finns många bra avsnitt att lyssna ikapp på för den som har missat.

Extra-bubblare: Min egen numera vilande podcast Jessica osv, det finns 12 intressanta avsnitt att lyssna ikapp sig på. Bland annat om att vara tjock och nöjd med det, om myter kring ätstörningar, om kroppspanik osv.

Vilka poddar lyssnar du på? Sprid gärna listan om du gillar den!

Annonser
Det här inlägget postades i inspiration, Podcast. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Podcastlistan du inte KAN leva utan!

 1. Maria skriver:

  Tror att du hade gillat Nord och Francke (Sydsvenskan). Handlar ofta om kultur, aktuella böcker osv.

 2. Emma skriver:

  Jag gillar också Värvet. Och så har jag börjat lyssna på Inspire nation.

 3. cecilia skriver:

  Jättebra tips, en del nyheter där för mig som jag ska kolla upp! Tack! Jag kan också tipsa om alla reportage-poddar i P1, P3, P4 Dokumentär – finns jättemånga avsnitt alla om olika händelser/ämnen.

 4. Frusnygg skriver:

  Mellan raderna, en podcast om läsning men Karin Jhide o Peppe Öhman. Väldigt bra!!!!
  Och Radiopsykologen, bäst av ALLA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s